|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() Ljudi bok, molio bih savjet u vezi slijedećeg problema. Na prijenosnom računalu Dell Latitude D830 instaliran je OS WinXP Professional. Sada bih trebao dodati drugi OS Win2000 (SP3). Dali je to moguće izvesti bez kompletne reinstalacije cijelog računala i ako je moguće u kratkim crtama procedura ? Dodatni problem je što računalo ima instaliran Dell Embassy Secyurity Center by Wave kojeg ne mogu deinstalirat jer javlja gresku. To je nekakav sw koji se odmah pali kod bootanja (ima čitač otiska prsta). Mislim da bi taj sw možda mogao stvarati probleme kod dual boota, Hvala i pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ako imaš barem 1GB RAM-a instaliraj ga u virtualnu mašinu (VMWare, VirtualPC, VirtualBox), mislim da ti je to najbolje. Zasto trebas bas W2k SP3? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nije problem ima 2 GB RAM-a. Trebam Win2000 SP3 radi nekakvog sw za posao koji radi samo do te revizije, a na novijim OS ima problema u radu. Znam za ove virtualne mašine ali sam mislio ako je to moguće riješiti kao dual boot. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
ako baš želiš dual boot mislim da prvo moraš imati gore win2000 pa iz njega pokrenuti instalaciju winxp-a. Nisam siguran da možeš obrnuto, kada je već gore winxp, no provjeri još. Inače je to prilično trivijalan zahvat, tak da nije problem. Čitač otisaka ne bi trebao raditi probleme jer je vezan uz korisnički raačun, ne uz os. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
For more information about multibooting with Windows 2000 and Windows XP Uglavnom, treba očekivat probleme… |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma mozes instalirati kakvim hoces redom, samo kad dignes posljednji sistem onda nadjes boot.ini file i dodas drugi win u njega ako ga nema. Uglavnom moras imati particiju za to..ili ces morati koristiti neki expander a to xp nema (vista ima) i napraviti particiju od slobodnog prostora(jedino je to rizicno). Nisam siguran di stoji boot.ini u win 2000 ali za xp ti evo link http://support.microsoft.com/kb/289022/hr . Za NT pogledaj na net. Ako nebudes tako rijesio, stavi NT, pa napravi repair XP i on ce ti biti opet primarni sistem i onda se posluzi ovim linkom sto sam ti dao.Ako bude problema javi se.. Virtual M je dobar ali nije za nesto raditi bas...za testiranje je super. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|