|
![]() |
#1 |
Preator Fenix
Datum registracije: Jul 2006
|
PC se smrzava i samo reset pomaže
naime, vec dosta dugo imam konfiguraciju athlon 3200+ (dignuto na 2500), 2gb ram, grafika je 7300gt 256mb ddr3 poslije overklokanja procesora nije bilo problema nikakvih, sve testirano i radilo oko godine dana, i sad ima par mjeseci u igrama komp se smrzne sa onim zvukom (rafalna paljba 5-6 metaka iz AK-47) i moram resetirat događa se česće u zahtjevnijim igrama, devil may cry 4 na ultra high zna biti od 30 min do 2h, onda se rusi, gta 4 u roku par minuta se smrzava, wow nije tolko zahtjevni pa se događa jednom na 4-5 dana windowsi su na novo instalirani, najnoviji drajveri, kuciste fizicki ocisceno od prasine i nutra imam dodatna 3 ventilatora za protok zraka graficka je... cudna bila od kupnje, mislim da je GeForce, ali neka verzija koja je overklokana po defaultu i vjerojatno je ona problem sad neznam,, kak da to sve probam i nađem problem
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
pozz
jesi probavo stavit drugu grafu, ili cpu vratit na org frekvenciju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Preator Fenix
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Preator Fenix
|
![]() |
#6 |
Premium
|
program koji ti kaze sve o procesoru, velicine pola mb, skines za par sekundi sa ove stranice http://cpu-z.en.softonic.com/, pokrenes usikas ekran tipkom print screen.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Preator Fenix
|
Citiraj:
nisam doma sad, za 1h bude tu slika, budi online, tnx x)
![]() |
![]() |
#8 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Velis da je bez problema bas sve radilo godinu dana i onda je pocelo zezati? Probaj testirati pomocu programa za testiranje komponenata. I da btw koje napajanje imas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Preator Fenix
|
Citiraj:
Citiraj:
na tome nema za grafu ili sam ja coravi :X http://img4.imageshack.us/my.php?image=pic1c.png temperature: Temperatures Motherboard 39 °C (102 °F) CPU 46 °C (115 °F) Aux 44 °C (111 °F) GPU 49 °C (120 °F) i voltaže: Voltage Values CPU Core 1.50 V +2.5 V 1.47 V +3.3 V 3.33 V +12 V 11.78 V +5 V Standby 5.00 V VBAT Battery 3.10 V edit: uf, pokrenuo prime95, onaj prvi test Small FFTs harware failure u 3. minuti, evo screen http://img208.imageshack.us/my.php?image=pic2s.png
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.04.2009. u 23:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
[quote=Fenix_zealot;1317062]evo slikica za procesor na tome nema za grafu ili sam ja coravi :X care, netrebas resetirat bios da vratis normal cloack, samo si u biosu pod opcijom FSB ili tako nest slicno gdje ti pise 250 stavi 200, pa ce ti radit na nekih default 2.0! ili probaj one testove stabilnosti pa javi.!!!!! sretno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Preator Fenix
|
to sam ja isprobaval dok je procesor bil kupljen, i pod ovim postavkama je radilo bez problema neko vrijeme, sad cu vjerojatno resetirat bios, jer sam za tih 2500 moral mjenjati nesto za memoriju i svasta, fkt se ne sjecam vise btw pogledaj edit od reply iznad
![]() |
#12 |
Guest
|
Overclock proca je 100% krivac, i ja mislim tako. Grafe obično ne "zaglave" na ovaj način. ALI ja bih na tvome mjestu prvo dobro sve očistio od prašine, pa tek onda spuštao taktove, itd. Dolazi toplije vrijeme, prvi simptomi neadekvatnoga hlađenja su među ranim vijesnicima proljeća ![]() Sretno! |
![]() |
![]() |
#13 | |
Preator Fenix
|
Citiraj:
budem koji dan onda resetiro bios i probal stavit na 2200 bez diranja memorijskih tajminga, mislim da mi je tak prije radil
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
lako moguce da je ploca, s obzirom da je dugo pod stalnim OCom kondezatori znaju dati svoje. Baci pogled na njih iako ce biti tesko nesto vidjeti ako su solid kao na novijim plocama. a grafa....7300GT ddr3 koja je cudna...da nije galaxy? ![]() Imao sam dvije takve, zakon grafe jedino sto se iz nekog razloga mrze s default driverima koje win ili linux koriste i zamrzavaju dok se ne stave pravi. Ako je to u igri i zato ti je "cudna" mozes odahniti, nist to nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Preator Fenix
|
Citiraj:
ploca mi je DFI Infinity NF-M2, sa AMDHammer chipsetom
![]() |
|
|