|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pitanje u vezi pokretanja nekih programa sa hard diska
Malo je čudan naslov al je problem takav kakav je. Imam program za obračun plaće. Program savršeno radi na C: systems-koj particiji al kad ga prebacim na druge particije nema terorije da radi. Jel možda treba još nešto čekirati prilikom formatiranja diska. Active mode ili neš slično? Particije su formatirane u NTFS i to normalnim načinom (ne quick) i u Basic Type.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li ga copy/cut/paste metodom samo prebacio na drugu particiju ili si ga baš instalirao tamo? Ako si napravio ovo prvo, trebao bi i u registryju promijeniti putanje do tog programa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Finta je da program nema instalacije nego samo izvršni .exe file pa si pokupi podatke unutar mape koje je smješten. Postupak je bio čisti cut paste. Znači, najnormalnije radi na system particiji, al kad ga stavim na neku drugu ne systemsku banana. Zanimljivo zar ne ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
Mislim da imam rješenje u vezi ovog problema. Na poslu sam pa sam si dao malo vremena za razmišljati ![]() Dakle, moram provjeriti dal mi je za ostale particije dodijeljen premission na allowe all ili samo na read only. Ako je to, onda je problem lako riješiv. Što mislite o dijagnozi? ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
Eto riješio sam jedan hard a to je onaj na kojem nema sistemskih filova. Stavio sam Active i program za obradu plaće radi bez problema. Međutim, da uvijek ima međutim ![]()
![]() |
#6 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Super. U čemu je onda problem da nemogu pokrenuti program na D: particiji. Znači disk na kojem imam Win XP podijeljen je na dvije particije. Standard C: i D: Na C: radi kako treba a na D: nikako. Hoću dodijeliti premission al banana. Nemam te opcije u tabu propertiesa diskova.
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hmm, to sam koristio za foldere, znači ista stvar funkcionira i za cijelu particiju? Na poslu sam pa ne mogu provjeriti ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
Riješio sam problem tako da sam na jednoj particiji uključio Active u Disk Managamentu. Nažalost može se imati samo jedna Active particija, pa tako na trećoj particiji i dalje nemogu pokrenuti taj program.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da nije problem samo u tome. Takvi programi koriste i neke sistemske fajlove iz windows direktorija, a po defaultu imaju ukucanu putanju na windows direktorij, pa se ne "snalazi" kada je na drugoj particiji, jer na toj nema win. foldera. To se riješavalo tamo pod environment variables, ako se dobro sijećam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|