Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2009., 00:00   #1
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Thomson ST 780 WL vs D-Link 584T

Posjedujem D-Linkov router i planiram ga pri iducem produzenju ugovora s T-Comom zamijeniti ga navedenim Thomsonom.

E sad... Pros and cons? Ovo moje cudo od veze ima nezgodnu naviku pucati navecer, od 5 do 33 puta, sto je ipak vjerojatno do centrale. No, citao sam da je navedeni Thomson bolja solucija jer je prilagodjen nasim zastarjelim i nestabilnim centralama.

Koliko je to tocno i isplati li mi se takva zamjena?
Staro 30.01.2009., 06:15   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
D-Link ima problema u router modeu i nije wlan. Speedtouch je tu u prednosti. Negativno je što mu je wlan signal prilično slab pa za pojačavanje trebaš Windsurfera ili nešto slično. Isto tako, zna imati problema sa port forwardingom.
Ako ti wlan nije potreban, mislim da je Speedtouch u prednosti. Konfiguriranje oba je prilično jednostavno.
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2009., 11:28   #3
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
D-Link ima problema u router modeu i nije wlan. Speedtouch je tu u prednosti. Negativno je što mu je wlan signal prilično slab pa za pojačavanje trebaš Windsurfera ili nešto slično. Isto tako, zna imati problema sa port forwardingom.
Ako ti wlan nije potreban, mislim da je Speedtouch u prednosti. Konfiguriranje oba je prilično jednostavno.
Sto se wlana tice, potreban mi je tu i tamo za laptop koji je u sobi udaljenoj 15ak metara od samog modema, ta udaljenost dakle predstavlja problem?

Sto se ostalog tice, port forwarding me ne tangira toliko posto ga ne koristim. Kako stvari stoje s torrentima, tu nema problema?
Staro 30.01.2009., 11:32   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Torrenti su ok (koristim utorrent). Meni stvara probleme u kombinaciji s eMulom.
Signal? 2 zida stare zgrade (cigla-kamen, 60cm) + 5m udaljenosti od routera = slab signal (low/very low) na TP-Link pci wlan kartici. Sa Windsurferom i usmjeravanjem sam uspio doći do good, rijetko i very good.
Staro 30.01.2009., 12:04   #5
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Dobro, to mi se sveukupno cini sasvim OK.

Hvala na odgovorima
Staro 30.01.2009., 12:29   #6
mirexxx
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
thompson bolji i stabilniji

maxtv radi bolje i veza uopce ne puca

port forwarding radi normalno ak se stavi orginal firmware

@coconut
probaj otvorit portove za eMule pa ce ti radit bez problema
naravno prvo stavi orginal firmware
mirexxx je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2009., 12:48   #7
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Meni je dlink radio odlično i bez pogovora, Thomson mi se nije svidio jer ima loše sučelje i nedostatak konfiguracijskih opcija (recimo za port forwarding ili dmz je zaguljeno).

Ako ti treba wireless, razmisli o nekom Linksys all-in-one WAG-u ili eventualno kombinaciji routera (WRT) i sekundarnog modema jer na ove routere možeš nakeljit DD-WRT firmware koji ti daje puno opcija i mogućnost podešavanje izlazne snage antena.
Staro 30.01.2009., 12:49   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Imam Iskon.Duo, a oni sami stavljaju nove firmware. eMule ne koristim često, pa mi nije toliko bitno.
Staro 30.01.2009., 16:08   #9
mirexxx
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Meni je dlink radio odlično i bez pogovora, Thomson mi se nije svidio jer ima loše sučelje i nedostatak konfiguracijskih opcija (recimo za port forwarding ili dmz je zaguljeno).

Ako ti treba wireless, razmisli o nekom Linksys all-in-one WAG-u ili eventualno kombinaciji routera (WRT) i sekundarnog modema jer na ove routere možeš nakeljit DD-WRT firmware koji ti daje puno opcija i mogućnost podešavanje izlazne snage antena.
konfiguracije opcije nedostaju jel ulazis u interface kao user pa di neda puno opcija

trebas se ukucat ova sifra:

administrator
!M1PhoIAD2

pa ces imat vise opcija

slazem se s tobom da si ubode neki linksys al ak nije pri lovi thompson je i vise nego dobro rjesenja, sam ga treba malo slozit
mirexxx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno