|
![]() |
#1 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
Athlon XP-m TO A64
Pozdrav! Vidim u porukama da svi pricaju kako je A64 bolji od XP-m npr. prelaze sa mobilnog bartona 2500+@2500Mhz, Abit AN7 na Athlon64 3000+. Zasto? Kao prvo mobilac je radio na vecoj frekvenciji a ploce su podrzavale dual ddr i sound storm a kod a64( socket 754 ) toga nista nema!! :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
A64 ima integrirani memorijski kontroler pa tuče mobilca na planu performansi memorije, učinkovitiji je (na istom taktu daje više), a zvuk nije previše bitan za odluku... A osim toga 64 bita su zalog za budućnost ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
ALi ima starih lisaca (ukljucujuci i mene) koji cekaju da se situacija slegne sa 939 socektom pa bude onda vecina na to presla ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
uostalom 939 je dugorocno isplativiji a i ima neke prednosti sto 754 nema (dual channel) . pa sad pitanje tebi glasi: zasto sad bacati nofce kad mozes za mjesec dva imati odlicnu platformu? ustalom meni je komp dovoljno brz da cak prelaskom na 939 nebum previse dobio. stoga da i cekam pla godine nebi nista znacajno prepostio!
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
A cuj,na kraju krajeva athlon64 3000+ za 1300 i dfi plocu za 900 kuna i nije bas neko bacanje novaca. Mozete reci sta hocete ali eto,kupi si northwooda 2.8 i bolju plocu sa i875 i OC mogucnostima i platit ces vise nego a64 na 754.Vise sam izgubio sa bartonom 2.5 i abitom an7. Kostalo me 700+1000 = 1700 kuna a prodao za 400+500=900. A i da izgubim malo do socketa 939 (ako uzmem) bar cu se izgustirati do tad. Evo vec gustam kad bacam VHS u DVD. Puno krace traje i mogu istovremeno radit bar 2 stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
@ Bl@de Pa ja sam ovdje dovoljno dugo mozda ne postam puno (stidim se ![]() Sto se tice nadogradnje mislim da nisi u pravu , naime svaka platforma ima neki svoj "vijek trajanja" koji je jako mali i mogao bi nadogradjivat svakih pola godine . Prije je to islo dosta sporije ali sve se vise smanjuje taj nazovimo ga vremenski razmak izmedju novih platformi i rijetki ce moci pratiti taj tempo...Slazem se da ce 939 biti bolja platforma ali sigurno ne drasticno bolja u odnosu na 754 a ko zna koliko ce i ona trajati s obzirom da vec najavljuju procesore sa 2 jezgre , ddr2 je vec tu i jos x stvari . Mislim glupa je uopce raprava o ovome jer u vecini slucajeva je novije i bolje ali kao sto i sam kazes zasto prelaziti na novo ako si zadovoljan sa kompom koji imas . Netko ko kupuje sve novo isplati mu se sacekat malo ali opet kazem nece dobiti nista spektakularno sa PCI-ex. i dual channelom u odnosu na recimo 754. A jesam se raspisao ![]() ![]() p.s. pitanje tebi... zasto uopce prelazis na novo kad si zadovoljan sa sadasnjim kompom?
potpis Zadnje izmijenjeno od: pacijent. 29.10.2004. u 04:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Blade, to je stvar tvoje procjene. Vrijeme će pokazati da li si u pravu. Osobno, ja sam prezadovoljan iz jednog doista glupog razloga... zahvaljujući činjenici da je NB na nF3 pločama malo ispod grafe, sad mi blowhole koji hladi grafu, hladi i NB cooler s kojega sam napokon mogao skinuti mali živcirajući vent. Life is gooood... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Captain
|
Uopce nije upitno da li mogu ili da li se isplati napraviti prijelaz na a64 platformu nego da li je bolje zbog performansi. Imao sam priliku sastavljati a64 3000+ i nisam bas primjetio da me tuce u mem performansama a imam mobiloca @2400mhz ( 3600+ PR ) i AN7. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Čuj, i ja sam imao takvu konfu i mogu ti reći da se 300 kuna razlike koje sam nadoplatio meni isplatilo, ne samo zbog buke malog venta već i zbog porasta performansi (cijeli sistem puno lakše "diše", Windowsi se instaliraju brže... Što se tiče razlike u mem performansama, pukni recimo SuperPi 1M. Meni je za izračun potrebno 39 sekundi na 2270 MHz (stock hladnjak), mema na 227 MHz, 2-2-2-10, 1T. To bi bio neki stabilni OC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||
Premium
|
Citiraj:
kaj se tice koliko si ti dobil za ovu platformu nekak mi je to premalo i mislilm da si mogao dobiti vece novce za to. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Eh...dobri ste ![]() Svi pričate o isplativosti a koliko ja pratim forum ima ljudi koji su promjenili po tri NF2 platforme minimum ![]() Ima ih bogme koji su i više. Meni osobno je uvijek bilo bitno imati solidnu ploču, proc i kaj je najvažnije grafu. Overclock je ipak skup sport-moraš imati jebačku memoriju, napajanje, proc i hlađenje. Meni se nekak čini puno isplativije uložiti u grafu i igrati se kak bog zapovjeda. Ev-en-tu-alno bih prešao na 64-vorku ako bi mi to financije zahtijevale u smislu da sad imam love za novu platformu a za dva mjeseca bi bio "tanak". Proizvođači proceva su svoj posao napravili ali dobri stari Bill nije, ne vidim razloga ne pričekati koji mjesec da izađu NF4, bolja VIA i tak jasno ATI ![]() Ja bum ipak još malo pričekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
Imaš pravo, slažem se s tobom u skoro svemu... Samo - nije nf3 više loš, a i meni se ne da čekati pa ću uzeti taj A64 drugi tjedan ![]()
![]() |
#15 | ||
Premium
|
Citiraj:
ajd konacno netko na moju stranu stal. ev jelc osigural si si jednu ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
Ja na to gledam ovak, možeš kupiti nekaj novo i onda non-stop cvikat kak buš popušil ak ne prodaš "kad je vrijeme" ili tokom godine odvajati po 5-10 kuna dnevno. Barem dva soma tako nakupiš godišnje i ipak imaš nekakav kapital sa kojim možeš nekaj kupiti+ono kaj prodaš od starog ![]() Danas sam gledao cijene kod nas 2x512 memorije, odustao sam zasad od puta u SLO po OCZ. PQI 2x512 oko 2600 krznatih...aaaaaaa....skoro mi je puklo srce židovsko ![]() ![]() ![]() Corsair je kuku-lele skup. Na kraju sam kupio SuperTalent PC3200, CL2, SPD je na 200 2,3,3,6 ![]() Za 715 krznatih po sticku, a ima i hladnjake gore, 3 kuke garancije- nije loše. Danas-sutra kad pređem na novu platformu imat ću i memu za "prvu ruku" i kompatibilno napajnje i SATA hard itd...pa me ne bude baš tak puno koštalo. A i nekak sam trenutno skloniji kupovini jače AGP grafe nego PCIe kaj ipak trenutno nije ono kaj su oni zamislili da bi trebalo biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Re: Athlon XP-m TO A64
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Re: Re: Athlon XP-m TO A64
Citiraj:
![]() A sve je već mjesecima u-beti. Ni OS-a, ni igara ni...eventualno ćeš profitirati na određenim verzijama Linuxa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Pentium-a sam spomenuo zbog cijene a to sto se ti zgrozis kad cujes intel to je drugo.Mene zanima i AMD i INTEL i probat cu naucit sve o tome jer me zanima. A koliko sam ja dobio,mogao sam dobit eventualno 100-150 kuna vise. To je realno trziste. Barton 2500+ = oko 400 kuna , Abit AN7 = oko 500-550 kuna. Jelc kaze: uzmi bolju grafu i igraj sta hoces. Istina ziva,kome komp koristi prvenstveno za igru to je najbolje rjesenje,jebes i A64 i bilo sta drugo. Ja sam samo rekao: Meni treba komp koji moze skratit vrijeme koje je trnutacno ulozeno u recimo obradi video s video kazete na dvd. Uzeo sam A64,i dobio dsam ono sto sam trazio. Znaci,dolazimo do odgovora na pitanje KOLIKO SE ISPLATI. Isplati se isplati,samo je sad pitanje KAKO KOME.Meni da,nekom drugom ne. Uloziti 500 i vise kuna,recimo,da bi ti konfa ostala neiskoristena,nema smisla.IMHO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja ne planiram uskoro prelaziti na A64, ne bar još pol godine. Ništa mi ne šteka, komp je dovoljno brz i ovak. @Sky koštalo te 300kn jer si sa SP97 prešo na stock cooler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Zasto? Sta nije northwood 2.8 isti/skuplji od a64 3000+? Athlon 64 3000+ http://www.diskont24.com/index.php?P...06&ID=7&page=0 Northwood 2.8 Ghz http://www.diskont24.com/products/P0/20158/7 70 kuna razlike. Ali: Ploca za 754 odlicna: DFI LP ut nf250 http://www.diskont24.com/products/P0/20226/6 Ploca za P4 478 odlicna: Gledajuci OC mogucnosti u rangu s lanparty: Abit ic7 http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=01EABIC7 A da ne gledamo abit ic7 -max3. Evo.....intel je jos uvijek skuplji. Nema vise argumenata sto se hladjenja tice jer sa stock kulerom rade odlicni i jedan i drugi. NOTE!!!!! Ova dva proca usporedjujem sto se cijene tice. Ne zelim ulazit u raspravu AMD vs INTEL. Ova tema je: koja je isplativost prelaska sa amd mobilca na amd64. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Tako da bi grafa došla tek u rudgom planu ko kod mene. Jer jača mi netreba, A bolje uzet više memorije i hprostora na hard-u nego grafičku da ti igrice ljepše izgledaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Poanta je u tome da nije prijeko potrebno prelaziti na baš svaku novu platformu kaj se tiče ugodnog rada u bilo čemu ,pri tom mislim na normalne kućne korisnike. A ako se ne misliš igrati-kvragu onda ti je dosta i matična sa jačim procom, više memorije i integriranom grafom ![]() Ne treba ti nova NF4. Niti će nova 64-vorka sat videa kojeg ću ja provući za 70 minuta prožvakati za 50. Meni trenutno komp sa mobilcem na dvije i pol gige fino pokriva i video, i igre. I to sve na KT 400 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
@JELC kao sto sam rekao,nema potrebe mijenjati konfu ako od svoje konfe dobivas ono sto trazis. Bl@de Intel sam spominjao zato sto pentium nije babaroga koja dolazi da nam pojede duse. To je jednostavno: PROCESOR. I ja na pentium tako i gledam. Just a simple processor. Zasto ga ne bih spominjao? Ne kuzim. Ne volis intel? Ni ja. Mrzis ga? Ja ne. Jednostavno nije po mojoj zelji i to je to. Ja usporedjujem cijene kao PROCESORI a ne kao AMD I INTEL. Ti odmah upadnes sa spikom " sssss,ne spominji intel". A nisi ni skuzio zasto sam ga spomenuo. Spomenuo sam ga zato sto sam usporedio cijene "stare" tehnologije kao sto je socket 478,i nove tehnlogije kao sto je socket 754. U performansama su procevi skoro isti s tim sto je amd64 jeftiniji. Uostalom,nije mi do objasnjavanja sta sam time zelio reci. Ne znam zasto te vrijedja moj post ali eto,ako te uvrijedilo to sto sam spomenuo strashni intel u usporedbi cijena,moj bed,duboko se ispricavam jer mi to nije bila namjera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
mene je prelazak na s754 izišao 200KN (sa SP97 na SLK948)....nisam nešto posebno požalio ![]() sad sam miran dok ne dođe revizija nforce4 ploča (da znam nisu se još ni na tržištu pojavile ,a ja razmišljam o drugoj reviziji) i dok se malo sve to ne razjasni sa procevima (da znam po review-ima su 90nm dolični,ali rađe ja pričekam iskustva forumaša) i grafama...nadam se da će se AMD kloniti DDR2 u širokom luku bar dok ne dođu moduli od 1000MHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
drugo, iskreno da ti kazem ne mrzim intel ali sam vise amd-ovski orjentiran ali kao sto si i sam rekao da je intel skuplji, i sam si to rekao, apsolutno ga ne mislim ni spominjati, jer ne mislim davati vise para ako to mogu dobiti za manje a pod time mislim da uzmem AMD-a! i BTW nista me nije uvrijedilo nego samo ti govorim da neke stvari nisu trebale biti spomenute ili su bile nepotreben u threadu!
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Dobro sorry sto sam spomenuo intel u amd forumu.Ne daj boze da se nekome desi jer ce dobit po picki. Ovo je amd forum,i radje usporedite duron 1.3 i a64 3000+ nego 2 proca priblizno istih performansi. Peace. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|