|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Windowsi ne prepoznaju disk
Imam dva western digitala sata, na jednom su windowsi i njega ocitava super, dok su na drugom podaci koji mi trebaju, ali ga ne ocitava, cak ne osjetim ni da se zavrti kad ga spojim. probao promijeniti kabel, igrao se s jumperima, ali nista nije pomoglo :/ jel moguce da nesto s driverima od maticne ne valja? (skinuo s neta i instalirao, pa moze bit da nije dobro nest proslo ili stajaznam) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
čekaj malo, jel problem s windowsima? jer ak se ne zavrti onda ga ni bios ne nađe. jel ga vidiš u biosu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi probao staviti samo jednog pa onda probao? Najrazumnije bi bilo deinstalirati čipset drivere i napraviti restart kompa. Ne sekiraj se, sam će ih naći i instalirati nakon restarta.
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Lagano savijaj molex na disku, možda negdje gubi kontakt. Možeš i prstima stisnuti kontakte koji spajaju muški molex s PCB-om diska, možda neki pin gubi kontakt...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
apsolventus
|
a kakva korist i od flashanja biosa? opet na početak,kad je u kompu samo taj jedan disk koji ne radi, da li se zavrti? zasvijetli hdd lampica na kućištu? probao drugi molex? micati ga? staviti na drugi ide kanal? jel jumper onda postavljen na single/master? stavi ga samog na kabel(jedan ide kanal) jel radi u drugom kompu? neće radit dok ga bios ne skuži ne vjerujem, ali i u biosu može biti isključen kanal |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Kada je disk sam u kompu, ili s drugim, on se ne zavrti niti svijetli lampica na kucistu. probao staviti drugi molex, lagano ga savijati i provjeriti da li gubi kontakt, ali se i dalje nije zavrtio. ne radi ni u drugom kompu. probao sam sata u biosu stavit na disable i enable i ide takodjer. po jumperima sam isto skakao pol dana, nista.. najvise sto sam uspio napraviti jest to da se disk malo zagrije kada ga spojim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
apsolventus
|
pa ak ne radi ni u drugom kompu...logika nalaže da je disk mrtav ubio ga statički elektricitet? možeš još negdje nabaviti eksterno kućište za hard pa ga tako probati,preko usb-a,al ne izgleda baš obećavajuće...jer na dva kompa ne radi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ok, super, znaci mijenjanje elektronike mi ne gine.. jos cu danas pogledat jel imam dva ista diska, ako su dva ista, onda imam s cim zamijeniti.. s tim da to neam pojma radit. Ako je netko iz okolice i zna to napravit nek mi se javi, platim pice ili uslugu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Pozdrav, ako su ti potrebni podatci sa toga diska javi mi se na PM u vezi detalja. Također ako ti nisu važni podaci s diska i nemaš garanciju na isti, javi se u vezi otkupa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|