|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Sjećam se jednom davno, na starom kompu sam imao jedan čini mi se .avi fajl. Kad bih ga pokrenuo u WMP uzrokovo bi doslovno hardverski reset računala! Pokretanjem u VLC playeru ili nekom drugom film bi se uredno prikazao. Danas imam novi komp. i jučer sam ponovo doživio isto. Komp se resetira pokretanjem točno određenog videa u WMP-u! Pokretanjem tog istog fajla u VLC playaru ili Media Player Classic-u film se uredno prikaže, a komp se naravno ne resetira. Googlao sam WMP i hard reset, ali izgleda da se ne pominje taj feature.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Mozda ti je ukljucena opcija automatically reset u My Computeru, a WMP pristupa nekoj zabranjenoj sekciji u ramu grafe (za overlay ili za kontrolu slike kojeg nema ili nesto) pa baci error i eto party. A mozda su u sumi. Ma tko uopce koristi WMP za gledanje filmova :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 10.02.2009. u 03:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad sam pokrenuo taj fajl u WMP-u komp se nije reboota, ali se pojavio BSOD (nisam ga godinama vidia, a na Xp-u nikada!) Iz tog BSOD se ne može izaći, nego treba napraviti hardverski reset na kučištu. ![]() THX, nisam dobro googlao! ![]() Nisam se sitia "system reboot" fraze.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Vidim da imaš ATI grafu, vjerojatno se WMP pokolje s njenim driverima pa se to desi. Probaj iskljucit Video Acceleration u WMPu te ako imaš kakve opcije poput Color Choosera itd. Ali, najbolje rješenje je da to ne gledaš u WMPu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kad isključim ovu opciju koja se nalazi u crvenom okviru WMP se više ne ruši na taj fajl. ![]() Što se tiće izbora playera primjetia sam da WMP ima puno bolju sliku od VLC playera, a čini mi se i od Media Player Classic-a. Ako bi prestao koristit WMP, koji player mi preporučuješ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ja koristim GOM Player, isto ima svoje codece kao i VLC, makar nisu dobri za .mkv iz nekog razloga. Sto se kvalitete slike tice, mozes to i u Media Player Classicu rijesit, makar riskiras da ti se opet rusi. Uglavnom u MPC odi u Options -> Playback -> Output i tamo stavi VMR9 (Renderless), sve one opcije na DirectX 9, 3D surfaces i Bicubic A=-1. Zatim pod Play -> Shaders ukljucis opciju 16-235 -> 0-255, to ce ti dat ljepse i kvalitetnije boje. Ako ce ti se rusit vratis natrag na Overlay Mixer i nema beda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|