|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
X-FI i Dolby Digital Live?
zanima me je li netko piknuo x-fi pa da, ako već nije, proba je li ovaj sposoban eax iz igara i one svoje virtualne surrounde kodirat u ac3 (dolby digital) i slat preko spdif-a do receivera :confused: u najavama x-fia se to spominjalo, sada nigdje ne vidim na stranicama izričitu napomenu da to (ne) podržava. naime, već više od godinu dana stara rješenja koja se integriraju na neke ploče - realtek alc880d i c-media 9880 podržavaju kodiranje surround zvuka, npr. iz igara ili na bilo koji način dobivenog višekanalnog zvuka, u ac3 i slanje toga na spdif... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
jel tko saznao nacin kako "otkljucati" ove opcije? vidim creative prodaje soft za to za par $ ali mi je glupo jer kad kupujete karticu na kutiji pise dd live, DTS i ostale djidje midje, pa kasnije treba doplatiti za to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
eto za sve koji trebaju, skinu ovaj file http://drivers.softpedia.com/get/SOU...-Pack-20.shtml deinstaliraju sav creative soft i instaliraju ovo. dobije se THX i Dolby digital na svim x-fi karticama(osima audia, ali on niti nema x-fi chip), ukljucujuci i Auzentechove (i moja Preludica takodjer) ![]() dolby digital radi odlicno, kao i thx konzola... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Da li je to netko provao u praksi, je li to ustvari funkcionira, da li opterećuje računalo više, te da li dolazi do "laga" u zvuku. Ja osjećam "lag" u običnom pcm outputu na receiveru u odnosu na analogni izlaz. Razlika je uistinu minimalna, ali dovoljna da lako možeš skužit i pozicionirat slušalice uz istodoban rad zvučnika. Oni koji spajaju na SPDIF valjda znaju o čemu pričam. Pretpostavljam da bi to trebalo bit još izraženije kada se 6 kanala kodira realtime u DD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo ja sam isprobao na svojoj Auzentech X-fi Prelude. radi odlicno i nikakav lag nisam primjetio. Dodatnog opterecenja za CPU nema, to sve radi X-fi chip. Meni je isto preko digitalnog izlaza spojeno na raciever i radi odlicno ![]() EDIT: isprobao sam sad sa slusalicama, nema laga |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma lag je minimalan, ne možeš ga skužit kad držiš slušalice, nego samo kad kad su ti zvučnici pojačani npr. na glasnoću na koju bi inače čuo da iz slušalica dolazi neki drugi zvuk. E pa u tome slučaju ja jasno mogu skužit slušalice, tj, da na njih dolazi zvuk nešto ranije nego sa receivera. Možda je stvar u jednoj milisekundi ali lag postoji. Gotovo sigurno ga imaš i ti ali ne obraćaš pozornost na to (kao ni niko normalan ![]() Dolby digital Live radi u igrama, šalje surround kako treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pa DD radi u igrama najnormalnije kao i u winampu te ostalim win aplikacijama. jedino sto sam primjetio dok ukljucim Dolby didgital encoding pojaca se zvuk, osjetno. kao da salje jaci signal na reciever ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Prva liga, dobro da je netko potero DDL! Meni to fali ali prvo moram nabaviti neku X-Fi karticu... Jesi probao pustiti neki film koji ima DD ili DTS nakon što upališ DDL? Dali sve radi normalno? Pod tim mislim da DD i DTS filmovi i prije DDLa trebaju biti dekodirani od strane receivera a ne na kompu. Bilo bi malo nezgodno kada bi se to izgubilo sa DDL-om...
![]() |
#9 |
Premium
|
DTS je kao ukljucen u xp-u ali ga nisam jos pronasao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
DTS/DD stream bi se trebao puštati direktno na SPDIF bez obrade te bi receiver to trebao dekodirati. Tako kod mene radi. To se zove AC3 passthrough ili tako nekako. Volio bi da tako i ostane nakon što se upali DDL. Jer ako AC3 passthrough prestane funkcionirati zbog DDL-a, to je onda fail. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Da, u pravu si, DTS/DD stream iz filmova se nema šta dirat u računalu, on mora takav ić na receiver za najbolje rezultate. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|