|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Problem s HDD-om (barem mislim)
pozz ljudi eh ovako neki dan sam dobio neku ibm 4-orku, 2,6 ghz 512 rama neka int.grafa itd... eh imam problem oko hard diska (barem mislim).Kada sve spojim i pokrene komp pojavi mi se sljedece: cpu: Intel p4 2,6 639k system ram passed 502m extended ram passed 512k chache ram passed system bios shadowed video bios shadowed error: Pointing device error Press f1 to setup,f2 to resume kada pritisnem f1 udje u bios i odem na system conf. nista mi neprpoznaje ni hard disk ni cd rom(probao sam sa vise HDD uvijek isto). A kada pritisnem f2 pojavi se sljedece: PXE-E61: Media test failure check cable (naravno pokusavo sam i sa drugim kablom) PXE-MOF: Exiting intel boot agent 1962:No operation system found, press f1 to repeat boot sequence(pritisnem f1 i sve se ponavlja) Hocu da formatiram racunar al uvijek se isto pojavljuje kao da nijedan drive nije spojen, pa sam konto jel moguce da rikne ovaj ide slot na maticnoj. HVALA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
mhmh,taj ibm sa svojim pločama,ima li negdje boot sequence,tako nešto odvojeno od biosa?? je uopće disk spojen unutar kućišta:-)). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
neznam vjeruj, al ev sad sam izvadio neku malu plocicu sa maticne neznam tak nes nisam jos vidio ima na sebi kao ide konektor sam manji i ima neko kablo za tu plocu spojeno, koje vodi na neki prekidac,(mislm da je taj prekidac od kucista pa kad se zaklopi kuciste ono ga pritisne),mozda treba biti komp zatvoren pa da onda pokusam, dosad sam sve probo kad je kuciste orvoreno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
One poruke gdje se spominje PXE su vezane za bootanje OS-a preko mrežne kartice tako da to zanemari. Ubaci instalacijski CD i vidi što će biti...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|