|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Prebacivanje na integriranu grafičku
Prije otprilike godinu dana kupio sam laptop eMachines g730g koji ima Intel i3 370m, 4 Gb DDR3, 500 Gb HDD, ATI 5470 512 Mb. Sinoć su mi se prilikom premještanja laptopa sa jednog stola na drugi počeli pojavljivati artefakti na monitoru (taman je prije 20 dana prošla garancija)... Prvo sam mislio da su driveri u pitanju, pa sam ugasio laptop i ponovno ga upalio no nije se slika pojavljivala na monitoru od laptopa... Spojio sam na vga drugi monitor i tamo mi pokazuje sliku, ali sa nekakvim trakama preko (dakle krene sa bootanjem windowsa, pojavi se bsod, ali ne vidim šta piše zbog traka). Sad vjerovatno je grafička cvrknula, negdje je lem popustio pokušat ću je zagrijati sa vrućim zrakom, pa se možda ponovno zalemi. No moje bi bilo pitanje, da li mogu nekako prebaciti na grafičku od procesora ako se ne varam i3 370m dolazi sa grafičkom (jeste da je lošija, no nema veze)?.. Unaprijed hvala na odgovoru
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne može se prebacivati. Artefakti na ekranu obično daju na znanje da je vrisnula memorije grafe, a tu nema popravka. Kupi novu grafu za lap putem oglasnika ili ebaya, ali isključivo iz nekog drugog Acera jer oni na grafe stavljaju vlastiti firmware te grafe iz drugih laptopa ne rade.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Kako mogu kupiti istu (sličnu) grafičku karticu za prijenosnik, to bi značilo da mogu kupiti i jaču (nije preporučljivo zbog nedostatnog hlađenja)... Nisam otvarao laptop, no zar nisu te slabije grafičke kartice zalemljene na matičnu ploču pa se kao takve ne mogu zamijeniti?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne uvijek. Postoje i verzije matičnih ploča sa posebnim utorom za grafu. Svakako bi to trebalo provjeriti prije bilo kakve kupnje. http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-...-oglas-6114226 http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-...-oglas-5510211 http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-...-oglas-6118256
![]() |
#5 |
Registered User
|
Radoznalosti radi, zanima me postoji li neki način da provjerim bez otvaranja kučišta?.. Ma uostalom otvorit ću ga pa pogledati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|