Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2009., 14:05   #1
hlebinac
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Dilema izmedju Toshiba Satellite P300D-13J i P300-1GQ

Ne znam koji bi od ova dva, 1GQ ima Core2Duo procesor ali slabiju grafu i manje memorije, a 13J AMD procesor. Da li se AMD Turion ZM-82 dosta zagrijava?
hlebinac je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 14:27   #2
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor hlebinac Pregled postova
Ne znam koji bi od ova dva, 1GQ ima Core2Duo procesor ali slabiju grafu i manje memorije, a 13J AMD procesor. Da li se AMD Turion ZM-82 dosta zagrijava?
Da, dosta se grije.. Al i Intel se dosta grije.. tako da.. svejedno ti je 8°C +/-... Razliku između ta dva proca u radu nećeš osjetiti, a bolju grafu i više memorije sigurno hoćeš..
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2009., 14:46   #3
hlebinac
Registered User

Da, sto se tice brzine procesora to sam procitao da je AMD-ova ultra serija na istoj brzini samo 10% sporija od Intela...bas zbog graficke i memorije me vise privlaci, ali me brine AMD...

U zadnjih 7-8 godina na stolnom racunalu sam promjenio jedno 20-ak procesora (odnosno na 2 kompa koja imam doma) od kojih je jedno 5-6 bilo AMD-ovih i kada sam imao problema to je uvijek bilo sa AMD-ovim procesorima, a nikad necu zaboraviti jednog AMD-a koji bi preko ljeta doslovno pistao (mada je imao dobar ventilator) tako da se bojim uzeti tog turona, pa ako netko ima kakva iskustva sa njim (pozitivna ili negativna) nek napise nesto.
Staro 28.03.2009., 15:23   #4
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor hlebinac Pregled postova
Da, sto se tice brzine procesora to sam procitao da je AMD-ova ultra serija na istoj brzini samo 10% sporija od Intela...bas zbog graficke i memorije me vise privlaci, ali me brine AMD...

U zadnjih 7-8 godina na stolnom racunalu sam promjenio jedno 20-ak procesora (odnosno na 2 kompa koja imam doma) od kojih je jedno 5-6 bilo AMD-ovih i kada sam imao problema to je uvijek bilo sa AMD-ovim procesorima, a nikad necu zaboraviti jednog AMD-a koji bi preko ljeta doslovno pistao (mada je imao dobar ventilator) tako da se bojim uzeti tog turona, pa ako netko ima kakva iskustva sa njim (pozitivna ili negativna) nek napise nesto.
A zato laptop ima garanciju, kod Toshibe mislim da ima modela i sa 3 god garancije... ako bude problema nosiš ga na servis.. Mislim da se AMDovi u prosjeku ne kvare više od Intela. a kod laptopa će ti prije krepat matična, ekran ili hdd.. Tak da, za procesor se ne moraš brinut.
  Reply With Quote
Staro 30.03.2009., 21:05   #5
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ja imam taj p300d 13j i moram priznati da siba dosta topao zrak iz njega kad koristim neku intenzivnu 3D aplikaciju u performance modu.Ventilator se dosta cesto pali,radi 10-15 sekundi pa se ugasi.Ali na tipkovnici i kucistu se nista ne osjeti da je toplo.

Ali da budem iskren,prije ovog laptopa sam imao sa core 2 duo procesorom i isto se tako grijao.Sad ti ne mogu reci jel' temperatura zraka koja je izlazila iz njega bila ista,ali je bila barem po mom subjektivnom opazanju slicna kao i kod ovog laptopa.Znaci grije se i jedan i drugi kad ga przis.A jebga,mora se grijati.Ne mozes imati jak proc i graficku i da radi na 15 stupnjeva,a pogotovo ne na laptopu.

Zadnje izmijenjeno od: Romano.Cule. 30.03.2009. u 21:08. Razlog: Ble
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2009., 23:40   #6
hlebinac
Registered User

Vecinom cu na njemu koristiti Phostoshop kad nisam kraj desktop racunala, tako da necu previse 3D aplikacije pokretat...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno