|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
HP 6735s NA816ES problem
pozdrav svima, evo jučer sam kupio ovaj laptop u ve-mila i uspio sam nakon dosta muke poinstalirati sve drivere. Brine me šta mi na system properties pokazuje 2,74GB RAM, a trebalo bi biti 4GB. Molim savjet, jel neka tvornička greška ili je nešto sa BIOS-om? Dal bi trebao reklamirati? Evo screenshot: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
32- bitni xp ti prepoznaje do oko 3,2 gb radne,..a tebi vidim 2,74 zato jer ide dio grafickoj ,...instaliraj 64-biti xp ili vistu pa ces vidjeti sva 4 gb radne,.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Misliš na 64-bitnu Vistu, 32-bitna Vista će isto prepoznati izmjedju 3-3.5 gb memorije. Problem je sto 32-bitni procesori (bez PAE-a) mogu adresirati max 4 GB memorije, a u ta 4 GB ti se nalazi radna memorija, memorija graf kartice (bez obzira da li je interna ili ne), te memorija svih ostalih uredjaja. Dakle zbroj svih memorija u racunalu ne moze biti veci od 4 GB, to obicno znaci ako imas 4 GB radne mem da je raspoloziva memorija = 4 GB - graficka mem - par MB memorije ostalih uredjaja. Edit: Ja imam isto 6735s i pokazuje mi tocno 2,74 GB RAM-a, a u njemu je instalirano 3 GB. Pogledaj sto ti javlja BIOS, gotovo sigurno ce ti javiti da imas 3 GB, a ne 4 GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
U biosu pokazuje 4gb, sve mi je jasno, trebam instalirati 64-bitni sustav. Ali imam drugi problem sada, dakle imam instaliran XP pro 32-bitni i sve radi ok, svi su driveri tu, samo pokazuje manje rama. Osim toga imam instaliranu Vistu Ultimate također 32-bitnu, koji pokazuje isti problem s ramom, ali sa instalacijom Viste imam još jedan problem, ne vidi mi dvd-rom??? Jel ima tko ideju šta bi moglo biti u pitanju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|