|
![]() |
#1 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
AdAware
Imam problem sa verzijom 7.1.0.7. Nisam ga mogao uključiti. Pa sam ga deinstalirao. Ali to nije uspjelo kako valja. Sad tu verziju više ne mogu instalirati. Naime počnem instalaciju, pa od jednom nestale instalacijski prozor. Postoji li kakav alat da sve moguće tragove ver. 7.1.0.7 maknem? EDIT: Zamislite, da čak firefox, kada dođem na stranicu http://www.lavasoft.com/?domain=adaxis.net mi se isključi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Worm. 03.01.2009. u 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ne znam jel bi ti programčić 'driver sweeper' pomogao u micanju tih file-ova od ad-awarea? Probaj, pa onda inst. (neku drugu verziju)... i meni šteka taj program, kad napravi scan, i obriše gamad, neće se isključiti kad ga pokušam isključiti, a ako hoće, onda mu treba nekoliko minuta, i tih nekoliko minuta je komp u komi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Pokupio si neku gamad. Jesi probao instalirati Spybot Search and Destroy pa malo procesljati po diskovlju? > http://www.safer-networking.org/en/mirrors/index.html Za pobrisati tragove ad-awarea idi na: START > RUN > regedit (oprez - rucno brisanje po registryu - biti pazljiv) Pronaci i obrisati lavasoft mape iz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Lavasoft HKEY_CURRENT_USER\Software\Lavasoft
![]() |
#6 |
Plasticni kirurg
|
samo u mapi HKEY_CURRENT_USER\Software\Lavasoft, sad imao, te obrisao mapu od lavasofta. Spybot nemam, instaliram pa provrtim EDIT: sa CCleaner sam počistio kaj se je dalo. A Spybot Search and Destroy, ne mogu instalirati. Nestane mi okvira. Kao i kada pokušam instalirati ad aware Zadnje izmijenjeno od: Red Worm. 03.01.2009. u 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Ad-aware se prilično srozao u novije vrijeme. Ja sam odavno prešao na superantispyware i nisam požalio, pa tebi preporučam isto.
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Probaj si naci ad-aware portable verziju (bez instalacije) i pokrenuti je iz safe modea. Takodjer si malo prouci HijackThis temu na podforumu.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
uf...otkad mi je adaware zablokiral pokretanje svih .exe fajlova, ja ga ne koristim...spybot s&d ftw ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
probaj ovog. manje je poznat pa često gamad ne zaustavlja instalaciju. meni je riješio jednog gada. ![]() http://www.superantispyware.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Plasticni kirurg
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Skini Malwarebytes sa www.malwarebytes.org , napravi update i kompletni scan. Vidio sam dva - tri slična slučaja. Ako ga ne možeš instalirati, ili napraviti update, skini odavde http://rapidshare.com/files/179155692/Malbites.rar.html To je Malwarebytes, preimenovan, tako da ga trojanac ne onemogući u pokretanju instalacije. Kad ga skineš, napravi mapu u program files i nazovi ju bilo kako. Onda pokreni malbit-setup.exe. Kod instalacije, ne instaliraj u defaultni folder, nego u tu novu mapu, koju si napravio. Kad završi instalacija, ugasi Malwarebytes, idi u tu mapu gdje si ga instalirao, pronađi "mbam.exe" i preimenuj u bilošta.exe. Pokušaj pokrenuti Malwarebytes i napraviti update. Ako ne možeš, pokreni onaj drugi file iz onog rara (malbit-rules.exe). To je update, za manualno izvršavanje, isto sa njihove stranice skinut. Kad završi, pokreni Malwarebytes, pa skeniraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Meni se par puta dogodilo da sam pokupio sličnu gamad i poglo je jedino format C.Prvo mi je prekinuo bilo kakvu vezu sa net-om,a kad bi neki antivirus ili slično stickom probao prebacit na komp uredno bi ga obrisao prije nego to uspijem napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Prije nekih mjesec dana, kolega i ja smo rješavali takav slučaj, kod jedne cure. Bio je u pitanju TDSSserv trojan. Uspjela je instalirati Kaspersky i Ad-Aware, ali nisu pomogli. Nakon toga više nije ništa od drugih anti malware programa uspijevala pokrenuti. Tjedan dana smo skoro vodili borbu, na kraju je sdfix riješio stvar. Neki dan sam opet rješavao isti virus, ali ovaj puta sam znao u čemu je problem, pa je za čas bilo gotovo. On u registriju ubaci svoje ključeve, koji sadrže nazive svih antivirusnih programa i kad pokušaš pokrenuti program sa tim nazivom, isti bude preusmjeren, tako da ustvari pokrećeš virus. Kad mu promijeniš ime, može se instalirati, jer ga ne prepoznaje. Isto tako, spriječio je pristup bilo kojoj stranici sa zaštitnim programima, onemogućio update onih koji su već bili instalirani prije, tako da smo sve slali preko rapidsharea, preimenovano. Sad, da li je ovdje u pitanju isti problem, ne znam, nema preciznih podataka. Ako pokrene Malwarebytes, iz njegovog loga će se vidjeti što je u pitanju i kako dalje nastaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Plasticni kirurg
|
Hvala svima na pomoći. Ali čini mi se da ću morati format C. Program ništa nije našao: Malwarebytes' Anti-Malware 1.31 Verzija baze podataka: 1602 Windows 5.1.2600 Service Pack 2 3.1.2009 14:44:48 mbam-log-2009-01-03 (14-44-48).txt Tip skeniranja: Kompletno Skeniranje (A:\|C:\|D:\|E:\|F:\|) Skeniranih objekata: 101285 Proteklo vreme: 40 minute(s), 20 second(s) Inficirani procesi u memoriji: 0 Inficirani moduli u memoriji: 0 Inficirani ključevi u registru: 0 Inficirane vrednosti u registru: 0 Inficirani podaci u registru: 0 Inficirane fascikle: 0 Inficirane datoteke: 0 Inficirani procesi u memoriji: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirani moduli u memoriji: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirani ključevi u registru: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirane vrednosti u registru: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirani podaci u registru: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirane fascikle: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Inficirane datoteke: (Maliciozne stavke nisu detektovane) Zadnje izmijenjeno od: Red Worm. 04.01.2009. u 17:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Plasticni kirurg
|
Moram oprezno s postovima, kolega domy me ukorio. ![]() Nego, ovako, napravio sam format c, stavio nove XP-e. Pogledao s FF kakva je situacija kada odem na sajt Ad-aware. Sve bilo ok. Kasnije napravim updejt windowsa te instaliram nekoliko programa. I ponovo odem na sajt ad-awara s FF i izbaci me!! Pa što bi moglo biti. Možete li mi pomoći? Što da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Mislim da je tebi zarazen neki od tih programa koje si instalirao, mozda cak i instalacijska datoteka od FF-a. Nema sta drugo biti ako si digao 'ciste' Windowsi i nakon toga instalirao te programe. Mozes formatirat c disk i 100 puta, svejedno ti je jer ti ocito kasnije sam instaliras neki program koji je zarazen i koji ti radi sranja na PC-u. P.S. Probaj umjesto FF-a koristit neki drugi browser i vidi kako se ponasa na tim stranicama di te izbacuje (npr. probaj sa Operom ili Maxthonom) Zadnje izmijenjeno od: khm. 04.01.2009. u 18:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|