Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2009., 10:07   #1
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Opticki kabel

pozz svima...zanima me dali mi se isplati kupovati opticki kabel kojim bih spojio sat reciver i 5.1 reciver, tj dali bi mi zvuk bio cist kao i kad slusam radio sa recivera....prije sam spoojio sat reciver i kucno kino preko obicnog kabela(chincheva) i zvuk je bio dosta mutan (isao je stereo), a posto vidim da je opticki 1m-50kn neki ok klase, nebih bas bacao novac ako bi i sa stereom bilo isto...moze savijet??
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 11:00   #2
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ako sam dobro shvatio, radi se o digitalnom sat receiveru? Bilo bi ti bolje jer bi izbjegao njegov DA konverter i imao bi dva spoja manje. Samo pripazi da ti sat receiver na optički izlaz ne šalje neki stream koji 5.1 receiver nemože dekodirati makar su šanse za ovo vrlo male.
SPDIF je originalno i zamišljen za stereo tj. ne možeš kroz njega gurnuti ništa više od sterea ako ne radiš kompresiju/kodiranje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2009., 11:38   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
SPDIF je originalno i zamišljen za stereo tj. ne možeš kroz njega gurnuti ništa više od sterea ako ne radiš kompresiju/kodiranje.
ne zbunjuj čovjeka bezveze.

kako bi išta mogao gurnuti kroz nizove svjetlosnih impulsa, a da ne vršiš kodiranje i dekodiranje (bilo kakve) informacije.

@gbjelic... kupi optički, to je najbolje što možeš u svojoj situaciji napraviti.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 11:54   #4
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

ok..hvala
Staro 09.04.2009., 14:32   #5
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

da ne otvaram ponovno temu...imam jedan problem, naime danas mi je stigao reciver yamaha rx v350, ali mi tek sljedeci tjedan stizvu zvucnici pa sam samo da isprobam spojio od frenda sonyeve zvucnike od njegove linije koji su 2x80rms...zvuk je ljep cist ali fali basa...na njegovoj liniji to dere ko grom (ipak je njegova linija i tako konstruirana) al mene brine kako ovaj reciver natjerat da šalje nize frekvencije malo jace...pokusao sam povecati i treable i bass al nema nekog velikog pomaka...jel ima tko navedeni model da mi pokusa pomoć?
Staro 09.04.2009., 14:36   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
moraš podesiti prednje zvučnike na large ili spojiti sub
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 14:37   #7
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Pogledaj da ti nije surround ukljucen. tipa 5.1-7.1-9.1/2 . Isti problem sam imao sam kod frenda spajano 2.1 sistem
Tomo je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 14:47   #8
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

prebacio sam na stereo, podesavao tamo svasta na large small, al opet sve to isto...svakako si mislim sub piknut al moram skupit love...pricekat cu ove svoje dok stignu pa cu vidjet kak to bude sljakalo...ipak za neke zvucnike od 80w koji moraju dat basa da se malo prostorija uzdrma mora dat...budem jos vidio sta se da nastimat.
Staro 14.04.2009., 09:27   #9
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

evo mene nazad...nikako da prednje zvucnike nateram da daju basa, stavio sam samo da rade 2 prednja a rade kao mali sateliti na obicnim 2.1 sistemu od 200kn...spjio sam ih na sonyevu liniju i tamo daju sve od sebe...jel ima tko navedeni ili slicni reciver da mi pomogne to nariktat
Staro 14.04.2009., 15:08   #10
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Kad se to pojaca malo jace, jel membrana woofera skace dosta ili je mirna, uz manje pomake?
Roso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2009., 10:36   #11
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

evo rijesio sam problem...malo sam se poigrao sa postavkama na reciveru i dobio basa koliko mi treba ...preko kompa je jos izrazeniji...nisam navikao na ovakve sisteme pa me malo bunio setup...kada se pojaca ravnomjerno ide i bass i treble a nisam navikao na tako sto jer sam do sada imao 5.1 pa sam si sub mogo pojacat/smanjit po zelji
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno