Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2009., 22:05   #1
MT44137
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
MP540 VS MP610

Iduci tjedan kupujem printer i dvoumim se izmedju ova dva:

1 - http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010437

2 - http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030448

1 je dosta poznat i vecina ga ljudi kupuje, sad ovaj drugi je 200kn skuplji uz uvjet da onaj prvi ne kupujem u Ve-mulju nego u telebitu gdje je 720kn..No to i nije tolko puno ako je ovaj 2 kvalitetniji te cu radje dati 200kn vise za nesto sto ce mi vise trajat i gdje ce mi biti ispalativije printanje. Ali dilema je tu sto sam taj mp610 nasao jedino u HG spotu a sve ostale trgovine direktno idu na mp620 ili mp630 koji su oko 1.3k kuna sto je pak puno previse. Te se pitam da li je taj mp610 bio kao samo neki prelazni oblik te nije tolko kvalitetan ili sta? isplati li ga se kupiti, jer za razliku od mp540, mp610 ima duplex i vise stranica isprinta sa bojama ako vjerujemo onome sto pisu.
Sto vi mislite, koji da uzmem ? Hvala
MT44137 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 11:29   #2
Miso66
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Ja imam MP610 i zadovoljan sam. On ti osim duplexa ima i printanje po CD/DVD-ima.
On ti je samo stariji model od MP630. Ima starije tinte i imaš zamjenske po 20kn bez chipa ili 40kn sa chipom, a frend mi ima MP540 i za njega ti još nema zamjenskih.
Ja ga koristim već nekih godinu dana i nikad nikakvih problema. Stavljam mu ove zamjenske sa chipom jer mi se ne da svako malo provjeravat koliko je ostalo boje.
Miso66 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2009., 12:25   #3
MT44137
Registered User

Citiraj:
Autor Miso66 Pregled postova
Ja imam MP610 i zadovoljan sam. On ti osim duplexa ima i printanje po CD/DVD-ima.
On ti je samo stariji model od MP630. Ima starije tinte i imaš zamjenske po 20kn bez chipa ili 40kn sa chipom, a frend mi ima MP540 i za njega ti još nema zamjenskih.
Ja ga koristim već nekih godinu dana i nikad nikakvih problema. Stavljam mu ove zamjenske sa chipom jer mi se ne da svako malo provjeravat koliko je ostalo boje.

hvala, moze jos samo okvirno - koliko stranica isprintas s njim, recimo da printas neku knjigu, znaci samo tekst !? i da, znaci on printa obostrano ? na koju foru, ima li dvije glalve ili okrece papir ? nekako mi se cini da ako okrece papir da je to previse ''drndanja'' =)
Staro 21.03.2009., 12:31   #4
Miso66
Premium
Moj komp

Okrece papir - isprinta na jednu stranu onda vrati papir unutra okrene ga i printa na drugu stranu, treba mu duze sigurno nego da ti isprintas sve na jednu pa sve okrenes, ali je dobro jer mozes stavit printat pa si miran ako ti se ne zuri.

A stranica ne znam, jer printam i text i slike na 10x15, i svasta tako da stranica nemam pojma, ali recimo kad ti prijavi da je na kraju boja (mislim na crnu siroku za text) sigurno mogu isprintat jos jednu skriptu ili knjigu od barem 200 stranica ali grayscale. Prije sam imao pixmu 1500 i jedno 2-3 puta vise stranica isprintam nego s njom, mozda i vise. I puno je brzi od nje.
Staro 21.03.2009., 12:47   #5
MT44137
Registered User

Super, kupiti cu taj onda...jer kupujem ga vecinom za potrebe faxa, znaci printanje slidova, teksta, slika, skripti itd. =) te sam dugo vremen citao i trazio koji je najispaltiviji i mislim da je to taj.. i znaci s zamjenskim nemas beda ? tj. ne zastopavata ti se glava itd ? i kakav je skener ?
sry. sto sam te zagnjavio ali ti si prvi koji se javio da IMA taj printer
Staro 21.03.2009., 14:31   #6
Miso66
Premium
Moj komp

Dosad sam promijenio bar 10ak crnih i po par boja i zasad nikakvih problema sa zastopavanjem niti je otisak ista losiji nego kad je bio nov.
Skener je OK, i programi sto dobijes s njim su OK, samo pritiskas scan na printeru i kasnije u programu mozes to automatski sve prebacit u PDF ili ostavit kao slike, ma radis sto hoces. Sve su ti opcije na onom njegovom LCD-u. I kopiranje je dobro imas dosta opcija npr, 2 ili 4 strane na jednu, da ti otkine ono crno okolo, duplex, crno-bijelo, boja, smanjit povecat ... ma sto hoces
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno