|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Kompjuter teško pali
Prije par tjedana pojavio mi se problem kad palim kompjutor pa molim za savjet. Stvar stoji ovako... ujutro upalim kompjutor i ekran crn, a u kutiji se čuje zvuk kako očita dvd i kako zavrti hdd pa stane i zavrti ponovo i stane. To traje otprilike nekih 30ak sekundi onda se čuje ''bip'' i pojave slova od biosa i dalje sve normalno. Neki dan sam formatirao hdd, naravno ništa se nije promijenilo nego sad prvo kad pritisnem gumb za paljenje ekran opet crn, kutija zuji normalno ali 20ak sekundi ništa ne očitava, pa slijedećih 30ak sekundi pokušava pokrenut hdd i onda ''bip'' i krene normalno dalje, s time da mi se sada u windowsima sam resetira svakih 15ak min kad pritisnem nešto (npr. ikonu za login, strat button, exit iz nera) Mislim da nije stvar u hard disku, skinuo sam hdd health i kaže 100% za oba hdd-a, kablovi uredno spojeni. konfiguracija je slijedeća matična: Gigabyte GA-8SR533 procesor: Celeron 1,7 ghz socket 478 ram: 2 x 512 mb ddr400, kingmax grafička: ati 9550, 128 mb hdd: hitachi 160 gb + maxtor 40 gb dvd-rw LG i cd-rw samsung Molim nekog za koristan savjet, u čemu bi mogao bit problem i kako bi se dao riješit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stažista!!!
Datum registracije: Feb 2009
|
probaj napravit ClearCmos na ploči...Sa onim jumperom...Možda pomogne...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |