|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Zračenje i utjecaj na zdravlje!
Eto...neznam jesam li falio 4um ali ovaj mi se nekako cini najblizim... Sta mislite o tom famoznom zracenju monitora,tv-a...evo ja recimo na stolu imam komp i tv jedno do drugog,udaljenost oko pola metra od monitora,tv malo vise...Kad je upaljen komp,upaljena je i televizija...e sad,to zraci,ne? ![]() sta vi mislite... ![]()
![]() |
#2 |
Lich
Datum registracije: Jun 2004
|
meni je isto tako, samo sto mi je monitor udaljen 30 cm od tv-a i provodim 10h dnevno ![]()
Athlon64 3400+ 512kb/ABIT K8V MAX3 2x WD RAPTOR 36gb@RAID 0 Pioneer DVD+RW d.l. + Lg DVD-rom Leadtek 6800gt@400\1100 2x 512 ddr Kingmax, 433Mhz Chieftec,Midi DRAGON+Antec 550w Samsung 19" Dynaflat SM997DF SB Live! 5.1 + Creative 5.1 P580 2001:22,236/2003:12,429/2005:5,344 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ja neznam vjerujem da sve zraci ali kolko ![]() nebi htio ni razmisljat ![]() evo sjedim kod laptopa na 25 cm, okruzen bezicnim lanom, onda u sobi do wlan ap, monitor, tv, a poenakd odnesem laptop tamo pa je efket bolji ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
TV zrači dosta ...... ova ideja da ti je TV na stolu nije baš najbolja. Znači da ti je glava udaljena od TV max 1.5m. Predviđa se da gledaš TV sa udaljenosti ne manje od 2.5 - 3.0m Daj ga pomakni nekud ili ak ti je tak važan TV nabavi TV karticu. Monitori zrače manje od TV- a, na kraju krajeva predviđeno je da ti je doslovno na faci ( ima neki premaz ili je ubačeno nešto u staklo da apsorbira to zračenje ) Najkvalitetnija varijanta je LCD, no za to je potrebno malo veće ulaganje......( za koju godinu bit će bagatela )
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Zračenje i utjecaj na zdravlje!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Re: Zračenje i utjecaj na zdravlje!
Ili samo uzmi u obzir da je 1 cigareta 20x stetnija od bilokakvog zracenja, da je zrak koji udises vjerojatno stetniji na sat nego radijacija, da 2 litre cole losije djeluje na tijelo nego 1h zracenja... itd. S cim se vi zamarate ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
3 x dijagonala u cm Inace ti se moze javiti tzv. morska bolest - bude ti mucno. Tako bar pise u uputama frendove plazme ![]() Nema veze s zracenjem pa da kazem nesto i u vezi toga: Svi el. uredaji emitiraju elektromagnetsko zracenje neki vise neki manje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Zračenje i utjecaj na zdravlje!
Citiraj:
![]() |
|