Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2009., 11:12   #1
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
LG BD370

U novom Bug-u pojavila se recenzija ovog blue-ray uređaja. Ono što me zanima jest navodna podrška za MKV. Na web stranicama LG-a zasada nema tog modela. Budući da se još nigdje ne prodaje nema ni recenzija, a u najavama MKV se nigdje ne spominje ili se spomene u stilu "nadamo se da će imati MKV podršku". S druge strane Bugovci tvrde da su testirali MKV. Ako se ne varam negdje je Nani spomenuo taj uređaj samo nisam siguran da je to bilo na ovom forumu. Budući da u fazi nabave novog playera ako je ovo točno rado bih se strpio još neko vrijeme.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 22:43   #2
herion
Premium

Dakle nitko ništa ne zna o ovom über Blue-ray playeru?! Za sada sam informacije o podršci za MKV našao jedino u Bug-u, u jednoj recenziji na srpskom sajtu koja usput jako liči na onu iz Buga i ovdje http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=32&t=16954
Ljudi ne se zezati s takvim stvarima

PS
Evo site gdje sam našao test http://www.dvd-region-codes.com/blog/
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2009., 20:39   #3
bbubanja
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Kao autor teksta o LG BD370 na sajtu www.dvd-region-codes.com/blog moram da se osvrnem na jedan netačan navod u prethodnoj poruci. Nisam hteo da komentarišem ništa sve do trenutka dok nisam pročitao tekst u BUG-u o ovom plejeru, jer nisam bio siguran šta je tamo bilo napisano. Sad mogu da kažem da je jedina sličnost mog teksta sa tekstom u tom časopisu da se slažemo da se radi o fenomenalnom plejeru. Tekst koji sam postavio na sajtu je neuporedivo detaljniji nego u BUG-u (što može da uvidi svako ko pročita obe recenzije) i sa te strane se nikako ne mogu porediti.

Takođe, ne znam za BUG mada verujem da su ga i oni dobili na test, ali ja sam taj plejer zahvaljujući ljubaznosti ljudi iz LG-a imao u rukama i kao što se iz teksta na sajtu može zaključiti, detaljno sam ga testirao. A njegova prodaja, bar u Srbiji, počeće u aprilu.
Staro 06.03.2009., 18:56   #4
herion
Premium

Citiraj:
Autor bbubanja Pregled postova
Kao autor teksta o LG BD370 na sajtu www.dvd-region-codes.com/blog moram da se osvrnem na jedan netačan navod u prethodnoj poruci. Nisam hteo da komentarišem ništa sve do trenutka dok nisam pročitao tekst u BUG-u o ovom plejeru, jer nisam bio siguran šta je tamo bilo napisano. Sad mogu da kažem da je jedina sličnost mog teksta sa tekstom u tom časopisu da se slažemo da se radi o fenomenalnom plejeru. Tekst koji sam postavio na sajtu je neuporedivo detaljniji nego u BUG-u (što može da uvidi svako ko pročita obe recenzije) i sa te strane se nikako ne mogu porediti.

Takođe, ne znam za BUG mada verujem da su ga i oni dobili na test, ali ja sam taj plejer zahvaljujući ljubaznosti ljudi iz LG-a imao u rukama i kao što se iz teksta na sajtu može zaključiti, detaljno sam ga testirao. A njegova prodaja, bar u Srbiji, počeće u aprilu.
Zaista mi je žao što sam svojim nespretno napisanim komentarom izazvao vaše opravdano negodovanje. Kada sam govorio o sličnosti vaše i Bugove recenzije ciljao sam na nešto sasvim drugo. Na žalost sada vidim da se to jedino moglo protumačiti onako kako ste to vi učinili i zbog toga se ispričavam. U tom kontekstu i onaj zadnji komentar sa zelenim smješkom dobiva novi smisao.Nadam se da prihvaćate ispriku.
U međuvremenu sam saznao da će se kod nas uređaj pojaviti do kraja ožujka. Na žalost potvrdu o MKV podršci nisam dobio pa se očito radi o neslužbenoj podršci(pojavio se članak na trustedreviews koji također ne spominje mkv).
Ako nije problem molio bih još par detaljaj u svezi mkv podrške-profil i rezolucija testiranih filmova, da li je materijal puštan sa DVD-a ili diska, podška za USB HD, podržani filesystem, mogu li se birati titlovi ili je to automatski i sl.

Zadnje izmijenjeno od: herion. 06.03.2009. u 19:14.
Staro 06.03.2009., 21:29   #5
bbubanja
Registered User

Izvinjenje je prihvaćeno, i nema ljutnje

Što se tiče podrške za MKV format ona postoji i to su mi direktno iz LG-ja potvrdili. Uostalom, probao sam nekoliko filmova spakovanih u ovaj kontejner i svi su radili bez problema. Pretpostavljam da se nigde ne govori o tome, pošto LG nije nigde to eksplicitno naznačio na plejeru, a ako ga neko nije imao u rukama, šanse da to sazna su praktično nikakve.

Radi se o filmovima u 720p rezoluciji, koji su bili snimljeni na DVD medije. Integrisani titlovi su radili bez problema, a jedino postoji ograničenje kod eksternih titlova, koji moraju da budu istog imena kao i video fajl i da se nalaze u istom folderu sa njim.

Moram da priznam da nisam priključivao eksterni hard disk na plejer preko USB porta, ali ne vidim ni jedan razlog zašto to ne bi radilo. Probao sam USB fleš disk kapaciteta 4 GB i on je radio bez ikakvih problema, što znači da je sigurno podržan FAT32 fajl sistem.
Staro 06.03.2009., 22:00   #6
herion
Premium

Ma problem je što je FAT32 ograničen na 4GB, a mkv barata sa puno većim fajlovima. S druge strane nerealno je očekivati od uređaja koji je prvenstveno BlueRay player da podrži sve što bismo mi htjeli. Uglavnom za pogledati serije je super. S vremenom će vjerojatno izaći modani firmware pa bi tu moglo biti svašta budući da podržava streaming. Kako se snalazio sa packed bitstream-om?
Ono što me više brine je cijena koju sam našao na jednom site-u i vrlo je blizu 400 EUR. Ako je tako tu je opet u igri PS3, a za ograničenu mkv mogućnost ipak ne bih dao 100 eura više u odnosu na odlični Panasonic BD-35. Još mi ostane taman za WD HD Player pa sam dobio i full mkv podršku.
Bilo kako bilo nadam se da će ovo povući i druge proizvođače da ponude nešto slično. Jedino ako im filmska industrija ne zajaši na vrat.

PS
Mea culpa-cijena je u australskim dolarima, a ne američkim. Znači ipak super cijena.

Zadnje izmijenjeno od: herion. 06.03.2009. u 22:17.
Staro 06.03.2009., 22:53   #7
bbubanja
Registered User

Kakav god plejer da se pojavi na tržištu uvek će se tražiti nešto više. Inače, već postoji noviji firmver od onog koji je bio instaliran u plejeru. Preuzima se preko interneta, ali iz nekog razloga download nije nikako uspevao da se završi. Iz LG-ja su mi rekli da je problem bio kod njih na serveru - ipak se još uvek radi o fazi testiranja i priprema za početak prodaje.

U ovom trenutku radi se o najkompletnijem plejeru koji zadovoljava stvarno veliki broj zahteva, a pri tome ima stvarno dobru cenu. U Srbiji će se prodavati po ceni koja će biti između 230 i 250 evra, pa verujem da slična cena biti i kod vas. Za te pare nudi mnogo više nego razni NAS uređaji ili media streameri koji koštaju isto (ili čak više) i navodno mogu da strimuju MKV format sa računara, a pri tom nemaju ni trećinu mogućnosti koje donosi LG.

Po meni, u ovom trenutku ne postoji bolji samostalni plejer (Blu-ray ili DVD), koji uz to ima odličan odnos funkcionalnosti i cene. Iako u kući imam četiri DVD plejera (svi su u nekom trenutku bili možda ne najkvalitetniji izbor, ali sigurno najfunkcionalniji za moje zahteve), kao i HD media center, već sam rezervisao jedan primerak ovog plejera za sebe i uzimam ga čim se pojavi u prodaji. On će mi zameniti dva plejera koja su trenutno u upotrebi, a dobiću i podršku za Blu-ray i MKV format, pristup YouTube filmovima "iz fotelje" i još mnogo sitnijih pogodnosti.
Staro 06.03.2009., 23:45   #8
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
bbubanja, taj novi LG mi se čini super izborom za gledanje MKV fileova, no zanima me da li podžava kakav oblik streamanja preko etherneta, ili se mkv fileveovi moraju čitati s diskova (ili usb-a)?
Staro 07.03.2009., 00:06   #9
bbubanja
Registered User

Na žalost, streaming nije podržan. Doduše, postoji neka vrsta streaminga preko Netflix mreže za online iznajmljivanje filmova, ali koliko je meni poznato to funkcioniše samo u Americi. Takođe, funkcioniše i BD Live, ali samo na Blu-ray filmovima koji podržavaju tu opciju.

Radi se o tome da se ne može pristupiti računarima u lokalnoj mreži jer ne postoji mogućnost unosa njihovih IP adresa (a ne postoji ni podrška za DHCP). Dakle, MKV i svi ostali tipovi video fajlova mogu da se gledaju samo ako su na neki način direktno vezani na plejer (Blu-ray disk, DVD, CD, fleš disk...).
Staro 16.05.2009., 22:34   #10
Maestrox
Registered User

Datum registracije: May 2009
Question

Za sada BD370 ne podrzava DivX HD. Da li postoji mogucnost da se to promijeni s novim firmwareom ili nema sanse da ce BD370 ikada podrzavati HD DivX?
Maestrox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno