|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Problem kada se podiže sistem - ikonice?
Kada upalim racunar jos kod welcome ekrana malo zastane ili uspori podizanje sistema, i tu se cuje welcome zvuk. I posle 2 minuta se pojavi pozadina bez ikonica pa posle oko 2,3 minuta se pojave ikonice. I posle sve radi normalno. Kako da ubrzam pojavu ikonica i sinhronizujem welcom zvuk sa pojavom ikonica? Pregledao sam sve servise i iskljucio nepotrebne. Skoro je reinstaliran sistem i ovaj problem se ponavlja posle 3,4 reinstalacije win xp-a. Skenirao sam ceo sistem sa antivirusom i sve je cisto. Samo, ja kada sam reinstalirao sistem uvek sam formatirao particiju na kojoj se nalazi sistem, drugu particiju gde nije sistem nisam nikad formatirao. Da li moze to da bude problem, ali ne vidim zasto bi? Imam lampicu na lap topu koja kada radi hard disk ona svetluca i kada se podigne sistem i izadje mi desktop, bez ikonica, ona ne svetli uopste. Tj. hard disk ne radi uopste a ikonica nema. I ne cuje se da radi... Kada saeckam 3 minuta i pojave se ikonice sve radi normanlno. Da nije problem u hardveru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Preko čega se spajaš na internet? Vjerojatno je problem u automatskom dodjeljivanju IP adresa. Isto tako, ako imaš bilo kakav mrežni disk koji ti u trenutku bootanja nije dostupan, to također može usporiti bootanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Koristim telekomov ADSL a modem je belo-ruzicaste boje Huawei MT882. Moje razumevanje u racunare je na nekom srednjem nivou tako da te nisam bas potpuno razumeo gore sta si napisao. Ali, ovaj problem se desava i kada nemam prikljucen modem, kada nisam prikljucen na internet - prikljucujem ga preko etherneta (plavi debeo kabal, prikljucak je nesto veci od prikljucka sto imaju kucni telefoni). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|