|
![]() |
#1 |
pcekspert rules
Datum registracije: Oct 2004
|
Norton Ghost 2003
Dakle sa navedenim programom sam klonirao kompletnu particiju gdje su mi instalirani windowsi na novi disk da ne moram sve ponovo instaliravat. U biosu stavim da mi diže sa novog diska i digne sve u redu ali kad sam stari disk ištekao da mi prebaci slova ispočetka na novi disk (da mi na novom bude C: itd.) što je i napravio dakle opet je C:\windows, windowsi se se normalno dižu i kad dođu do welcome screen stave mi drugi plavi screen na kojem piše windowsXP i stoji tako i ništa se ne dogadja. U čemu je problem? Kako da prebacim windowse a da nemoram ponovo sve instaliravat? thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kloniraj disk i ugasi racunalo izvadi stari disk a novi stavi na njegovo misto (na isti kanal s istom master/slave postavkom) probaj jednom podic windowse s novog diska i tek onda stavi stari predpostavljan da ti kloniranje smao jedne particije neće pomoć jer će onda master boot record ostat prazan ako iz nekog razloga ne zelis klonirat cili disk onda jednostavno napravi particiju na novom disku zapocmi instalaciju windowsa koju mozes prekinit nakon sto instalacija prvi put resetira komp kloniraj win particiju sa starog diska na predhodno kreiranu particiju btw jesu li i novi i stari disk pata?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
pcekspert rules
|
da to sam zaboravio napisat stari disk je pata a novi sata možda je to razlog što neće? Išao sam u windows recovery console i pokretao fixboot i fixmbr ali opet neće da digne sa novog sata diska. Da neželim klonirati cili disk jer na novom oću napravit drugačije particije sad možda je ovo previše komplicirano šta ja oću pata na sata i drugačije particije pa zato neće... probat ću ovo sa instaliranjem windowsa pa onda klonirat ili upće nemože pata na sata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Puno ljudi je imalo problema sa nortonom i sata diskovima Probaj sa acronis true image |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako je novi disk sata vjerujem da je onda potrebno instalirat drivere za kontroler u tom slucaju najprije bootaj stare windowse sa spojenim novim diskom tako da instaliraju drivere za kontroler potom resetiraj komp bez da ista odspajas kad se windowsi bootaju ponovi proceduru od gore
![]() |
![]() |
#6 |
pcekspert rules
|
šta ti misliš da sam ja malo glupav? pa naravno da su instalirani driveri za sata disk radi normalno pod starom instalacijom windowsa a mislim da za winSP2 kad se instaliraju netraba uopće sata drivere posebno instalirat tako da me nešto drugo jebe a neznam šta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
pcekspert rules
|
za dspin reci mi dali si ti koristio ovaj Acronis True Image jer meni izgleda ne radi dobro. imam verziju 7.0 i 8.0 i na obe kad stavim da mi radi image nakon što sve poštimam piše "commit pending operations" i dole imam opciju za cancel i hide i ništa se ne događa nema nikakvog progresa samo tako stoji u task manageru piše running dakle nije zablokirano šta jel nešto tu još treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
To se i meni desavalo. No od jednom mi je prosljakalo. Neznam ni kako ni sta. Vjerojatno neki windows update. Kada mi je to bilo jedino sam ga mogao pokrenuti preko scheduled task -a. Probaj i ti tako. Namijesti si vrijeme unprijed 5 min i gledaj ocell poceti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
po pitanju Acronisa, radis li iz Windowsa ili ga dizes sa CD-a ?
![]() |
#10 |
pcekspert rules
|
acronis pokrećem iz windowsa ne sa CD-a šta je nešto u tome problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
pcekspert rules
|
za Hr_ri Kako misliš preko scheduler taska jel mi to malo možeš pojasnit? D prije pravljenja imaga-a to postavim ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Kad otvoris acronis imas Disk imaging, New disk deployment i tasks. Pod tasks ti je schedule task. Tu ga nastelas unaprijed pet minuta i pustis. Onda se on sam starta za pet min i to je to. Tako sam ja radio neko vrijeme sa njime. Dok od jednom nije misteriozno proradio... :-) Kazem mozda i tebi to upali pa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
pcekspert rules
|
Hr_ri nevjerovatno ali je upalilo ovo tvoje sa task :clap: napravio sam image sad još trebam probat oće li dignut sa novog SATA diska. pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
:clap: :clap: :clap: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|