|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
picoPSU - koje snage?
planiram kupiti atoma kad izađu ove naprednije varijante, a trenutno bi mi trebao picoPSU za napajanje vie epie (800mhz) i 2 diska. za sada je 60W više nego dovoljno, ali hoće li tih 60W biti dovoljno za nove atome? razlika između 60W i 120W picoPSU-a nije velika (mislim na cijenu), ali ispravljači su dosta skupi, pa ako netko ima neka iskustva, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
pa jel neće novi atom stroj trošiti samo manje nego ovaj danas? (koji sa diskom i optikom cucla oko 45ak W iz zida) nije on rađen da pretekne quad core pa da bu idući atom trošio triput više, već je rađen da malo troši, a samo mu poboljšavaju performanse. sada ga zastarjeli chipset na koji je zalemljen šiša po potrošnji naveliko. a budući chipset bu samo manje, a i manje bu se girjao, right? Citiraj:
jer odmah mi se vrte razne kombinacije u glavi ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 28.12.2008. u 19:42. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a i to šta kažeš... može trošit samo manje, iako kakav sam megaloman spojio bi 5 diskova pa bi se napajanje rastopilo... a ispravljači, pa ajmo reći ako je samo picopsu od 120W nešto ispod 40 dolara, a u kompletu sa 110W adapterom košta 85, onda je samo adapter skuplji od psu-a. a u to treba uključiti poštarinu za hrvatsku. kakve ideje imaš, da nađem na tržnici nekoga tko prodaje adapter za laptop? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pomalo pratim to područje i vidio sam u par primjera samogradnje (potraži po netu) baziranih na Intelovoj referentnoj ploči nažalost da 60W nije dosta za sigurno pokretanje / rad. Osim 60W verzije, postoje još 90W i 120W verzije. Na stranici proizvođača cijene su niže od ovih koje si naveo (90W komplet $49.95 / 120W komplet $54.95) + troškovi slanja. Po ovom nećeš nešto ušparat nabavkom samih picoPSU modula. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I jel se troše $ za PicoPSU? Narućio / kupio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
sorry sad vidjeh topic (so sorry). ma kakvi, recesija je do ljeta , a onda me čeka fino plaćen job (po mojim kriterijima, za ono šta ću radit.). ako do onda izađe novi atom tj novi chipset koji će bit u stanju vrtit hdtv, onda ću vjerojatno kupit na ebayu sve u kompletu (mini itx kučište sa picopsu i adapterom i ploču). iako pitanje kako će se sve to skupa razvijati s vremenom, ne žuri mi se sad za novi komp. eventualno bih rado zamijenio ova 2 lcd-a za 1 od 26", ali otom potom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|