Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2009., 14:44   #1
k1ter
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Povecanje memorije u DOSu

Ovako, imam jedan problem. Treba na jednom kompu dobit 'vise' memorije u 'dosu', tj. jedan stariji programski jezik koji se pokrece u windowsima xp treba >64kb memorije za pokretanje nekih dodataka - kao npr. editora (sve je u windowsima, ali taj jezik je kao dos orijentiran). Onaj 'mem' pokazuje da je 64kb max (i manje editore od te velicine mogu normalno pokretati), a editor koji mi treba ima nekih 2mb, pa sad javlja gresku da ne moze alocirati toliko memorije, tj. da nema dovoljno memorije (a u kompu 4gb memorije i win xp).
k1ter je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 14:57   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor k1ter Pregled postova
Ovako, imam jedan problem. Treba na jednom kompu dobit 'vise' memorije u 'dosu', tj. jedan stariji programski jezik koji se pokrece u windowsima xp treba >64kb memorije za pokretanje nekih dodataka - kao npr. editora (sve je u windowsima, ali taj jezik je kao dos orijentiran). Onaj 'mem' pokazuje da je 64kb max (i manje editore od te velicine mogu normalno pokretati), a editor koji mi treba ima nekih 2mb, pa sad javlja gresku da ne moze alocirati toliko memorije, tj. da nema dovoljno memorije (a u kompu 4gb memorije i win xp).
Koristi DOSBox ili virtualiziraj neku od DOS inacica preko nekog od virtualizacijskih rjesenja.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2009., 15:01   #3
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
pa ne ucitava se svih 2mb u memoriju od jednom. imas tzv. stranice koje se izmjenjuju u memoriji ovisno po potrebi...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno