|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Racunalo se gasi, lose radi!
Ovako,imam komp star god dana.Inace je ok radilo sve do negdje prije.Poceo mi se gasiti u sred necega kad radim na njemu.Pa sam ga ocistio od prasine,jer bilo je dosta i to na procesoru-ko tepih se uhvatio.Radilo je ok do nedgej prije.I opet kad igram ili radim u nekom programu recimo pinacle studio on se jednostvano ugasi,ili zablokira.Kad se ugasi to uglavnom bude crn ekran,mis neradi-ne svijetli.na kucistu gore lampice i u njemu se sve vrti.Tada jedino sto mogu napraviti je dugo drzati dugme za paljenje pa ga ugasim,i onda ga nemogu odma upaliti,nego ga iza na napajanju ugasim,pa upalim i onda dalje znate.Mislio sam da je cak i od virusa,pa sam cijeli hard formatirao,i opet isto.Nemam vise pojma sta da radim,svoje sturo znanje sam vec potrosio tak da pomozite....Inace komp je jos pod garancijom,al muka mi je tamo nositi dok im neznam sta tocno reci jer su katastrofa(btw gdje se vise moze kupiti komp i dobiti norm usluga nakon sto im se da lova). A ovako on izgleda: AMD Athlon X2 6400,2x1gb memorije,Ati hd 3870,MB Gigabyte MA770-DS3,i posebno kupljenjo napajanje Zadnje izmijenjeno od: branimiros82. 20.01.2009. u 19:44. Razlog: krivo postavljen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
i graficku si ocistio od prasine? izmjeri temp CPU, GPU, MBO Upali komp i nemoj nista radit/igrat znaci samo windowsi i net, mjeri temp i reci dali se i sam gasi...... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ocistio sam i graf od prasine.ovo cu probat danas kad uhvatim vremena,a sto se tice memorije(to je OCZ,nVidia XTC,SLI ready),jer kad sam uzeo OCZ mislim da je bila platinum nisu je imali i ovo je jedino bilo sto su mi mogli ponuditi.I zab sam reci kad ga palim dogodi mi se evo recimo jutros tamo kad dize sistem gdje kad pise verifying bla,bla...stoji i nece dalje od toga! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najprije napajanje, možda zvuči glupo, vidi jel se vrti vent u napajanju i kakvu "promaju" radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
posebno mislio sam na dodatno,nije ono sa kucistem.Inace nije nis posebno-Chieftec power suply 450w,ATX 2.0,2x12V,ACTIVE PFC,AFC,12cm fan,2x SATA conn... A vent se na napajanju vrti i piri,neznam kak treba biti norm,al piri.... I greske u pisanju kao kupljenjo,ZANEMARITE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po ovome Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Neka on proba maticnu "resetirat", znaci izvadi sve van iz nje osim CPUa i 1 keksa RAMa onda baterija pa vidi oce se vratit u normalu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma ja imam garanciju po komponentama tako da je kuciste otvoreno...i mogu raditi sve u nekim "granicama".Al problem je gdje pocet i sad imam vec par opcija.Hvala ljudofi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
taj ram OCZ se kvari ko blesav! od njih 10, 6 neradi..... a moze bit da nije stavljena pasta na proc...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
a sta da onda radim na kraju?da odem kod njih pa nek mi oni pogledaju-stave pastu,memoriju i jel ima neki program za testiranje dijelova?Eto sad kad sam ga palio opet,on pocne unutra sve vrtiti i "radi" al mis,tipkovnica i ekran crn... -NIKAD MANJE NISAM ZNAO- |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ja sam imao isti takav slucaj na starom kompu i bio je problem u napajanju. Nedavno mi se sestri pocelo isto to desavat (na tom kompu s drugim napajanjem) i ispalo je da se djus koji to napajanje daje s vremenom smanjio (ili nesto). Trebalo mu je sto godina da udje u Windowse, nekad nije htio postat, kad ga ugasis nece se upalit itd. Uglavnom, iskljucio sam floppy i sad sve radi :/ Poanta je da nije u floppyu stvar vec u napajanju, 95% sam siguran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ej ljudi probao sam tj izvadio sam iz njega sve osim rama i onda kasnije bateriju.Zanima me jel ima neki program da se testiraju dijelovi u kompu,pa da sam probam skuziti sta je i onda ga odnijeti u servis i reci im tocno sta je,jer ovako cu poluditi dok im objasnim sta,kako...jer kata-je....-strofa su!Da ocistio sam i napajanje,a za pastu ispod procesora nisam uspio vidit jer nemogu skinut hladnjak....tj necu ga siliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ma vi ste zakon.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
imam sličan problem samo se meni još dešava da se komp sam upali,čudno zvuči ali se dešava,dali bi i to moglo biti povezano sa napajanjem ili.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|