Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2009., 20:15   #1
corsa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
win ne raspoznaje cab file-ove !

Evo jednog neobičnog problema.
Običaj mi je svaka dva mjeseca reinstalirati windowse,no sad ih nisam reinstalirao već četiri ,a primjetio sam da mi je komp nešt sporiji,pa rekoh ajde da ga reinstaliram.
Nakon reinstalacije uredno instaliram drivere,no kad dođem do ner-a,instalacija se zaustavi na 98 % i javlja da je "blablabla.cab"is corupted or missing.Probam skopirat instalacijski cd s nerom na HD,ali ista priča samo što ovaj put drugačija poruka (ne mogu pronači blablabla.cad odaberite mjesto filea). Pustim nero k vragu i odem na Microsoft office,kad ono ista priča,no primječujem da se ne zaustavlja na istom mjestu već na različitim.
Kao da windozi ne raspoznaju cab datoteke(odakle i naslov teme)
Neznam,zapravo mislim da to baš i nije sof problem ali dok ne odgonetnem dal je il ne, nemogu temu staviti u hard problem.
Samo još da napomenem da sam prije prvog reinstaliranja primjetio samo jedno zagonetno restartanje,no poslije tog prošlo je puno vremena i bilo je sve u redu,znači nikakvih problema ni s čim prije prve reinstalacije nije bilo.No možda nisam koristio instalacije s cab datotekama ? ko zna !
Sory što je tako opširno ali isto tako je misteriozno.Do sad se nikad nisam susreo s takvim problemima ni sličnim.
Nakon sveg da još kažem da sam win reinstalirao i treči put i nisam stavljao nikakve dodatne drivere već samo one od winsa koje su ih oni sami prepoznali po defaultu(plug and play) i onda pristupio instalaciji nera i isto se desilo.

Memoriju bi isključio zbog tog što je skenirana mem test-om i bez greške.
HD bi isključio(po meni) jer se isto dogodilo nakon kopiranja instal cd-a na HD.
IDE kablovi-?? molim komentar
Procesor i matična ??? molim komentar
Napajanje ??? (sumnjam ) --molim komentar
Pomozite !!!
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 00:51   #2
corsa
Premium
Moj komp

Uspio sam rješiti problem ,zahvaljujuči topiću PAVIGRETAS-a na linku http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1240725
Samo nije mi jasno s čim to u mom slučaju ima veze,pa bi volio da mi neko objasni.
Dal mi je u bios-u nešto zhebano ili mem otišla ?
Ako je u bios-u kako je to moguče kad ga uopče nisam dirao već dvije godine.
Ako je mem, memtest pokazuje sve ispravno.
kAKO ??!!

Naknadno sam primjetio da nisam riješio stvar jer sam uspio instalirati programe,ali sad te programe ne mogu pokrenuti. Ne reagiraju !

Zadnje izmijenjeno od: corsa. 08.01.2009. u 15:51.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2009., 22:04   #3
speedy men
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
ako mislis da je u biosu, onda resetiraj bios!
Napisi tocno koju ti gresku javlja....
speedy men je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 17:11   #4
corsa
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor speedy men Pregled postova
ako mislis da je u biosu, onda resetiraj bios!
Napisi tocno koju ti gresku javlja....
Probao reset biosa i ništa.
Zamjenio sve osim matične i proc-a i ništa.
Kad modificiram bootini datoteku (advenced options) MAXMEM 1024 mb onda funkcionira sve osim što neke programe nije moguće pokrenuti.

greška je :Error 1335. The cabinet file 'Data.Cab' required for this installation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this package
Staro 10.01.2009., 19:22   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Staro 10.01.2009., 19:43   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
corsa pusti ta polurjesenja, ocito je da nesto ne valja i nema se tu sta popravljati dodavanjem boot opcija u normalne windowse.
U ovom slucaju moj glas ide memoriji, memtest ne znaci bas nista. Vec je i ovdje bilo govora o njegovoj nepouzdanosti makar se ljudi jos uvjek kunu u njega, nazalost i trgovci kada pokusavas reklamirati problematicnu memoriju
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 01:06   #7
corsa
Premium
Moj komp

da imaš pravo ! greg SE.
Znam to jako dobro,no samo sam se htio uvjeriti 100 % da je hardware problem,da ne kupujem nešt bez veze.
Ti si za mem,ali napomenuo sam da imam dva keksa (il nisam ??!!neznam) i isprobavao sam prvo s jednim ,pa onda s drugim i isto.Malo je vjerojatno da su mi oba riknula u isti čas !? ili?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno