|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Skype i Windows Vista
Uglavnom, imam Windows Vista Ultimate SP1 i naletion sam na nešto zaista čudno u Security Centru, tj. pod firewall opcijama od Viste. Naime kad idem pogledati koje su mi aplikacije blokirane ili propuštene od strane Windows firewalla, nešto mi je čudno s Skype aplikacijom : http://img134.imageshack.us/my.php?image=67610251.jpg Vidite samo koliko ih je? Zašto ih je toliko puno i jeli to normalno? Inače, ako malo proskrolam gore dole, još ih ima 5-6. Kao da aplikacija treba svaku novu stavku za propuštanje kroz firewall kad se ulogiram na Skype ![]() Hvala unaprijed, Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bit će da Skype koristi više / mjenja port preko kojeg radi a onda Security - Firewall svaki port "otvara" napose. Provjeri ovo i ako je točno onda možeš uredit jednu il dvije stavke da pušta potrebno a ostale brisat. Vidi u postavkama programa i na netu koje portove treba pustit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Kaže: In Skype, under Tools/Options/Connection there should be an option up the top letting you specify what port your router should use for incoming connections. http://forum.skype.com/index.php?showtopic=80894 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ja ovu tu opciju : http://forum.skype.com/uploads/post-...1194302969.jpg Niti nemam na svojem skypeu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A valjda je maknuta u novoj verziji. Čini se da nema baš korisnika koji koriste ovu kombinaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Hvala, No gledaj, ja nisam otvarao (forwardao) nikakve portove vezane uz Skype u mom routeru, no zanime primarno ovo u vezi Windows Firewalla. Kako da sve one skypove u firewallu maknem, tj. da se ti portovi zatvore koji on otvori a meni su možda nepotrebni? Zapravo, volio bi da koristi samo jedan port a da sve ostalo ostane zatvoreno. Imaš kakav prijedlog? Hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Ako se ne varam, procedura je da svakog napose selektiraš, isključiš (makneš onu kvačicu) i delete - remove (šta li već imaš na raspolaganju). Jasno, ostavi jednu ili dvije koja ti zbilja treba (vidi koje portove "otvara"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Hm, maknem kvačicu no "delete" opcija je "posivljena" tj. poluprozirna ili kako god to nazivamo. Znači nemogće je izbrisati tim načinom otovreni Skypov port. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|