|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Definitivno odlična kupnja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Tražeći malo ovo sam našao da mu je cijena u jednom dućanu u Beču: http://www.christiangroup.at/agc/vie...php?prod=17741 Ni manje ni više nego soma kuna manje od najjeftinijeg po nabavi.net, 285 Eura. Dok 200P7ES u istom dućanu košta 470 Eura. U čemu je caka, koja je razlika između 200WP7ES i 200P7ES? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
caka je u tome sta ti 200WPES moze doc is sa TN matricom i to je jeftinija verzija a skuplja je sa MVA....dok 200PES imasa IPS i vidio sam neke sa MVA... tako da su to kruske i jabuke... ![]() ima neka caka sa brojevima na kraju milim da budu /01 ili /10 ili tako nesto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Što se tiče wide modela točno, ali koliko sam tražio na netu nisam našao da je neko prijavio 200P7ES sa drugom matricom osim S-IPS, gdje si vidio taj monitor sa S-MVA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
190P7ES moze doci sa TN matricom a ne 200WP7ES. Koliko sam uspio saznati jer me dosta zanimao ovaj monitor ( skoro uzeo jednog crnog ) 200WP7ES dolazi ili s MVA ili s IPS matricom. To mozes razaznati po broju USB konektora koji su na njemu. Ako ima IPS matricu trebao bi imati samo dva usb konektora a ako ima cetri onda je u pitanju MVA matrica, ako se uopce dobro sijecam. Problem je sto nema previse infa o ovom monitoru po netu.
![]() |
#9 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
E da LG Philips je proizvodac IPS matrice ali je rebrandana. Veoma cudno bar po mom misljenju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
s druge strane, ne bi li bilo cudno da imate philips monitor s xy ips matricom iako tvrtka proizvodi iste svoje?! dakle, necija tuda, i dont think so, ne isplati se da se na glavu postavi netko u philipsu ili xy kompaniji (pa cak i zajedno ![]() i da, mva il ips je wide, uglavnom noviji mva - cak se nebi cudio da svi trenutni
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
to su sve pričice i fantazije, kupi monitor, prije kupnje ga probaš i lako ćeš vidjeti kakva je matrica. TN neće sigurno doć u WP7ES. a sad je li MVA ili IPS, iskreno, obadvije su miljama ispred TN-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
http://prad.de/en/guide/ergebnis_ver...Submit=compare Evo vidite ovo... btw Posto nemaju u megatrenda ni HP LP2065 ni Philips 200P7ES vratit ce mi novce i sad ti budi pametan sta uzet...posto u splitu nigdje nemogu pogledat monitor prije kupnje osim u TECHNOmaxu ostaje mi jednio philips... sad se jedino mislim dali da bude 200P7 ili 200WP7 jel je razlika u 500kn.. pa sad sta ja znam |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
all you need is freeware
|
Nabavio ga i ja. Slika sama po sebi je savršena, samo što ima backlight bleedinga ![]()
![]() |
#17 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
all you need is freeware
|
Citiraj:
![]() Što se tiče bleeedinga, nisam previše upućen u tu priču, ali koliko sam čitao nije riječ samo o tome da se vidi na crnoj podlozi, već i na ostalim bojama. E pa je ne primjetim bleeding ni na jednoj jednobojnoj podlozi osim na crnoj, ali tu ga ima relativno dosta. Kad je upaljeno svjetlo, onda je jedva primjetno, ali ako ga tražiš onda ga i primjetiš. Kad je svjetlo ugašeno, onda je dosta vidljivo, i to na sva četiri kuta. I ovo mi je teško opisati, nije jako, ali je vidljivo, i kao da ide skroz do sredine, tj kao dvije dijagonale u križ (nisam siguran jel me to či varaju pa zbog većeg osvjetljenja u kutevima izgleda kao da ide od jednog kuta do suprotnog, al uglavnom ima ga). EDIT: Baš probah, u Nokia Monitor Testu, jitter test se baš vidi na vertikalnim linijama kao da su dvije rubne zakrenute prema centru na gornjem dijelu.
![]() |
![]() |
#20 |
Mozilla Slave
|
Koliko sam vidio po forumima kada sam tražio bolji 20" LCD većina monitora ima malo ili ako nema dobije s vremenom, nažalost mana LCD tehnologije. LCDs can not display a true black due to some technical reasons. Black level is a measurement of how much light is let through when black is requested, and it is usually measured in candelas per square meter, the same unit as a "nit". When the black level is above zero nits for an LCD, light is said to be leaking or bleeding. LCDs, not unlike other technologies, can suffer from screen uniformity problems. Light may leak more in some areas of the screen than others. Often, it leaks more around a couple of edges (the notorious "backlight bleeding"). When light bleeds, black will look a dark gray or bluish-gray, depending on the backlight's color temperature. Black level and light leakage can depend on several factors, including LC (liquid crystal) mode/arrangement (e.g. PVA, TN), cell gap, polarizer quality, and thermal fluctuation within the panel. Backlight bleeding can also be caused by pressure on the panel that goes away after a week or so, like in the case of the NEC 20WMGX2. In the right situations (a bit of ambient light), a glossy coating can improve the perceived black level. Most LCDs reach a black level of 0.20 - 0.60 nits, while maintaining a white level from 120 - 220 nits. Uniformity highly varies, although Grade A S-IPS panels made by LG Philips tend to have great homogeneity and a small amount of light leakage. Conversely, the 22" TNs from Chi Mei are known to have a lot of bleeding at the top and bottom of the screen, but, for many, this can be justified by the latter's very low price. Ja do prije dana nisam imao niti malo, velim onda kada se pojavio stisnuo sam masku par puta u tom području i još sam prstom(ali ne vrhom) malo "izmasirao" taj mali dio di se pojavilo i sada nemam ni kad ga "svježe" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
all you need is freeware
|
Baš je zakrivljena. kao što sam rekao, vertikalno - zakrivljena je na gornjem ljevom dijelu, dakle, nije cijela vertikalna lijeva strana jednako udaljena od ruba, već je donji dio cca 1mm, a gornji cca 2mm. Uglavnom, vidljivo golim okom. ista situacija je i na donjem horizontalnom dijelu. Ono, nije ogromno zakrivljenje, ali se jasno vidi. Spojeno je DVI kablom. Mislim da se na ovoj slici bolje vidi o čemu govorim, teško je mobitelom to dočarati, ali u radu je jasno vidljivo. Pogledaj kako bijela donja crta nije jednako udljena od ruba na pojedinim kutevima.
![]() |
#23 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
EDIT: Evo gledao sam sada i meni je slika odmaknuta 2mm gore i 1mm ljevo i desno na oba monitora, no provjerom pomoću "Convergence Lines" i "Convergence Dots" slika je pravilna, u biti i mora biti odmaknuta, jer da je skoz raširena ovi gornji ljevi i desni obli kutovi bi je odrezali. EDIT: Evo primjera backlight bleedinga, malo povećeg ![]() Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 30.11.2007. u 04:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nema veze što ti slika nije u potpunosti od ruba do ruba, to je do kuta gledanja, tako ako gledaš postrance vidiš više prostora. Ja imam taj monitor i nikakvih problema, monitor je odličan kad ga dobro podesiš. Što se tiče backlight bleedinga, vrlo je maleno, najmanje prisutno na od svih monitora što sam vidio do sad, tako da uopće nije problem.
![]() |
#27 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() EDIT: Ako te baš muči i da budeš siguran probaj sa mirnom rukom i ravnalom. Pukni bijelu pozadinu i provjeri ako na oko nevidiš dali su ti lijevi i desni rub(gdje bijela završava) ravni bez zakrivljenja, ako jesu, ostaje ti provjeriti dali su gornji i doljnji iste dužine, jer ako nisu onda ti slika ide u trapez i mislim da je to za garanciju. Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 30.11.2007. u 16:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Philips 200WP7ES "Brilliance" cijena sa PDV-om je 1.999,00 kn http://www.autronic.hr/cms/Detaljno....aProizvod=2849 Strah me da mi ne "uleti" TN panel (možda su ih u zadnje vrijeme počeli ugrađivati i u ovaj model!) ![]() Poslao sam mail u Autronic i ni oni mi nisu htjeli potvrditi da nema šanse da bude TN panel unutra. Samo su mi poslali PDF sa specifikacijama i ovaj odgovor: Pozdrav U privitku dostavljam ponudu prema Vašem upitu. Rok isporuke: 1-3 radna dana po uplati PS Po pitanju matrice koja je ugrađena u monitor ne mogu Vam dati konkretan odgovor jer Philips ne navodi u teh. specifikacijama taj podatak - 200wp7es.pdf Gruška 22 10 000 Zagreb, Croatia (Hrvatska) Tel. +385 (1) 63 24 504 Cent. +385 (1) 63 24 500 Fax: +385 (1) 63 24 540 web: www.autronic.hr SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT http://rapidshare.com/files/205152405/200wp7es.pdf (ovo je PDF specifikacija koji sam dobio u odgovoru od Autronic-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Sudeći po ovome što piše u pdf-u, radi se o "starom" monitoru s MVA matricom, no za svaki slučaj najbolje ti je da skočiš i vidiš.. Tko zna, možda su počeli ugrađivati IPS ![]() No definitivno preporuka za taj monitor, ima kvalitetnu sliku i backlight bleeding je praktički nepostojeći.
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Problem je u tome što sam ja u Splitu, pa bih mogao provjeriti tek kad uplatim i dobijem monitor! ![]() Imače, na prad.de ima 4 verzije ovog monitora, nijedan nije TN, ali je zanimljivo kako samo u specifikacijama koje sam ja dobio u ovom PDFu piše da je kontrast 1:1000 (kod ovih na prad.de je 1:700) http://www.prad.de/en/guide/screen3558.html http://www.prad.de/en/guide/screen3122.html http://www.prad.de/en/guide/screen3121.html http://www.prad.de/en/guide/screen3287.html IMHO, cijena je "premala" za ne-TN monitor sa 4xUSB i kvalitetnima stalkom sa pivot funkcijom.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|