|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Dizanje xp-a na Asus EEE Pc
evo imam ovo malo čudo kod sebe pa me sad zanima kako i na koji način dignit xp na njega, frend je rekao da dignem na njega neki ''tiny xp'' s obzirom da on zauzima manje prostora jer ovo čudo je 4gb verzija, i treba mi objašnjenje kako win bootat jer laptop ima samo usb-e ulaze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Odgovarajuca verzija ti je ona koju si, naravno, kupil u ducanu... eventualno ih mozes provuci kroz nLite da si izbacis komponente koje ti ne trebaju.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Nego?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
|
Naravno da nisam SVE, ali imao sam legalne Windows 95 OSR2, Windows 2000 i Windowse (XP x64), tj. jos ih imam, ali ne instalirane ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() ma sve 5, nhf.. ![]() ja sam prelijen za nlite . ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
može onda bar neko pomoći kako da podesim internet na tom linuxu koji se nalazi na eee pc?! .. tražio sam po guglu, al nisam našao ništa konkretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Internet u kojem svojem obliku? Žično ili bežično? Kod žičnog ne bi trebalo imati problema ( nisam isprobavao ), a kod bežičnog postoji "catch". Kad nađeš traženu mrežu i upišeš WEP key ili štogod već imaš, u postavkama negdje imaš da se automatski spaja pri ulazu u OS. Ne znam ti napamet jer sam na XP-u već dugo, ali igrao sam se malo i s tim linuxom gore. U principu samo trebaš malo vremena potrošit na traženje po opcijama.
![]() |
#15 |
Premium
|
uspjeo sam namjestit net na eee pc još sinoć, sad mi je još preostalo sredit hrv tipkovnicu na tom čudu i namjestit router kako bi mogli laptop i komp na net istovremeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Oke što na kraju imaš gore Windows ili Linux? Ako imaš linux onda ti je za postaviti hrv layout u easy Modu mala jebada,lakše ti onda u Advanced Mode i imaš puni Xandros desktop.Uostaloma ko zapne il itrebaš step by step pomoč,samo pitaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ajde sad jos neko ko se kuzi u ovo dizanje xp-a na eee pc, da mi potvrdi dali sam sve dobro naveo.. znaci ovako: imaju tri fajla koje sam skinio, oni se stave na usb stick kako bi stick napravio bootabilnim, kad ga napravim bootabilnim, iz image-a od xp-a povadim one fajlove i samo prebacim na stick, restartiram lap i u biosu napravim da boota sa usb-a, i to je to ukratko?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
evo, znao sam da mi neće nešto dobro poć za rukom prilikom dizanja xp-a na ovo malo govno.. ugl, napravio sam stick bootabilnim, restartirao lap i namjestio da boota sa sticka, međutim, onda mi izbaci ''NTLDR is missing'', wtf.. kako da to riješim?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Ma, kopiraj si instalaciju XP-a, stavi si obicno DOS na stick i deri! |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako si radio po ovim uputama: http://www.eeeguides.com/2007/11/ins...usb-thumb.html onda ti je ovdje greška: Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
koristis hp usb format tool i formatiras flash disk, ubacis u njega i386 folder iz inst. cd-a od windowsa, bootas s flashice i to je to. ali ipak ti preporucam, ako mozes, da si negdje nabavis externi opticki, provuces inst. kroz nLite i povadis par tih gluposti. to je nacin na koji ce sigurno radit
![]() |
#27 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
evo izgleda da sam nabavio externi cdrom, sad me samo zanima kakva je kod njega fora, samo ga priključim, ubacim cd i namjestim da boota sa usb-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
s obzirom da još nisam užicao externi cdrom, našao sam si jedan drugi tutorial kako instalirat ![]() kako da dođem do tog fajla, šta treba napravit?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|