|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Instalacija viste zamrzne !
Evo ,nabavio sam potpuno nove komponente,samo je HD ostao stari od 80 gb i sad instaliram ja xp i sve drivere za mat,proc graf,zvuč,lan. Bios ostaje netaknut ! dakle po default-u i sve je super i ok,radi ko urica bez ikakvih problema s bilo čim(xp) Na starom kompu imao sam dual boot (xp-vista),naravno ,zasebne particije i sve je radilo savršeno te dobro,sad poželim na novom kompu instalirati vistu(32bit-a) ultimate i kad instalacija dođe skoro do samog kraja komp se zamrzne i nikud dalje.(probao dva put i isto ) Zapravo instalacija je završila,već je samo ono(compliting instal..) na tome zamrzne. Ostavio sam ga dva sata tako ali ne mrda što bi mogao biti problem ? Rekoh, xp radi savršeno. Matična nova ----> http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010117 cpu ----> nov http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1060002 memorija ---> nova http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1120058 napajanje ---->novo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7740002 HD je stavljen na (master) ide kanal , a dvd rom na (slave) ide kanal --->jedine stare komponente. samo HD je star dvije god i na starom računalu je vistu bilo moguče instalirati na njega bez problema,što bi mogao biti uzrok ? Možda što treba podesiti u bios-u ?(sve je po defaultu u biosu ) Zadnje izmijenjeno od: corsa. 11.02.2009. u 18:41. Razlog: RIJEŠENO |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko nema nikakve ideje ?! Pa da i meni je to više neg misteriozno . Gdje ste znalci ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
kontam da s maticnom nesto nije u redu,lega si je isto uzeo nove komponente i bas tu maticnu i ista stvar mu se desvava,nekad mu zapne na compliting instalation a nekad i ranije,pokusao je i windows 7 i ista stvar,a xp mu radi bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
U Vemill-u su mi ionak počeli soliti pamet da to nije moguče,veli ak xp radi nema šanse da ne radi vista. Ja ću sad probat još jednu stvar a onda odem reklamirati,mada mi je tip rekao neka samo ddonesem na testiranje i da ću platiti 60 kn za test ispravnih komponenti,što će im ti njihovi programi i vjerojatno pokaziti(sve ispravno) No tražiti ću neka instalira vistu i onda ću mu vjerovat da sve vrijedi,a sve ostalo može samo pokupit si nazad i zamjeniti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
80GB hard(premalen je), mislim da je u tom problem, zato ti napredniji operativni sustavi ne mogu biti instalirani.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nervozni poštar
Datum registracije: Mar 2008
|
Probaj ga formatirati. Na taj nacin se najcesce rjesavaju slicni problemi.
![]() |
#8 |
elektrotehničar
Datum registracije: May 2007
|
Probaj izvaditi jedno pločicu rama pa onda probaj, ako ne radi onda ovu koju si izvadio ubaci i ako proradi znaš šta je ![]()
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Zapravo mislim da mem možda i ne mora biti neispravna ,već samo nekompatibilna s matičnom ima i takvih slučajeva zar ne ? Jednostavno možda mem od tog proizvođača se neslaže baš naj s matičnom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
elektrotehničar
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ja ću sutra pokušati s još jednom cakom i ako ne uspije vračam sve u ve mill,mada se bojim što će mi reći (da je sve ispravno) odvrtjet će dva tri 3d Mark-a,nekoliko pass-ova memtesta i normalno da će ti programi pokazati sve ok !Dali oni moraju uvažiti reklamaciju ako se vista nemože instalirati a sve su komponente recimo" vista redy" ? Našao sam jedan sličan slučaj,no tamo je bio problem u intel procesoru,pa vidite i koment plz!http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109232 Molio bi da se jave nova saznanja po tom pitanju. Dario_os molim te javljaj što je bilo i ja ću ako nešt novo saznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Palačinke nemaju kosti!
Datum registracije: Oct 2005
|
Mislim... da ti nije oštećen medij s kojeg instaliraš Vistu? 80 gb je i više nego dovoljno, al meni tu smrdi na hard... ili ide kontroler... ili ide kabel???
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
No po meni na tom djelu više komp ne treba dvd,jer je to onaj završni dio (compliting instal...) Znači vjerojatno neko konfiguriranje sustava ili sl. Kontroler veliš ?! Kako to popravit? Instalacijom novih driver-a,ako uopče postoje,ali kako kad se vista ni neda instalirati !? Zadnje izmijenjeno od: corsa. 06.02.2009. u 15:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A radi li Upgrade to Windows Vista from an earlier version of Windows? Primijeti li Vista Upgrade Advisor što? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
evo ovo javlja,koliko znam to su sve gluposti vezane uz drivere koji se ionako stavljaju nakon instalacije viste. Ili ? Pokušat ću sve samo pomozite ! ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: corsa. 06.02.2009. u 21:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Kako to se radi, idali zbog toga zamrzava instalacija Viste??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle ključ je bio u ACHI-u,samo što je u mom slučaju po defaultu se učitavao ACHI ,a pošto ja imam IDE disc ,normalno da to nije funkcioniralo. Sad sam promjenio u bios-u na NATIVE IDE i instalacija je prošla bez problema. Dakle rješenje je u ACHI-U. Hvala ti najljepša,ali hvala i svim ostalim sudionicima u ovoj temi,puno ste mi pomogli. Ovo može pod ključ ! Zadnje izmijenjeno od: corsa. 11.02.2009. u 18:39. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|