|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Partner za web dućan
Dakle, isprike ako je post na krivom mjestu. Dakle, zanima me otvaranje web dućana. Za tako nešto mi treba čovjek sa trgovačkom školom, na koga će obrt biti registriran i koji će biti zaposlen u njemu. Ja mogu riješiti pitanje knjigovodstva i sam web dućan. Može se otvoriti i firma, ali to već košta malo više, pa bi se morali dogovoriti. Ideja je naručivati nešto robe iz inozemstva, ono sto lokalni trgovci ne uvoze, a recimo članovi pce foruma bi se voljeli dokopati, a ostalo od domaćih nabavljaca. Ako ima zainteresiranih, ili jos bolje, ljudi koji su i sami razmisljali o tome, molim da se jave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
beshtya no.2, sam bestija je vec bio ufuran... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
pa on je imao (još uvijek ima) ovu istu (da ne kažem identičnu) ideju... ˇˇ Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
pa vjerojatno ljudi ne zele otvarati obrt i ulaziti u neka partnerstva sa nepoznatim ljudima sa foruma. barem ne oni koji su to u stvarnosti spremni i sposobni ucinit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Na kraju krajeva u doba recesije nitko ne želi popušit lovu radi slabijeg prometa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
S druge strane, ako mislis uvoziti nesto sto nema nitko u Hrvatskoj, ocekuj hrpetine koraka u toj proceduri. I imaj na umu da ne postoji apsolutno nista vrijedno sto bi "forumasi" mogli zeljeti a tebi bi se moglo isplatiti. Otvarati IT web shopa u 2009 je epic fail. Stvarno.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
mali edit: evo bas gledam stranice diskonta24...oni dobiju uplatu od korisnika za neki proizvod, avansno plate dobavljacu i samo rade "dropshipping"...dobiju paket, otvore, zapakiraju nanovo i posalju...garancija je rijesena preko dobavljaca, a od istog su dobili recimo rabat 30ak posto za taj proizvod...pogledaju ostale cijene na trzistu i stave svoju koja je obicno konkurentna i tako posluju...vjerojatno im je potrebno bar 20-30 tisuca kuna prometa mjesecno da pokriju troskove. Moram platiti jednog radnika koji je tu samo na papiru, sto iznosi nekih 1100kn mjesecno (mirovinsko, socijalno i ostalo), moram placati porez (sto se automatski odbija od cijene proizvoda), i moram placati pausal za obrt koji godisnje iznosi oko neku cifru, ovisno o poslovanju. Moram platiti za reklamu i za nekakvu uslugu prijevoza, recimo napravim ugovor sa DPD-om. Jedino ne znam kako to ide sa kreditnim karticama, tj mogu li odmah u startu bez nekog boniteta dobiti dozvolu od banki za trgovanje kreditnima...Mogu raditi doma, sam, i sto je najbolje, mogu zadrzati trenutni posao...ali opet sve je ovo samo naklapanje...volio bih kad bi Brown Acid ili netko drugi dao neke smjernice, iskustva iz prve ruke... Zadnje izmijenjeno od: Igneos79. 04.05.2009. u 01:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
daj zajebi to, nema tu kruha. sad ce jos malo i veliki pocet ic u maloru, a ne da nebi ti. Jos ces zavrsiti sa debelim minusom. Danas svaka šuša koja nema zavrsenu školu koja se moze prodat, koja nema dobar posao, a bas zeli onaj novi beli nemacki auto pada na genijalnu ideju: "idem prodavat, tako je to je to, ljudi kupuju, jes !" i od svega toga quratz od ovce... Ko se htio bacit u kompjuktore, trebao se bacit prije 10+ godina. uz konkurenciju domacu, pa cak i stranu (ebay ppl ![]() Radje tu lovu ulupaj u neki rad na sebi, upisi tecaj slasticarstva, kupi frizoder i prodaj sladoled na rivi, vise ces zaraditi i imat ces mozak na pasi. Ovo sto sad mislis napraviti TI nece uspjeti. Danas propadaju vrhunski ekonomisti sa vrhunski razradjenom idejom. Da je to tako lako svi bi imali webshopove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Stari moj, od dobavljača da dobiješ 30% rabata moraš uvozit tjedno po par kontejnera ili moraš jako dobar biti sa nekima od ljudi s kojima bi pregovarao o cijenama, obično se rabati za male potrošače kreću oko 10-15%. Ovo ne govorim iz iskustva sa uvozom računalnih komponenti, ali svojevremeno sam radio na uvozu slatkiša iz srbije (jaffa, munchmellow i te stvari) i znam koje smo rabate imali prije nego što je konzum preoteo uvoz, a mi smo uvozili po 4-5 šlepera robe tjedno, pa predpostavljam da se tako ponaša tržište i kad su takve stvari u pitanju. Pokušaj se prvo malo raspitat za uvoz, kontaktiraj kojeg proizvođača ili dilera pa ćeš vidjet, i još k tome uzmi na papir, da svaku stvar koju te netko traži a ti ju nemaš na lageru nećeš na kraju ni prodati, jer ljudima se uglavnom neda čekat tjednima da kupe nešto od tebe za par kuna jeftinije ako to već mogu imat sutra za par kuna više. Uglavnom puno sreće u pronalaženju partnera i u otvaranju posla jer bit će ti potrebna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Dajte lock na ovo, jos covjek bude ulupao novce i onda banana... Ja se sjecam da je Bestya muku mucio sa svim sto ide uz otvaranje takvog slicnog web shopa, samo sto je on jedno 10 godina radio u firmi koj se bavi IT prodajom, i znao je puuno vise toga od tebe, imao je dosta poznanstva i ostalih stvari koje su bitne za ovakav posao..A sad jos i ova recesija..ma, kao sto Bubba kaze-Epic Fail Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sasvim sigurno bi bolje prosao. Danasnje marze su toliko smijesne (uz jos smjesniju cijenu opreme) da se to stvarno ne isplati. Kad nadodas komplikaciju uvoza jako specificnih stvari, RH je premalo trziste da bi se realno isplatilo, a kamoli zaradilo.
![]() |
#17 |
Banned
|
pa u biti i spadam pod te suse koje bi htjele neki auto, a da se zbog auta ne moraju odvici od makjata u kaficu i dvi kutije bilog waltera dnevno...pa kemijam...ajmo rec da se u kompjuktore kuzim pa je bilo logicno da probam nesto u vezi toga, ali sad ste me prestrasili...prokleti kapitalizam...ja nisam rodjen da sefujem, ali moram neki bog pocet radit, a ne crkavat u sadasnjoj firmi s mizernom placicom...bar bi ovo svoje znanje trebao moci naplatiti...a ne ide mi se van...na kraju cu posudit lovu frendu da otvori web shop u kojem ce prodavat cipele... edit: sto mislite o specijaliziranom ducanu? Recimo ducan u kojem se prodaju samo kucista, ali tih kucista ima 1001 model, pa tko god hoce kuciste nabavlja i kupuje od mene? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako bi nabavljao kucista? Gdje bi ih drzao? Kako bi bio konkurentan? Radio bi sam uvoz? Imas para za inicijalni posao, rezervu za rad dok ne pocne posao, a zarada je mizerna (jer inace nitko ne bi kupovao), certificiranje napajanja itd.?
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To ti je sve 0 bodova..Bilo bi ti bolje da se odviknes makijata u kaficu i dvi kutije bilog waltera dnevno, svaki dan ti ostane 50 kn*30=1500 kn i to ti je rata za auto s tim da ces ti pluca biti zahvalna.. A inace, kak ti ne kuzis da je hr trziste malo i da vec svega ima, tj da nikad neces moc prodat dovoljnu kolicinu da bi stekao neku normalnu zaradu? Kucista ionako ima svugdje svakakvih, uglavnom izbor je dobar..Ono sta je dobro, a opet ne pre skupo ima kod nas, znaci to sto bi ti uvozio tamo neka bjesna i extremno skupa, kome bi i prodao tih par komada? i koliko bi tu zaradio? Bolje nabravi neku skrinju za sladoled i skompaj se sa nekim Albancem, za recept i bavi se slastičarenjem po rivi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
dali u hr ima kakav shop sa moddanim kučištima, možda bi to išlo-- tipa držiš normalna kučišta u shopu ali se svako kučište može moddati po userovim željama? tipa likovi izaberu on line kučište i izraze želju kak bi htjeli da se uredi...ti otraga imaš dva auto limara i rokas custom made unikat kučišta?naravno za ove koji nemaju pojima a htjeli bi nešto fancy, još pobereš lovu za trpanje komponenti tranu? znam da je recesija ali kod ovih wanabee posvuduša to bi moglo upalit
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
ma to samo ja malo razmišljam na glas, inače to smo jedan kolega s posla i ja razmišljali, napravit-- otvorit shop za custom made stvari, uzet jednog lika kaj se bavi oslikavanjem auta i kamiona, dva autoelektičara (točnije stračnjaka za audio sustave u autima) i dva limara. pa kad dođeš u shop/radionu možeš dobit custom painted car tipa pimp my ride, uz to i custom komp pa sve do uvažanja presvlaka za mobove, iphonove i lapove (tipa istyle). u današnje vrijeme netreba tražit kupce u mainstreamu jer tamo više nema toliko kruha, sad kupuju oni koji imaju love...
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Otvarat nešto računajući na forumaša kao reprezentativni primjerak populacije koja bi kod tebe kupovala je uz to što je nezahvalno,je i debilana.Ostavite se ardvera,i pogotovo vebšopova.Brick-mortar-trgovina još ajde nekako,ali uz sve što su ti likovi rekli vezano za to,kruha tu nema.Kažeš kako se kužiš u računare?Svatko s tri čiste u glavi zna posložit to u kantu da radi,s četiri još složi i kablove.Nauči programirat naprimjer.Makar ti tako neće nakon režija ostat za par deka podriguše dnevno. Vezano u partnera,sigurno ga nećeš pronaći među anonimusima na forumu.A i nitko se neće uplitati u tako nešto,jer opet,nije profitabilno.Da imaš neku dobru ideju,što vebšop s ardverom nije,možda bi ti uz neku veću naknadu htjeli pomoć ovi,just FYI. http://crane.ini.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Strava ... Trazis poslovnog partnera na forumu di 60% clanova jos uvijek ide u skolu, zivi sa starcima i svaki dan zica za kutiju cigara WTF EDIT: Zivis u Zadru, radje sklepaj pekac kukuruza pa se ukampiraj ispred starog grada i deri. Zaraditi ces vise od prosjecne Hr place, garantirano !!! Za kukuruz se nebrini, ima nas Slavonaca ovdje dosta, bice ispod dalmatinske trzisne cijene, minimalno 30% ![]()
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne.I to će ti propast.Znači bilo šta šta ne uključuje ardver i overkluok. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|