Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.02.2009., 21:49   #1
DadaZu
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Laptop za max 4.5k(prednost bez OS-a)

Evo posto i ja kupujem laptop za par dana,zanima me koju konfiguraciju mogu dobiti za te novce.Laptop bi mi sluzio za surfanje,faks(ETF) i pustit si koju pjesmu kad mi sve dosadi mada bi i s vremenom htjeo odigrat neku dobru igru u mrezi. Zanimaju me sve vase ponude ali prednost dajem ACER-u i HP-u,valjda zato sto su kvalitetniji,ako nisu razuvjerite me

EDIT:Ja pucam na neki 2.0 Core2Duo,graficka da mi bude solidna(za ove novce),250GB HDD,3-4GB RAM-a,wlan,BT,usb-s,kamera,citac kartica...Baterija da drzi 2-3h.

Zadnje izmijenjeno od: DadaZu. 17.02.2009. u 22:20.
DadaZu je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 21:58   #2
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
prvo da razjasnimo......igranje zaboravi......dobro,ako se pod igre ubraja belot ili solitare onda ćeš i igrat XD.......a za tu cijenu je baš lega prije nekih mjesec dana uzeo ovaj i čini mi se sasvim ok...... HP 6735s FU602ES
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2009., 22:14   #3
DadaZu
Registered User

Ah steta,ali dobro opet ovisi sta su za tebe igrice
Ja bi da tu i tamo razbacimo neki COD ili da mogu pokreniti novi NFS.
Pogledao sam ovaj laptop,koliko ima MB-a ta ATI? Da li mi neko moze reci koja je razlika izmedju B I S kod HP-a i jos jednu pitanje koji je bolji procesor(omjer dobivenog i ulozenog) Intel ili AMD?
Staro 18.02.2009., 04:43   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
B ti kod HP-a označava Business, a S standard modele. Uglavnom B modeli su nešto opremljeniji (koji USB viška ili nešto slično). Intelovi procesori su nešto brži, manje se griju i nešto manje struje troše (u prijevodu veća autonomija) ali su zato modeli na Intelu nešto skuplji. Do 4.5 tisuće kuna novi NFS i COD ćeš igrat jedino u nižim detaljima u nešto skresanoj rezoluciji, ali će neki stariji naslovi dosta dobro radit.

Uglavnom ako ti je do "nešto" igara, uzimaj nešto sa HD 3430 integriranom grafom: HP 6730s FU487ES. Uzmi u obzir da za te pare možeš uzet npr. 6735s sa 4 GB RAM-a i 320 GB-a diska ali slabijim graf. podsustavom (HD3200) pa si odvagni što ti je važnije.

Od Acera bi bilo fino da nađeš nešto sa 8600M grafom, npr. ovako nešto: Acer Aspire 5520G-502G25Bi. Skokni ovdje pa pogledaj performanse integriranih grafičkih kartica: http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html

Ova 8600M GS je dosta jaka koliko se vidi po raznim testovima, samo u ovom Aceru je AMD-ov mobilac umjesto Core2Duo. Ovaj gore HP je nekako uravnoteženiji prijenosnik.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2009., 10:27   #5
DadaZu
Registered User

Ja bi uzeo iskljucivo 15.4",ponekad cu morat laptop prenasat pa nebi i da mi to zadaje muke.
Malo mi je preskup ovaj HP,ipak je on 17" i malo mu je jaci procesor a graficka opet slabija a za ovaj ACER jel postoji u crnoj/sivoj kombinaciji?
Sta mislite o ovome?
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...ypage.tpl.html
Staro 18.02.2009., 11:11   #6
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Citiraj:
Autor bez_panike Pregled postova
prvo da razjasnimo......igranje zaboravi......dobro,ako se pod igre ubraja belot ili solitare onda ćeš i igrat XD.......a za tu cijenu je baš lega prije nekih mjesec dana uzeo ovaj i čini mi se sasvim ok...... HP 6735s FU602ES
Stereotipne gluposti. Imam Lenovo N500 Coreduo t3200, 2gb rama, intel 4500. Igram COH na medium detaljima i igra ne šteka. Flatout 2 također na medium detaljima. Igram na 1400*900 ili ako već počne štekuckati na nekoj manjoj wide rezoluciji.
Igre se mogu igrati, doduše ne najnovije, al da se mogu igrati samo igre tipa solitare i sl su gloposti.
Primjerice Diablo 2 leti na full detaljima.
Staro 18.02.2009., 11:52   #7
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Istina.
I ja sam na mojem igrao COD4,FEAR1 i 2 bez problema.

Usput: na prodaju je KLIK
LUXX je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2009., 15:44   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor DadaZu Pregled postova
Malo mi je preskup ovaj HP,ipak je on 17" i malo mu je jaci procesor a graficka opet slabija a za ovaj ACER jel postoji u crnoj/sivoj kombinaciji?
Ovaj HP 6730s iz gore linka je nešto više od 4300 Kn i to je 15.4" prijenosnik. A ovaj koji si naveo debelo prelazi granicu do koje si postavio i još k tome ima predinstaliranu Vistu. Odluči do koje cijene želiš.
Staro 18.02.2009., 20:25   #9
DadaZu
Registered User

Tamo pise da je taj 6730s 17" valjda
A ovaj za 5k sto sam naveo sam mislio uzet bez OS-a pa bi bio jeftiniji...barem mislim tako,a ovaj HP da volio uzet kad bi mu bio procesor Core2Duo 2.0 a graficka HD 3650,jel bi bilo to realno za te novce?

EDIT:tek sad vidio da je ovaj HP 4.5k bez PDV-a O.o
Staro 18.02.2009., 20:54   #10
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Nije, 6830s su ti 17" modeli. Ovaj je čisti 15.4".

NB HP 6730s, FU487ES, Core2Duo T5670, 2GB, 250GB, webkamera, ATI HD3430/256MB
- Telebit (Ukupno s PDV-om; 4.368,82). (Ne mogu direktno linkat al odi na Telebitove stranice i pogledaj si prijenosnik, upravo taj model). Mislim da nije baš realno jer brijem da Core2Duo sa HD 3650 za 4.5K Kn nećeš naći.

Uglavnom traži nešto od HP-a sa HD3430/xx50 i sa Core2Duo ili Pentium DualCore ili od Acera nešto sa nekakvom 8600M GS/9300 GS i AMD mobilcem.

U koje dućanu bi uzimao ili je to manje bitno?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2009., 21:05   #11
DadaZu
Registered User

Jos se nisam odlucio,ali cu najvjerojatnije u jednoj radnji u Zupanji,posto znam covjeka i ako cijene budu iste.A sta se kod ACER-a bolje slazu AMD proc i NVIDIA graf?
Staro 18.02.2009., 21:08   #12
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

A ne da se slažu, nego ćeš to moć dobit za te pare . Pare su ti ograničavajuć problem. Uglavnom pogledaj šta taj lik ima jer najvjerojatnije neće imat takve modele, napiši tu pa ćemo pomoć izabrat.
Staro 18.02.2009., 21:12   #13
DadaZu
Registered User

OK,vrijedi,mozda bi mi mogo dosta toga nabavit(ono sto meni odgovara) posto se znamo,sutra ga planiram nazvat pa cemo vidit sta dalje.
Staro 18.02.2009., 21:26   #14
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Evo da ti i ja stvorim malo dileme i zabune
ako zelis i poigrati nesto onda ovaj
http://www.ekupi.hr/default.aspx?tab...&articleId=786
ili samo za rad
http://www.ekupi.hr/default.aspx?tab...&articleId=830