|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Asus F5VL-AP031, problem s driverima, prelazak na Vistu
S ovim laptopom došli su samo Vista driveri (trebalo mi je malo dok sam to skužio ![]() 1) Instalirati Vistu ili ostaviti XP i tražiti drivere za XP? Problem je što ne znam gdje nać kompletne drivere za XP, a i čitao sam po internetu da obično takve potrage završe sa nepotpunom kolekcijom drivera i problemima na svakom koraku. Zato mislim da ću ići na Vistu. 2) Sad me jedino zanima jel ima kakvih problema pri instalaciji ili fora na koje trebam paziti pošto nikad nisam imao posla s Vistom. Jel svi programi tipa Office2007, TuneUp Utilities... normalno rade kao i na XP-u ili ima problema kao i s driverima? 3) Imam samo 32 bitnu Vistu, a proc je 64 bitni Dual-Core T2330 1.66GHz. Jel su performanse općenito bolje na 64 bitnoj ili se to vidi samo u aplikacijama koje ju podržavaju. Da ipak kupim 64 bitnu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 03.02.2008. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Frend ti ima PC shop i drži samo 32 bitnu Vistu??? Zanimljiva politika... 32 bit vs 64 bit Vista što se aplikacija tiče je ista sttvar ko i sa Xpima - ako imaš 64bit aplikacije (primjerice CAD/CAM ili 3D stvari) onda ćeš imati koristi, ako ne onda slabe, ali 64 bit je općenito stabilnija samo ima nekih nedostataka, posebno sa pekinezer hardwareom koji ima samo drivere za XPe naime još ima neke šanse da instaliraš XP drivere (32 bitne naravno) na 32 bit Vistu ali 64 bit i 32 bit XP driveri nejdu baš na 64 bit Vistu, posebno ne od kad se forsira kernel mode driver signing i niti onaj štos sa mjenjenjem vari***le više ne radi baš kako treba...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() ![]() Ako postoji stranica s koje mogu skinuti kompletne drivere za ovaj laptop, a da su za xp, samo recite. Jer ću joj 100 puta radije instalirati XP nego Vistu. Budite brzi jer danas oko podneva krećem s instalacijom, i hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 03.02.2008. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Khm nisi skužio poantu... Ono frend ima ili nema se ne priča na forumu... ![]() Inače... http://support.asus.com/download/dow...-us&model=F5Vl ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Idu druveri za XP. Samo još jedno pitanje...jel je flashanje biosa na laptopu jako riskantno i jel se puno dobije s time, npr. trajanje baterije, stabilnost... (iako bi ovo po zdravoj logici trebalo ovisiti od modela do modela)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
IMHO nema smisla flashati ako nemaš jako velik razlog, rizik je prevelik da se usere a k tome je upitno ddal ćeš što dobit, ako nema nekih problema sa komonenetama ne diraj jerr bateriju i ostalo nećeš s tim baš promjenit to ionako ovisi o tome koje taktove će vritit komponente i koju periferiju ćeš upalit/nakačit a to se lako izregulira iz BIOSa ili sa softwaerom iz wiondowsa ako baš treba, iako ne vjerujem da će to biti problem...
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
pozz,. @Vasili,. jesi siguran da je 64-bitni proc?,. ja imam taj lap i 32-bitni je,. :/ ,. i dobila sam drivere i za druge operativne sustave,. - |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|