|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Asus GTX295 -Kasno Marko na Kosovo stiže :)
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Nisam na to obraćao pažnju,samo su mi dvije stvari zapale za oko,prva - 4200kn - cijela nova i7 osovina ubermbo,uberproc i uberram, i druga - prokleto brza kartica,šta god piskarali.. @ Matesonik : kupovina GeForcea GTX 295 vjerojatno vam neće biti zanimljiva kupovina, osobito ako imamo na umu da je preporučena maloprodajna cijena testirane Asusove kartice oko 4.250 kuna. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Nisam vidio da ste igdje rekli koja je cijena. Prema ovome: http://www.guru3d.com/article/geforc...95-review-bfg/ Cijena je 499USD, sto je u rangu s ATijem (prema clanku). I, ako su oba podatka tocna, ATi nikako nema bolji odnos cijene i performansi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Fora je u tome da je GTX 295 na dan lansiranja svijetu ponuđen po $500, dok je HD 4870 X2 već koštal $450 i manje, a prije koji dan je ATi srezal cijenu na $400. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Znate šta isto nije reprezentativno..pa ASUS kao takav,uvijek ama baš uvijek ima bar 20% veću cijenu od konkurencije,pogledajmo u linksu koliko dođe 192 model GTX 260 kartice, od 2399kn, šta je 20% više od XFX modela i 30% od Gigabyte modela. Tako da bi to trebalo uzeti u obzir,da je Asus nešto najskuplje šta se općenito često može kupiti. Ne mora biti uvijek,ali ime se plaća u ovom gore slučaju šta sam naveo. Sumnjam da se radi o 216 modelu,moje isprike ako da,nisam takav dojam dobio. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.493 Malo nerealno da će postaviti duplo jaču karticu onda po 1000kn većoj cijeni. Prije ovo šta su dečki napisali,4200 u prvo doba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
ne preferiram nijednog proizvođača, ali preskupa je definitivno, da je razlika nekih 300-400kn između nje i 4870x2 to bi već bio nekakav dvoboj, ali ovako nema teorije da bih uzeo gtx-icu pokraj radeona za tako malu razliku u frejmovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Problem?
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
|
Nije nitko rekao da je kartica loša, ali nije vrijedna tih novaca koje treba za nju izdvojit, za tu cijenu očekujem nešto što je barem 30% jače po performansama a ne nekih 5-10%. Na 130-140 FPS dodatnih 20-30 mi ne znači ama baš ništa. Već vidim ove bogate i razmažene klince kako drulaju za njom, i masovno rasprodavaju gtx280 i hd4870x2 (što i jedva čekam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ja vas ne kuzim.. to bi trebala biti kao najjaca kartica na trzistu (ne racunam tu quadro, tesla i slicne proizvode), a vi joj kao manu navodite cijenu. ili jos gore, isplativost.. omjer cijena/dobiveno... pa kome moze past na pamet da gleda isplativost i najskuplju karticu? ta kartica nije namijenjena za takve poput vas nego za one kojima se ona isplati samo zato sto je najnaj.. ako netko misli da mu je veci zna se tko/sto jer ju ima, njemu se isplatilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
super grafa, konačno se nvidia vratila, sa visokom cijenom, ajde, bar su na vrhu pa je to donekle opravdano ali i dalje mi je smiješno to da ni takve dvije ne mogu tjerati crysis warhead na max postavkama na bar 30fps ![]() btw da li bi stvarno trebalo corsair 1000W za dvije takve grafe ili 700W corsair za jednu ? nekako mi se to čini pretjerano
![]() |
#20 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
http://www.guru3d.com/article/geforc...5-review-bfg/5 System in IDLE = 226 Watt System with GPU in FULL Stress = 416 Watt sa Core i7 965 na 3.7Ghz zato mi nije jasno zašto oni preporučaju 700W napajanje za jednu grafu
![]() |
#21 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ma mislimo isto, ali naglasio si krivi dio.... Citiraj:
kad sam rekao da nije za vas, mislio sam da nije jer tu ipak vecina gleda malo i isplativost, i odmah sam se ogradio od quadro i slicnih proizvoda jer imaju potpuno drugu namjenu i kao takve su isplative onima koji ih trebaju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
ovo kupuju oni koji imaju love za to,a ostali gledaju i trube da kartica nije naj zato jer ju oni nemogu sebi priuštiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Tko ima dovoljno love da ju baca na takve gluposti obicno nema vremena uzivati u svem tom hardveru. Tako da ne zavidim onima koji ce ju kupiti ![]() Nego, IMO nije toliko problem sto je grafa skupa nego sto je nepotrebna. Daje dodatne FPSe u naslovima koji se ionako odlicno vrte na daleko jeftinijim karticama a nema snage da pokrene s nekim iskoristivim frameratom one naslove koje su developeri u startu sjebali i koji ne zele raditi ni na danasnjem ni na buducem hardveru. Uvijek se drzim one da svaka luda ima svoje veselje tako da ne sumljam da ce i ovo naci svoje kupce no mislim da nikome tko ne spada u tu skupinu ovo ne treba biti predmet zelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
kao što sam i rekao ova skupina od 99% nema viška love za to pa se mora reći da je "nepotrebna" "skupa" "odlicno vrte na daleko jeftinijim karticama" "nema snage" pa stoga smatram da je i totalno nepotrebno da se na ovom foruma raspavlja o high end stvarčicama jer sve takve stvari umjesto da budu na normalan način sagledane ispadnu smeće te ispadaju ko marko na kosovu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Melani. 14.01.2009. u 08:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
To su tvoji zakljuci koji osim ako nemas uvid u moj tekuci bas i nemaju previse smisla. A cak i ako ga imas pogresan je ![]() Osobno bi tu karticu mogao kupiti preksutra za cash ili vec sutra na dvije rate bez da se nesto posebno sekiram do iduceg 15. u mjesecu. (naravno kada bi je imao gdje kod nas i kupiti tada ![]() A moj komentar se odnosio opcenito na trziste a trzistu ova kartica uopce nije trebala. Ako ukljucis malo i mozak osim PCa shvatit ces to. Ali prije nego sto to napravis volio bi nam dok si jos u stand-by modu objasnis zasto je ova kartica dobra i sto je itko s njome dobio? Osim nvidie kojoj je trebao vrh jer si ne smiju dopustiti da duze vrijeme budu drugi, naucili su na ATIevom primjeru kako to zavrsi na duze staze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
Greg SE je upravo pogodio ono što ja nisam znao kako reći. Cilj ove kartice ni nije njena iskoristivost nego eto, da se mamini sinovi mogu njome kurčit i da nVidia povrati izgubljeni tron... Vjerujem da ima puno ljudi na ovom forumu koji bi si ju mogli priuštit bez problema, a isto tako vjerujem da će ih biti jako malo koji će to i napraviti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Banned
|
Citiraj:
Ak imaš višak od viška glava ne boli tak i od ove kartice.... ![]() ![]() Nisi me zkužio ionako.Karticu si mogu i ja kupit i brdo ljudi ovdje ali je pitanje ko si to može priuštit bez da osjeti da je potrošio taj novac tj. da mu neće falit za druge pametnije stvari. Ak neko ima viška novca neće opće razmišljati jel se to isplati ili ne jer mu je taj novac višak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
Ne znam u čemu je problem ako čovjek radi i ima svoju lovu..pa neću starce tražiti 4000kn za svoje drkarije. Lijepo svaki mjesec 1000kn od plaće žrtvovati, i to je to. Za 4,5mj ću skupiti. Pa ne moram ju odmah imati..a i za 3,4 mjeseca će cijena zveknuti sigurno 20% dolje. Kao i uvijek.. Gadi mi se kad se ovakve teme pretvaraju u jadikovanje da je nešto skupo, makar sam i ja to prvo vidio,4000kn,ok bok doviđenja. Ali da imam para,pa normalno da bi ju kupio,boli me briga ![]() Isto kao i sve drugo u životu,kad imaš,sve ti je lako.Tko nema,svi ga zajebavaju. Više bi volio da se priča o performansama i brandovima koji će izbaciti dotičnu, nego ono,skupa je vau..ni prva ni zadnja..ako je ASUS Geforce2 Deluxe sa 3d cvikerima i kutijom ko dvije one od cipela koštala 3699 kad je izašla,onda i ova može ovoliko koštati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|