|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Napajanje Codegen 600W Model 550v ne startuje ploču?
Problem je što gore navedeno napajanje neće da pokrene ploču,ali radi samo na jednoj ploči na koju je prvi put montirano. Navedene ploča je Asus P5VDC-X,Znači na njoj radi. Napajanje također radi kada se zelena žica spoji s bilo kojom crnom.Znači provjera napajanja je ok!!!! Probao sam na Gigabayte G31M-ES2L i to 2 komada te ploče. Te na Asusovoj P5QLD PRO. Procesor je Intel D3,2Ghz, Apacer 1GB DDR2 4300 VTX 4850 512MB WD CAVIAR 320GB Računalo je na staroj ploči se restartiralo i ponašalo katastrofa (Asus P5VDC-X) Pa smo se prebacili na ove dvije ploče 1.Gigabayte G31M-ES2L 2.P5QLD PRO Sad mene zanima zašto ovo napajanje neće da pokrene 2 nove ploče,a na staroj sve ok odradi. Primjetio sam da je na codegen napajanju od 24pina jedan prazan,dok na ostalim napajanjima koje ovdje imam su sve popunjene. Na Ms gold 400w i Ms platinum 400w konfiguracija radi. Na stranom forum stoji ovo objašnjenje That's probably just the -5 volt line. It's the white wire in the diagrams on this page. They removed -5 from the ATX standard some time ago so most newer power supplies omit it. You only need it if you're hooking to a very old motherboard ![]() Zadnje izmijenjeno od: NEODLUCAN. 10.08.2010. u 16:03. Razlog: Dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Uzeo si to napajanje i spojio ga na dvije druge ploce/konfe i nije proradilo. Zatim si uzeo druga dva napajanja sa kojima su navedene konfe radile. Zakljucak: Lose napajanje? |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A napajanje je staro možda 3 mjeseca.. Ovo je sve sto sam nasao o tom 20pinu That's probably just the -5 volt line. It's the white wire in the diagrams on this page. They removed -5 from the ATX standard some time ago so most newer power supplies omit it. You only need it if you're hooking to a very old motherboard Znači on je sklonjen za stare matične ploče,ali stos je sto napajanje radi na staroj matičnoj ploči. Cudno mi to sve bilo pogotovo sto sam probao 3 ploče. Na kraju sam privremeno stavio MS platinum 400w. Samo me strah da ne izdrži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
|
Ukoliko je staro 3 mjeseca, onda pretpostavljam da je doslo s nekom garancijom ... Ako nema garancije ... definitivno bi trebalo potraziti nekakvo drugo napajanje (polovno ili novo), npr. nesto slicno ovom (ili neki Fortron/Sharkoon/Antec ...). U svakom slucaju MS je pomalo rizican. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Upikni Chifa 400W i miran si a to smeće baci dok ti nije sve spržilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nije moj komp!a cuj jedva sam i primjetio da fali taj pin. Da napajanje je rizicno ali je dobro na kakve sam nailazio.Ali cisto sumnjam da bi i kroz garanciju proslo jer napajanje ispravno radi. Na gore navedenoj ploči. Ta napajanja sam vidjao na dosta jakih konfiguracijato ms platinom 400w neki su bili i quad procesori. Konfiguracije su bile s 2g garancije i nijedno se računalo nije vratilo ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Señor Audiophile
|
Opet cu citirat prethodni post: Citiraj:
Ovo je cesto posljedica loseg napajanja, tako da ni na toj staroj ploci nije radilo bajno. To sto se napajanje pokrece na spajanje zelene + crne zice, ne govori puno o stanju napajanja, vec samo da ventilator dobiva struju. Ukratko, napajanje je problem 100%, a sto se MS-a tice ... super je on dok radi, ali kada prestane raditi onda prestane i jos pokoja komponenta uz njega :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma to računalo je se i tako i tako restartiralo i dok nije bilo to napajanje. Memtest je na toj ploči izbacivao greške u vezi memorije.A memoriju kada stavis u bilo koju drugu ploču sve ok. Inače ploča je imala kombinaciju ddr i ddr2 te agp i pce. PA gle ja nisam zadovoljan ms napajanjima.Ali kada ljudi gledaju na cijenu jbg. On je i dobar. Dosta mi ih je znalo u ruci explodirati tipa zito 400w itd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|