|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Zdravo svima, Izvinjavam se adminima kao i svim forumasima ako sam otvorio temu u pogresnom podforumu! !mam mali problem i registrovao sam se ovdje na ovaj forum posto vidim da ima dosta ljudi koji poznajete odlicno racunare, pa reko da vidim da li mi moze neko pomoci! Pitanje,odnosno mali problem je sledeci: Na laptopu imam 640GB HD memorije (2 x 320) a koja je podijeljena na 4 particije! Prva particija C: na njoj mi je instaliran OS a cini mi se i da imam skriveni back up ako se sta desi OS-u pa da moram nanovo instalirat, uz to je i vecina drugih programa potrebnih za rad Windowsa tu instalirana! Druga particija D: mi je zasad prazna a F: i G: niti ne koristim sad zasad! U cemu je problem! Na particiji C: gdje mi je instaliran i OS ne bi zelio da instaliram neke programe i softwere nego bih tu particiju zelio da ostavim sto slobodniju! Kada naprimjer instaliram neku od igara ne pita me da odredim mjesto gdje ce igra biti instalirana (ovo se desava i kod nekih programa,kao sto je NERO 8 naprimjer) nego je jednostavno instalira na C: i zauzima mi bespotrebno prostor na C: drive-u a vamo ga imam brdo na D: Moje pitanje bi glasilo! Da li je moguce nekako da odredim i zadam OS-u da instalira te programe u D: drive osim kada je to ponudjeno prilikom starta same instalacije programa??? Hvala na pomoci! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
tipka Win+R pa upises regedit pa u registry HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProgramFilesDir desni klik pa na modify i upises putanju koja ce biti default kod instaliranja novih programa |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Citiraj:
Dodjem do Curent Version i dalje nema ProgramFilesDir ![]() Ne znam sto ali nema! Inace OS je Vista Ultimate 64 bit-na Jel ima neka caka zato sto je Vista ili ne ?? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Zanimljivo, probah i ja po navedenom savjetu i dođoh do istog, nema dalje, nema program files. U čemu je kvaka ? OS je Win XP.
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
change program files path Uglavnom, tu postoje neke kvake, te se takvo što ne preporučuje… ![]() Microsoft does not support changing the location of the Program Files folder by modifying the ProgramFilesDir registry value |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|