|
![]() |
#1 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
E-mu 1212m
..ima ko iskustva sa navedenom E-MU 1212M karticom,cini se kao puno ozbiljnije rijesenje od bilo koje x-fi serije za oko 900kn,e sad recimo da odradjuje vrhunski audio produkciju snimanje,zanima me da li se sto odigrati ,pa makar da ima zvuka nista vise ??
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
U nekim igrama radi, u nekima ne. Proguglaj, ja sam neki dan isto to tražio. Kvaliteta zvuka na outputu je znatno bolja na E-MU u odnosu na X-Fi, ali nažalost nema garancije da će zvuk raditi na svim igrama. Ja sam se odlučio na E-MU 0404 USB jer mi je prvenstveno bitan dobar DAC (što kvalitetniji zvuk na outputu). Igre sam stavio u drugi plan. BTW iz kojih razloga želiš uzeti E-MU? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo ja bas danas uzeo ovu zvucnu, stoji mi jos u kutiji al ju ugradim veceras.. Imao sam Terratec Phase 28 koju sam prodao i ubo ovu.. Radim u Cubaseu, pa javim dojmove kroz koji dan.. EMU 1212M ima balansirane ulaze i izlaze za razliku od slabije 0404, to je jedan od razloga sto sam se odlucio za 1212M a ne 0404.. Vrlo bitna stvar sto se tice studijske produkcije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
bok svima novi sam ![]() zanima me dal 1212m pomaze sta u rasterecivanju procesora u cubaseu sto se tice pluginova? naime komp mi nije neki pa mi dosta šteka cubase ako imam malo vise traka i pluginova... pa me zanima dal je ta zvucna mozda rijesenje? malo sam newbie oko kompijutera pa me zanima sta zapravo rasterecuje pluginove za wave zapise (snimljena gitara npr.) a sta pluginove za midi format? mozda nebi bilo lose da napisem koji je komp pa evo: amd athlon 2500+ 1,25GB ram dva hard diska jedan 160 drugi 80gb audigy 2zs ati neka graficka mislim da je 9200 ali to mi se cini nebitno za cijelu pricu. to je sve spojeno u behringer mixeticu pa u wharfedale 9.2 monitore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Sto se tice samo 1212m kartice, ja sam zadovoljan.. Latencije su vrlo male, nisam testirao minimum vec mi stoji na 5ms sto je odlicno.. 2ms je najmanje sto mozes podesit u driverima, ali je zvuk razbijen i ne moze podnjeti tak male latencije.. Inace kvaliteta zvuka je vrlo dobra.. Nije mi zao sto sam ju uzeo, za sad nikakvih problema nisam imao.. Igre nisam isprobavao, onboard je za to sasvim dovoljana, a igrat igre na studijskim monitorima je kao da si u kinu.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
znaci pametnije mi je onda soma kuna ulozit u maticnu plocu i dvojezgreni procesor... imas preporuku za nesto do 1000kn? (napomena igre uopce ne igram pa bi jedina funkcija bila cubase i ove gluposti tipa internet, divx itd..) a nazalost ja sam mislio da bi s tom 1212m ubio dvije muhe jednim udarcem kvalitetniju reprodukciju zvuka i bolje performanse u cubaseu ![]() da monitori su zakon, vise nikad se nebi vratio na pc prdilice nedajboze nesto u stilu 2.1,5.1 logitech itd tj bilo sto sa subwooferom mi nevalja opcenito no svako ima svoje.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Evo da malo oživim ovaj thread sigurno ima ljudi koji se zanimaju za ovu karticu. Prije 4-5 dana sam kupija e-mu 1212m. Prelazak s Audigy 2 na ovo čudo je fenomenalno. Mislim da se nitko neće naslušat muzike s creativovim kartama jer sve koriste isti DAC cs4382 jedino vidim na X-fi Pro i titanium AKM DAC pa neću govoriti za njih. Po mom mišljenju razlika je veća s prelaska s Audigy 2 na EMU nego što je s integrirane na Audigy. Puno detaljniji, definirajini zvuk s još dosta više basa nego na integriranoj i audigy. Da ne bi sve bilo bajno zadnjih nekoliko dana sam se borio s problemom i skoro sam iša vratit ovu kartu. Na gigabajtovim pločama P35-DS3P, P31-DS3L i ASUS (jeftinjarka matx) zvuk pucketa svako par sekundi. Uspija sam to malo smanjit podešavanjem BIOSA ali ne toliko značajno. ![]() Problem rješen kada sam kartu stavija u ASUS A8N32SLI ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|