Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2009., 22:33   #1
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Line 16898 of the INF file \i386\txtsetup.txt is invalid

Ok ljudi imam jednu pricu za vas... (znam da je dugačko al please čitaj do kraja)

Dolazim kući, odem u sobu i skužim da mi na laptopu stoji onaj crni ekran na kojem piše: Start Windows normally itd, svi znate o čem pričam. Nego, rekoh si ma nekaj se smrdalo nije big deal, stisnem Start Win Normally, on lijepo pokaže WinXP i onu bubu koja šeta s lijeva na desno kad odjednom, fiju restarta se. Rekoh, ok možda ipak nije tako mala stvar u pitanju i odaberem Last Known Good Configuration.

Nakon toga mi kaže da ne može startat win jer mu je file missing or corrupt:
"\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM"
da tada mi je srce završilo u petama, a onda sam poslušao porukicu ispod toga koja mi je rekla nek ubacim CD od Windowsa pa da napravim Repair. Puknem CD, restart, on se lagano podiže, pita da stisnem bilo koji gumb da bootam s cd-a, inspecta configuraciju i izbaci nešto što me ubilo u pojam:

"Line 16898 of the INF file \i386\txtsetup.txt is invalid
Setup cannot continue. Press any key to exit."

Nakon toga su me prištekali na aparate u Draškovićevoj i eto sada vam pišem ovo sa laptopa od stare. (narvano da se šalim u vezi Draškovićeve)

Nego, molio bih vas da mi kažete u čemu je problem nastao i hoću li ikako moći spasiti fileove koji su mi jako važni?

Za windowse me boli đon njih mogu opet spičit gore, a ionako sam mislio isprobati Win7, al su mi fileovi važni, imam nekoliko crteža u SolidWorksu a i neke fotke koje nisam spržio.

Znam da je užasno dosadno kada netko nabije ovoliki post na forum al ima to jednu dobru stranu, znam da će ga pročitati samo iskusni ljudi a ne neki je*ivjetri koji će mi pričat bezvezarije.

Zahvaljujem se svima na trudu, a tko mi da neki cool odgovor šaljem Žuju preporučeno poštom

Zadnje izmijenjeno od: bizzzo. 04.02.2009. u 23:00.
bizzzo je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 04:02   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Prije svega nabavi neki live linux CD ili nesto da prekopiras podatke na USB stick (eksterni HDD),pa se onda baci na posao..Ako ti se neda zafkavat sa recovery consolom i to lakse ti je lupit format.Ovo ispod ne znam je li bi rjesilo stvar ali mozes pokusat (tako kaze gugl)
Citiraj:
Upisite CD C:WINDOWS i potom
attrib -h -r -s system.dat
attrib -h -r -s user.dat
attrib -h -r -s system.da0
attrib -h -r -s user.da0
copy user.da0 system.dat
copy user.da0 user.dat
Inace pogledaj ova dva linka za "rjesenje" tvoga problema->
http://support.microsoft.com/kb/307545
http://www.help2go.com/Tutorials/Win...r_corrupt.html
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2009., 23:26   #3
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Hvala ti na trudu ali evo upravo je došao sa servisa i kaže lik da je otišla matična... sada ću izgleda morati kupiti novi komp jer ne vjerujem da igdje više ima matična za taj laptop... tako da RIP mom laptopu... a garancija otišla prije par mjeseci bwwaaaaa :-(
Staro 06.02.2009., 23:31   #4
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Pa probaj prvo ovo što ti je rekao Joke, kao da bi ja vjerovao svakom liku sa servisa :>
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 23:36   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
kad bi otisla ploca ne vjerujem da bi vidio izbornik u kojem "modu" zelis dignut OS,ne bi vidio ni POST..Ja bi provao nesto od ovoga gore sta sam ti naveo ali ponajprije live cd pa spasit podatke ili disk prebacit u neku ladicu ikopirat to....
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 23:36   #6
AdmiralST
Kapetan od beloladja
Moj komp

AdmiralST's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ada ti probaš uzet malo Contact Cleanera u Chipoteci ( rozi sprej ) pa malo našpricaj utore od memeorije ili probaj stavit drugi ram prije nego otpišeš laptop. Ako ti još uvik pali laptop

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
AdmiralST je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 12:42   #7
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

hmm ok, mislio sam da je mrtav al' istina nisam uopće sam išao prkat po njemu jer imam uskoro ispit na faxu, al nagovorili ste me pokušat ću sa live CD-om od Ubuntu-a prvo podatke spasiti, dao mi ga frend da ga isprobam pa će dobro doći, a onda ću se lijepo igrati s time.

Za taj Contact Cleaner nisam uopće niti čuo, makar, mislim da su spojevi čisti, al opet ako ne uspijem ništa sa onim savjetom od Joke-a probat ću i s time.

Hvala ekipa.

EDIT: Evo baš probao Ubuntu.
Lijepo mi je učitao onaj screen sa par ponuđenih opcija i odabrao sam "Try Ubuntu without any changes to your computer", nakon toga mi izbaci:

crc error
-- System halted

Što to znači, znam da sigurno nije neš dobro ali me zanima...

Zadnje izmijenjeno od: bizzzo. 07.02.2009. u 12:54.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno