|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Prozvakana tema vjerojatno, procitao sam sve o hladjenju ![]() ![]() Dakle trazim tiho i posteno hladnjenje za 5400+ Black edition, Naime problem mi je odabrati jer napokon nadjem, recimo konkretno, TT Bigtyphon vx , procitam 5 testova, sve super i onda nadjem 2 testa gdje pise da stvara neopisivu buku na vecim okretajima venta ![]() I onda ukrug, nadjem drugi koji ulazi u rang pa taj ima problema sa konkavnom podlogom , tako da sam se izgubio pa da priupitam... 5400+BE , OCan na >3.1 ghz Pasivni + dodatni vent mi nije opcija do 300-350 kn 120mm vent pomogucnosti Nekako mise od svih po testovima svidja Scythe Ninja2 ili Geminii Neki od kojih sam gledao su : 1.Scythe NINJA 2 2. OCZ Vendetta 2 3.Thermaltake Big Typhoon (VX) 4. Cool Master GeminII + 1 posteni low noise ventilator-al neznam kako ce taj jedan hladiti zbog velicine i specificnog dizajna hladnjaka,a 2 ce biti bucnija nego jedan ![]() 5. nesto sasvim drugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo kupio cooler Ninja 2 hm .. nisam ga zamisljao tak ogromnog ![]() sa montazom sam se yebao dobrih sat vremena, jer one zakacke kojima se drzi su malo krivo spigane. tj. moze se regulirati, ali onda slabo drzi, pa sam morao pigati da bi prilagodio ...a spigati ih je gotovo nemoguce jer je iz inoxa ili nekog cvrstog materijala koji se neda pigati i vraca se u prvobitni polozaj... Krilca za hladjenje u podosta ostra, lagano se poreze na njih Vent je skroz necujan, apsolutno NISTA se ne cuje . Da nema napravljen onakav sistem pricvrscivanja na hladnjak, nebi stao ni na jednu stranu hladnjaka zbog okolnih komponenti. tj. chipset hladnjaka ili memorije ... Radi na 750 okr/min u idlu A druga stvar , uzeo sam AC MX-2 termalnu pastu - e tu sam izgubio 5 godina zivota sa zivciranjem kako nanjeti pastu da bude dobro .. pasta kao da se osusi kada se nanosi :S , totalno se neda razmazati ako se ne stavi debeli sloj a to ne valja naravno ![]() Temperature cu naknadno staviti ![]() EDIT : HW monitor kaze ovako: IDLE: 35 C Prime test, posle 15 tak minuta - 47 C Zadnje izmijenjeno od: dinkoh. 29.12.2008. u 23:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Za taj proc si mogao uzeti Xigmatek HDT-S963 za 180 kn i hladio bi ti odlicno. a za ostatak love si si mogo piknut jos 2 gige rama ...
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Pa čovječe, nije ti uopće potreban takav cooler... Mogao si uzeti i freezera, i bila bi ti razlika nešto sitno, a OC bi ti ionako ovisio o procu i ploči, te ramu... Ako ga držiš na defoult postavkama, to je čisto bačen novac... Također si mogao uzeti 550W napajanje, i upiknuti nekakvo pošteno kućište, u kojem imaš mjesta za bar 8 HDD-a, a ne ovo u kojem ti se sve gužva... Vjerujem da ne možeš zatvoriti stranicu kućišta, a nebi ti ni S1 stao 100%... Sve u svemu, mogao si imati više za menje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
ja imam Artica C. Frezzer 64 PRO na istome procesoru, i jos je vise klokan i hladi kao podmazano ![]() i jeftiniji je procesor mislim, samo neznam kako bi se ponasao na quadu koji ti natuknio zelis kasnije ubacit.
![]() |
#9 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|