|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Popravite svoj HTC uređaj - Formatiranje uređaja
NAPOMENA:slijedeće radnje su isključivo za napredne korisnike i tweakere. kao prvo,moram napomenuti da slijedećim postupkom gubite sve podatke na uređaju,jer se radi o radnji sličnoj formatiranju diska kod kompjutera(!!)...dakle,ako želite reformatirati DOC u svom HTC uređaju koji vam krepava ili je krepao,umjesto slanja uređaja u servis probajte ovaj postupak: 1. kao prvo na računalu isključite Activesync 2. UREĐAJ : maknite SIM i SD kartice iz uređaja te pritiskom na kombinaciju tipki(backlight+power+reset,tj. ili ovisno o vašem uređaju) stavite uređaj u tzv. bootloader mod pa ga onda spojite USB-om na PC 3. PC :Na kompjuteru ćemo pokrenuti mali programčić zvan mitty1.42.exe 4.zatim u mitty-u odaberite USB pod "Port" settings 5. pritisnite Enter 6. USB> (ovdje utipkajte naredbu točno ovako : task 28 55aa 7. sada pritisnite Enter te pričekajte par sekundi...pojaviti će se slijedeća poruka: ....Storage format start Write Nand Success dwBlockToWrite = 13 Storage start block: 462 Storage Total block: 474 Total Bad Block in CE: 0 NeedToEraseBlockStart: 475 Storage format succes.... zatvorite mitty 8. eto.Pošto je naš uređaj reformatiran,nemamo nijedan ROM u njegovom DOC-u ,pa sad možete staviti novi ROM po svojoj želji a ja vam preporučam neki od vanilija ROM-ova ili originalni WWE shiped rom. dakle,zapamtite.naredba je task 28 55aa i sve što radite,radite na vlastitu odgovornost ;-) Zadnje izmijenjeno od: tin.. 11.02.2009. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
ukoliko "zapnete" tj. nemožete "probuditi" vaš HTC uređaj,opet možete iskoristiti mitty.dakle,sve pripreme su iste kao gore navedeno,osim sada: 1.pritisnite enter 2. utipkajte : set 14 0 3. enter 4. task 28 enter 5. task 0 6. enter zatvorite mitty sada možete normalno dalje raditi upgrade jer ovom metodom NISMO formatirali uređaj,za razliku od gore navedene radnje. Za vlasnike HTC Touch HD uređaja imam povratne informacije da ukoliko vam ne pomogne komanda set 14 0, probajte utipkati set 14 10 tj. set 14 9. to bi trebalo povratiti uređaj u normalan boot mod. Zadnje izmijenjeno od: tin.. 11.02.2009. u 06:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
sefe par pitanja oko toga.. dali ima neke indikacije na ekranu kad se javi taj bootloader mod ? sto bi to bilo backlight ? ja sam stiskao tipku na tastaturi+pwr+reset ako znas mozda sto tocno stisnut za HTC Qtek 9100 bio bi jako zahvalan mitty1.42.exe -- nisam nasao nista takvo trazio sam po xda developers i tamo svi trube o mtty (bez i) isto ta verzija 1.42 skinuo sam mali program 56KB, ali pod Ports imam samo CON1 i CON2 ni traga USB... . sry za nab pitanja..nisam ni tweeker ni napredni korisnik al ovo mi jedino jos mogu probat, inace ne radi mi zvuk/mic ''ponekad'' . Probo sam sa novim Romovima ali nista a pokusavam staviti WM6 umjesto 5 ali ni jedan nece pocet intalaciju. uvijek se javlja : ERROR [300] INVALID UPDATE TOOL a rom je bas za 9100 cak je i slika tamo njegova na tom wizardu za instalaciju. probo sam prije sa nekim wm5 i oni se zavrse. nekako vjerujem da bi se taj problem sa zvukom mogo popraviti ako bi napravio taj tvoj postupak.
![]() |
#4 |
Premium
|
bootloader mod ti na ekranu ispiše loader verziju...npr 1.01 USB da ti u mittyu(ili mttyu,kakogod) prepozna uređaj moraš prvo ugasiti activesync,tj.isključiti funkciju u activesyncu "allow usb connections" te rekonektirati uređaj. što se tiče zvuka i mikrofona,mislim da je problem hardware prirode (vjerojatno treba očistiti kontakte na mikrofonu).što se ROM verzija tiče,vjerojatno ti je aparat CID zaključan,prvo ga trebaš otključati (tzv."CID Unlock").sve potrebno možeš naći na stručnijem forumu http://buzzdev.net/ Zadnje izmijenjeno od: tin.. 12.03.2009. u 08:21. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
ništa od navedenog ne bih trebao raditi ako ne želim izgubiti jamstvo na uređaj jel ? odnosno dali u servisu mogu po nekakvim logovima vidjeti da je netko "hakirao" po uređaju prije njih? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|