|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ručno uključivanje i isključivanje diska
Dali je moguće paliti i gasiti hdd ručno kad ja hoću, u windowsima? Imam disk koji mi služi kao skladištenje i namjestio sam da se gasi nakon par minuta nekorištenja, ali kad god otvaram My computer ili instaliram ..itd -upali se i taj disk. Razumijem da je to normalno ponašanje. ALI.... Dali bih ja to nekako mogao izbjeći tako da upalim tada kad ga hoću koristiti a da do tada windowsi ne serendaju sa paljenjem? Alternativa je naravno externo kučište al to bih izbjegao pošto sam uzeo Scythe QUIET DRIVE SQD-1000 pa je u njemu smješten. Razlog svemu tome je taj što bih nekad koristio taj skladišni disk tjekom cijelog dana, a s druge strane - bilo bi dana kad ne bih uopće palio disk pa bolje da je stalno ugašen nego da se malo malo pali nepotrebno dok ja radim u windowsima. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Imas za kupiti ladicu i palis disc kad hoces i gasis , bratic ima 3 komada nesta slicno ovome. http://www.ducan.hr/detalji_proizvod...D=7657&id=4,27 Edit tek sad vidim da bi izbjegao to , lol spavam jos ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
ali uz svu njegovu dobru volju, nisam nikad ovo isprobao, riješio sam problem mehanički. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Hvala na ovom linku. Isprobao bih ovaj softwer svakako. Čitajući opis ovog softwera, naišo sam na ovo: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Mozes staviti HDD na stanby mod ako zelis ali moras voditi racuna da se racunar ne smije drmati kao ni kad radi HDD jer se glava u standby modu ne vraca u zasticenu zonu diska.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|