Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2009., 23:39   #1
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Racunalo se gasi, lose radi!

Ovako,imam komp star god dana.Inace je ok radilo sve do negdje prije.Poceo mi se gasiti u sred necega kad radim na njemu.Pa sam ga ocistio od prasine,jer bilo je dosta i to na procesoru-ko tepih se uhvatio.Radilo je ok do nedgej prije.I opet kad igram ili radim u nekom programu recimo pinacle studio on se jednostvano ugasi,ili zablokira.Kad se ugasi to uglavnom bude crn ekran,mis neradi-ne svijetli.na kucistu gore lampice i u njemu se sve vrti.Tada jedino sto mogu napraviti je dugo drzati dugme za paljenje pa ga ugasim,i onda ga nemogu odma upaliti,nego ga iza na napajanju ugasim,pa upalim i onda dalje znate.Mislio sam da je cak i od virusa,pa sam cijeli hard formatirao,i opet isto.Nemam vise pojma sta da radim,svoje sturo znanje sam vec potrosio tak da pomozite....Inace komp je jos pod garancijom,al muka mi je tamo nositi dok im neznam sta tocno reci jer su katastrofa(btw gdje se vise moze kupiti komp i dobiti norm usluga nakon sto im se da lova).
A ovako on izgleda:
AMD Athlon X2 6400,2x1gb memorije,Ati hd 3870,MB Gigabyte MA770-DS3,i posebno kupljenjo napajanje

Zadnje izmijenjeno od: branimiros82. 20.01.2009. u 19:44. Razlog: krivo postavljen
branimiros82 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:48   #2
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
i graficku si ocistio od prasine?
izmjeri temp CPU, GPU, MBO
Upali komp i nemoj nista radit/igrat znaci samo windowsi i net, mjeri temp i reci dali se i sam gasi......
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2009., 00:02   #3
Crazy Shale
Premium
Moj komp

Crazy Shale's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Probaj zamjenit rame u druge slotove ili nabavit druge pa probaj . Smrdi mi na ram.
Staro 14.01.2009., 07:34   #4
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

ocistio sam i graf od prasine.ovo cu probat danas kad uhvatim vremena,a sto se tice memorije(to je OCZ,nVidia XTC,SLI ready),jer kad sam uzeo OCZ mislim da je bila platinum nisu je imali i ovo je jedino bilo sto su mi mogli ponuditi.I zab sam reci kad ga palim dogodi mi se evo recimo jutros tamo kad dize sistem gdje kad pise verifying bla,bla...stoji i nece dalje od toga!
Staro 14.01.2009., 08:30   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koje napajanje imaš?
Staro 14.01.2009., 10:20   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Najprije napajanje, možda zvuči glupo, vidi jel se vrti vent u napajanju i kakvu "promaju" radi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 11:00   #7
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Reci ti nama kako se zove to tvoje "posebno kupljenjo napajanje" i koje je snage?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 15:37   #8
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

posebno mislio sam na dodatno,nije ono sa kucistem.Inace nije nis posebno-Chieftec power suply 450w,ATX 2.0,2x12V,ACTIVE PFC,AFC,12cm fan,2x SATA conn...
A vent se na napajanju vrti i piri,neznam kak treba biti norm,al piri....
I greske u pisanju kao kupljenjo,ZANEMARITE!
Staro 14.01.2009., 20:48   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po ovome
Citiraj:
Autor branimiros82 Pregled postova
. . . ugasi,ili zablokira.Kad se ugasi to uglavnom bude crn ekran,mis neradi-ne svijetli.na kucistu gore lampice i u njemu se sve vrti.Tada jedino sto mogu napraviti je dugo drzati dugme za paljenje pa ga ugasim,i onda ga nemogu odma upaliti,nego ga iza na napajanju ugasim,pa upalim i onda dalje znate.
treba probat drugo napajanje. Obzirom da je u pitanju garancija i nesmiješ otvarat moraš u servis.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 10:49   #10
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Po ovome treba probat drugo napajanje. Obzirom da je u pitanju garancija i nesmiješ otvarat moraš u servis.
Moguce je i da se MBO "zblesirala" meni se IC-7 zblesirala da sam ju morao ostavit sa 1 keksom i CPUom dok nije dosla k sebi, mislio sam da je crkla ali poslje je radila bez problema, to sa paljenjem je isto bilo jedno 2-3tjedna prije "fake crkavanja" tak da moze i u njoj bit stvar.

Neka on proba maticnu "resetirat", znaci izvadi sve van iz nje osim CPUa i 1 keksa RAMa onda baterija pa vidi oce se vratit u normalu.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2009., 19:14   #11
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

ma ja imam garanciju po komponentama tako da je kuciste otvoreno...i mogu raditi sve u nekim "granicama".Al problem je gdje pocet i sad imam vec par opcija.Hvala ljudofi
Staro 17.01.2009., 19:25   #12
gnad
Premium

gnad's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
taj ram OCZ se kvari ko blesav! od njih 10, 6 neradi.....
a moze bit da nije stavljena pasta na proc......
gnad je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 17:12   #13
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

a sta da onda radim na kraju?da odem kod njih pa nek mi oni pogledaju-stave pastu,memoriju i jel ima neki program za testiranje dijelova?Eto sad kad sam ga palio opet,on pocne unutra sve vrtiti i "radi" al mis,tipkovnica i ekran crn...
-NIKAD MANJE NISAM ZNAO-
Staro 18.01.2009., 17:42   #14
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ja sam imao isti takav slucaj na starom kompu i bio je problem u napajanju. Nedavno mi se sestri pocelo isto to desavat (na tom kompu s drugim napajanjem) i ispalo je da se djus koji to napajanje daje s vremenom smanjio (ili nesto). Trebalo mu je sto godina da udje u Windowse, nekad nije htio postat, kad ga ugasis nece se upalit itd. Uglavnom, iskljucio sam floppy i sad sve radi :/

Poanta je da nije u floppyu stvar vec u napajanju, 95% sam siguran
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2009., 21:17   #15
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

ej ljudi probao sam tj izvadio sam iz njega sve osim rama i onda kasnije bateriju.Zanima me jel ima neki program da se testiraju dijelovi u kompu,pa da sam probam skuziti sta je i onda ga odnijeti u servis i reci im tocno sta je,jer ovako cu poluditi dok im objasnim sta,kako...jer kata-je....-strofa su!Da ocistio sam i napajanje,a za pastu ispod procesora nisam uspio vidit jer nemogu skinut hladnjak....tj necu ga siliti.
Staro 24.01.2009., 04:00   #16
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor branimiros82 Pregled postova
ej ljudi probao sam tj izvadio sam iz njega sve osim rama i onda kasnije bateriju.Zanima me jel ima neki program da se testiraju dijelovi u kompu,pa da sam probam skuziti sta je i onda ga odnijeti u servis i reci im tocno sta je,jer ovako cu poluditi dok im objasnim sta,kako...jer kata-je....-strofa su!Da ocistio sam i napajanje,a za pastu ispod procesora nisam uspio vidit jer nemogu skinut hladnjak....tj necu ga siliti.
Imas tu cijeli popis!-> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2009., 12:21   #17
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

Ma vi ste zakon....
Staro 27.01.2009., 10:33   #18
hawlet
Banned

hawlet's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
imam sličan problem samo se meni još dešava da se komp sam upali,čudno zvuči ali se dešava,dali bi i to moglo biti povezano sa napajanjem ili....
hawlet je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno