|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Font Creator - kako kreirati hrvatske znakove?
Instalirao sam neke fontove koji nemaju Hrvatske znakove č,š,đ,ž te bih htio sam da napravim te znakove. Nabavio sam program "Font creator" i probao sam nešto ali ne ide mi baš te bih molio za pomoć. Kako (za primjer) da od slova C napravim slovo Č i spremim ga u odabrani font. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
hm....nemam ga trenutno instaliranog ali koliko se sjećam nije nešto komplicirano.......otvoriš font koji želiš urediti..otvoriš slovo c.....kopiraš ga na mjesto č i docrtaš kvačicu...kod crtanja obratiš pažnju da li crtaš desnom ili lijevom tipkom miša.........i da prouči malo help od programa (tako sam ja) i bit će ti jasnije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne ide nikako te bi molio pomoć. Otvorio sam FontCreator te za primjer htio da napravim slovo Č u fontu pod nazivom Briggita te sam radio slijedeće korake: 1. Open an installed font i tu sam odabrao font Briggitta 2. desni klik mišem u prazno i odabrao sam Add te se otvorila nova prazna kučica za novi font 3. desni klik mišem na slovo C i odabrao sam Copy 4. desni klik mišem na praznu kučicu i odabrao sam Paste 5. dvoklik na tu novu kučicu i otvorio se prozor za editiranje fonta gdje sam sa insert contour alatom dodao kavčicu Nakon toga neznam dalje, kako taj novi font spremiti. Primjetio sam da svako slovo pod properties/mappings u polju value piše nekav cod (npr. $043C za veliko slovo C) ali u tom novome mome fontu (Č) pod value piše 0 te pretpostavljam da tu trebam upisati neki Cod. Znači i za sva nova slova koja budem nacrtao moram znati pripadajuči Cod. Kako da doznam te Codove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Dajte ljudi objasnite kako kreirati naše znakove š,č,đ,ž u Font Creator. Konkretno treba mi za jedan ručnopisani font naziva "Angelina". Evo linka http://www.free-fonts.com/handwriting_fonts.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|