|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() e ovako... idem ja jučer očisit vent na procu od orašine i iščetkati cooler i usisati prašinu, nakon toga sve posložim nazad, i za promjenu zatvorim kućište (inače mi stoji u stolu gdje je zatvoreno kućište ivericom sa obadvije strane9 bez bonih stranica zašarafljenih), i vidi iznenađenja! temp su mi prije ovoga bile proc 47C (10*200), sys 37 a sada proc 45 (11*200), a sys 31C ! ludo! ima još tko kakav savjet što se tiče smanjenja temperatura i stišavanja kompa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Nista tu cudno... Prasina stvara termo izolaciju na komponenti... Toplina teze prelazi na okolinu. Hm... Sto se trikova tice. Pa sada neznam mozda imaj na umu da se topli zrak dize pa gore stavis ispuh ili tako nesto... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ou i samo da kazem. Filteri protiv prasine tu stvarno pomazu. Ja na svakom usisu ima filter. Frende nema prasine unutra ni ono po UV. Na pocetku sam koristio nesto tipa original za chieftec a onda sam kupio filter za napu. 20kn u elektromatrijalu i dobijes ga skoro kvadratni metar. To mi traje vec godinu dana. Sad sam se sjetio jos jedne gluposti prije par godina sam citao neko istrazivanje da ako se komp nalazi u zadimljenim ili prostorijama sa "masnim" zrakom vijek mu se moze skratiti i do 30%. Mada je to bilo prije dosta (4-5g) i dalje, dosta je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mmmm,da
Datum registracije: Apr 2004
|
Najbolje ti je uzet filtere, ja na skoro svim ventilatorima imam po jedan filter i temperatura kućišta mi je jako niska, točnije 19° ![]()
![]() |
#6 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
meni je zatvoreno ali i meni se desilo isto ali ima biće jedno 10 mj ,, kada san otvorija kućište bilo je po kila prašine a ja ga sastavin ono puno ladnije i tiše radsnje se odvijaju u njemu . ![]()
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
|
već kad smo kod temperatura, tko zna odakle se mjeri sys temp? ja i frend se neki dan zakačili oko toga, on tvrdi da sa northbridgea, a ja da ne.... so, odakle? on ima ABIT NF7-S, a ja Epox 8rda+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Znaći ne treba čistiti kučišta ![]()
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ak je riječ o skupljanju prašine tu sam glavni pitajte me sve o tome ![]() kaj sad izvadio cooler imao je oko 2mm prašine između ventilatora i onog aluminija ja sam se skoro srušio... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|