|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Koja socket 754 ploča je bolja?
Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.07.2009. u 22:17. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
vjerovatno druga na papiru no ja bi ipak isao na prvu. Razlog - s drugom imam losa iskustva za koja nije kriva sama ploca nego nvidia koja je zbrljala drivere za stare nf chipsete i covjek obicno poludi dok ne nadje kombinaciju s kojom mu sve radi kako treba, pocevsi od mrezne pa nadalje. VIA je tu ono sto je uvijek i bila u svijetu chipsetova, jeftina i pouzdana iako slaba za (kako se to danas lijepo kaze) entuzijaste ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja imam K8N, i meni radi dobro, stavljam drivere za chipset koje sam dobio sa matičnom i radi sve bez problema. Imam SATA II diskove i rade bez problema, samo sam ih ušteko i nisam trebao ni SATA drivere instalirat prilikom instalacije windowsa
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja bih ipak isao na ASUS. nVidia i AMD su u ta doba bili "dream team".
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
HD2*** i HD3*** ...probao sam sa najnovijim VIA driverima i ATI/Catalyst i AGPFix driverima za ATI-ali uvijek ili nije radilo ili su u 3D bili prisutni artefakti. S druge strane HD3650 AGP i Nforce 2 se ispočetka nisu baš slagali ali instalacijom zadnjih Nvidia unfied drivera-šljaka ko grom. P.S.-idealno bi bilo da je ABIT ili DFI+Nforce ...za taj socket barem... |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma vi ste neki nezahtjevni, ja je imam jos uvijek pa nisam zadovoljan ![]() no nebitno, koju uzme da uzme bit ce dobra. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Sad mi ništa nije jasno u ovim odgovorima?! U Everestu piše da je ploča Socket 940 a Admin mi je prebacio poruku u "Koja socket 754 ploča je bolja?"Može li mi netko malo pobliže to objasniti jer sam sa Atlonom i njegovim Chipset-om na VI |
![]() |
![]() |
#18 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
760GXK8MC je socket 754 ploča, nemoj vjerovati everestu i sličnim programima bas uvijek. Ako nista drugo bar svojim očima mižeš vidjeti da je na toj ploči 754 socket.
#19 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Socket 754 with PCIe?
Pozdrav grupi! Evo kao sto u naslovu sam napisao, zanima me sta vi mislite koja bi mi dobro dosla maticna za navedeni socket a da ima PCIe? Ne znam da li postoji socket 754 u sa DDR2 RAM memorijom? Malo sam i google-ao i gledao tu po starim postovima i vidio sam da su neki govorili kako je ova jako dobra. Tu mi je jedina mana sto vidim da ima max 2 keksa do 2GB DDR-a. Da li imate vi kakav prijedlog? Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.07.2009. u 19:12. |
![]() |
![]() |
#21 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ak imas koliko toliko dobar socket754 komp, a hoces jacu grafu... Prepostavljam da je s tobom tako, pa eto prodas svoju ploču i grafu i kupis si neku ploču sa PCI-e utorom i neku X1950, il 7900 grafu za pci-e Ali 754 ploča sa ddr2 ramom nepostoji...
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Nemam bas tako dobar komp sa socket 754 da mi je to neki prioritet. Gledam vise na koji nacin da malo "osvjezim" komp, a da to bude max 100e ulaganja u njega. E sad kad bi mi uletila negdje dosta povoljno isti socket, ali samo sa PCIe utorom, gledam koliko bi mi se takva stvar isplatila i da li vrijedi takvog ulaganja. Kod mene je AGP 8X, ali ima 3 slota za DDR (max 3GB), tu bi mi opet dobro doslo da kupim jos 2 keksa od 1GB i jos neku malo jacu grafulju koja ide na AGP (max 300kn) i to bi bio opet cisto solidan komp, dok se ne skupi nesto vise para za novije ![]() A za DDR2 sam i pretpostavio ovaj socket nema, nisam mogao naci niti jednu plocu, zato sam i pitao da provjerim 100% da je tako. Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.07.2009. u 19:11. |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neisplativo ti je ulagati u bolju grafu jer je tvoj procesor neće moći iskoristiti (preslab je). Za 100EUR bi mogao naći polovnu AM2 ploču sa integriranom grafikom, procesor i 1Gb rama. Nakon toga, u ovisnosti o parama, tražiš si grafu.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|