|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Na Vistu sam instalirao XP i sad boot manager ne vidi VISTU
Bok, na laptopu sam na Vistu instalirao XP i sad boot manager ne vidi VISTU. Slijedeće što sam učinio je instalacija EasyBCD 1.7.2. Pokrenuo taj program i učinio ono što sam mislio da je OK. Znači odabrao pravilne particije i winse i zapisao taj boot file. Nakon toga resetiram komp i uredno se pojavi izbor windowsa ali ne ulazi u niti jedne. kod viste javi error 00x0000007B a XP odmah bootmanageru javi da ne može dignuti. PITANJE Kako da resetiram boot naredbe ako ne mogu ući u windowse? Vista repair ne riješava problem? ![]() jel trebam instalirati još jedne windowse xp pa bi onda mogao ući u taj XP pa iz njega raditi na ispravljanju (ali onda na kompu imam instaliranu Vistu i 2 puta XP) Aj stručnjaci pomozite, invalid sam bez kompa. ![]()
Microsoft Windows Vista Ultimate x64, SP1 MATIČNA: Gigabyte GA-EP45-DS3 PROC: Intel Core 2 Duo E8400 RAM: 4096 MB GRAF: ATI Radeon HD 4870 HDD: WD6400AAKS (596GB) MON1: Lenovo L220xwC [22" LCD] MON2: Acer X203W [20" LCD] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
odgovor
Dakle imao sam sličan problem, pa je najvjerojatnije i uzrok isti ili sličan... Da si pročitao moj post i odgovor na njega od prije dva dana možda bi izbjegao problem... Ovako, sad ću postati iz tog topica, možda ti pomogne(tamo ti je link s uputom), ali pazi na redosljed da ne zezneš nešto... Krajna mogućnost(koju svi vole izbjeći) je formatiranje particije, ali možda to ni nije loša ideja(ako ti ne upali Vista repair, onda probaj formatirat particiju s XP-om pa ponoviti postupak na opisani nacin u uputama)... E sad ako ništa od svega ne upali formatiraj sve, pa instaliraj XP i onda Vistu preko njega... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Windows Vista no longer starts after you install an earlier version of the Windows operating system in a dual-boot configuration Ovo je dodano prije nego je cijeli post pročitan, na osnovu naslova teme. Sad se pokušajima popravljanja samo sve zakompliciralo… Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Kad to napraviš, samo pomoću programa spomenutog u uputama dodas XP za drugi boot sustav i problem je riješen... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() thx, javim ako naiđem na neki problem!
Microsoft Windows Vista Ultimate x64, SP1 MATIČNA: Gigabyte GA-EP45-DS3 PROC: Intel Core 2 Duo E8400 RAM: 4096 MB GRAF: ATI Radeon HD 4870 HDD: WD6400AAKS (596GB) MON1: Lenovo L220xwC [22" LCD] MON2: Acer X203W [20" LCD] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|