|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Zamjena robe u vemilu
pozdrav frend je kupio grafu u vemilu osijeku jer je mislio da je njegova neispravna i nakon par dana je ustanovio da nije. odnio je novu nazad i tražio da zamijeni za nešto drugo, a oni mu kažu ne može ništa drugo već se može zamijeniti grafa za grafu. ![]() da li su trgovci postupili ispravno i da li je to politika vemila? ![]()
![]() |
#2 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Zamjeniti može samo u slučaju reklamacije - dakle ako je grafičko neispravna ili se pokvarila. Nema onoga "ako nisi zadovoljan robom možeš vratiti i zamjeniti u roku X dana" Kupio si što si kupio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
zar nije bilo, moš vratiti u roku 8 dana, al pod uvjetom da je sve ok, tj. neoštećena ambalaža pa i proizvod |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
To vrijedi jedino ako je roba kupljena na daljinu; recimo preko neta u web shopu... I to je par puta ponovljeno Al opet se ponavlja prica
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
its slightly turbocharged
|
Baš sam to pitao kad sam kupovao cooler u Vemilu, i kaže mi prodavač da im je došao mail iz uprave da nema nikakve zamjene robe ako je kupljena roba ispravna.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Mogo sam i zamijenit za nešto drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Moze ti i Suzana dat sutra nesto, pa ne mozes za mjesec dana doc Jeleni i zahtjevat isti to, jer ti je Suzana dala... Drugim rijecima, mogu ti vratit nova, dat iz svog djepa jos duplo, prepisat ducan na tebe, ali to je stvar njihove dobre volje, oni to po zakonu nisu duzni napravit.
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
U VeMilu kad si jednom nesto kupio - kupio si zauvijek , pa cak i da se pokvari opet ce se oni potruditi prvo da ti uvale nesto slabije , onda ce probati da ti uvale nesto popravljeno rabljeno , a onda tek mozda na kraju dobijes sto bi i trebao , i uz sve to jos ce i garanciju za novi proizvod skratiti ... zato u vemil šaljem samo one koji mi nisu dragi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
U Ve-milu također nikada nisam imao problema sa zamjenom robe za neku drugu, bilo što iz asortimana, jedino novac ne vraćaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
smeghead
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Upravo tako kako gunther kaze - ljudi bi se o proizvodu koji kupuju trebali malo prije informirati a ne da kupe i zakljuce da im se "nesvidja", pa vrate (doduse ovo ni ne prolazi, osim u iznimnim slucajevima ovisno o prodavacu i njegovoj susretljivosti) a onda taj isti vec rabljeni proizvod dobije neki novi kupac... Sve je jasno, ako kupujes preko web shopa onda imas pravo vratiti kupljen proizvod u roku 7 dana (i to u prvobitnom stanju, da nebi bio slucajno ostecen). U vezi garancije - zakonski rok je 30 dana + 2 tjedna ako se nevaram. U tom roku neispravan proizvod mora biti zamjenjen proizvodom istih ili slicnih specifikacija (ovo je sirok pojam i ustvari najvise ovisi o dogovoru izmedju onoga koji reklamira i prodavaca - moze se recimo ako umre hd3870 dobiti istu takvu od drugog proizvodjaca, ali je tu opet razlika izmedju ddr3 i ddr4 i sl, komplicirana prica koja ovisi o tumacenju i samom dogovoru). U slucaju da proizvod nije moguce zamjeniti (ili se zeli zamjeniti necim drugim sta ne odgovara specifikacijama i odbije se preuzeti), a zakonski rok prodje u igru dolazi povrat novaca - u pravilu u punom iznosu placenom na racunu (s time da ovdje neki trgovci uzimaju zadnju cijenu po kojoj je on isao, ali kod inspektorata je provjereno i trebala bi biti isplacena suma koja stoji na original racunu). Ovo skorom nikad ne prolazi u lijepom dogovoru i onda se zove drustvo za zastitu potrosaca i inspektorat i oni izlaze na teren i obicno rjesavaju prijavu u roku 30 dana. I zadnje - kod zamjenjenog proizvoda postoje 2 slucaja: 1. ako je uradjen mali popravak na proizvodu - onda se garancija nastavlja 2. ako je proizvod zamjenjen (moze biti i identicnim proizvodom) ili je ucinjen veci popravak dolazi do novog garancijskog roka koji vazi za taj proizvod - dakle nema nastavljanja. Ako se ovo ne ispostuje (recimo vemil to radi), zove se inspekcija i radi prijava s dokumentacijom. Eto, ovo je ukratko iz par primjera, prakse i saznjanja od drugih ljudi koji su adekvatniji u tom podrucju od mene |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Uvijek prezaposlen
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
...carpe diem...
|
Kupac može tražiti zamjenu kupljenoga proizvoda ili povrat novca samo u slučaju ako proizvod ima određenih nedostataka. (Zakon o zaštiti potrošača-članak 5.) No neke trgovine poput Linksa ili HGspota dopuštaju zamjenu bez obzira na gore navedeno.Na taj način žele izaći ususret kupcu što je njihov osobni izbor i za samu pohvalu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
To je ista stvar što je jedan lik došao kod mene (u jedan od navedenih računa) i pita da li on može zamjeniti robu koju je kupio jer ju on u biti nije htio kupiti, ili kupi čovjek kod mene externi hard i dođe za dan dva i pita kao jel on može to zamjeniti jer mu to netreba, pa mislim stvarno ljudi probudite se i skoncentrirajte se, kak ti možeš kupiti nešto a u biti nisi htio ili kupiti nešto što ti u biti na kraju netreba, pa naravno da mu neću zamjeniti. Ili klinac ujutro kupi tintu za printer, neuzme račun i dođe popodne sa svom rasturenom kutijom "jel ja mogu zamjeniti ovu tintu, ta nepaše u moj printer?", onak NEE Roba koju kupite preko web shopa imate ja mislim pravo 14 dana na reklamaciju i to na fizička oštećenja ili nekog nedostatka. Neispravna roba uvijek se naravno mijenja za isti artikl, ali postoji mogućnost u dogovoru sa servisom da se zamjeni za neki drugi, po mogućnosti skuplji artikl ![]() Artikl ako se zamjeni za drugi, garancija onda vrijedi od prošlog artikla tj. stara garancija (jer tak bi onda svi pri kraju garancije sredili artikl da ode na servis, zamjenit za drugi i nova garancija, E NEMOŽE) Zakonski rok garancije je 45 dana, gleda se od onoga dana kada je artikl zaprimljen u ovlašteni servis, nakon 45 dana ako artikl nije složen dobivate drugi - ako je artikl fizički oštećen, može proći i 80 dana ali nemate pravo na novi jer Vam tada garancija NE vrijedi A one stvari "ja hoću novce natrag jer nisam zadovoljan", ha čuj ja bi tako onda nabavio novce i okolo hodao po dućanima i auto salonima, uzimao stvari, za koji dan kad se zasitim odem tamo i "vratite mi novce ja nisam zadovoljan" i ajmo dalje kod drugog. Mislim dosta ljudi takve stvari ne kuži jer neradi takav posao, da se u nekim od tih dućana zaposli onda bi ga tek vidio jel bi tak pljuvao po firmi ili najgore po zaposlenicima koji su najmanje krivi (jer oni kak dobiju naredbu tak mora biti, ako slučajno napraviš nešto što nisi smio, npr. zamjenio tak neki artikl a nisi smio, taj artikl plačaš i možeš si ga slobodno uzeti pa ćeš slijedeći put radit kak ti se kaže) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Hejter
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ovo nije istina i sam bi to znao da vishe ljudi zna svoja prava i zove ti inspekciju u posjet. TO sto ti i drugi trgovci drugacije tumacite zakon i uvjerite nesigurne kupce da ste u pravu nema veze s vezom. Isto tako, povrat novaca se itekako desava nakon zakonskog roka ako nije doslo do zamjene artikla do tada i dogovora (naravno, nakon sto inspekcija napravi svoje). Ako nevjerujes ovome sta pishem, lijepo sljedeceg kupca kojeg ces probati uvjeriti u suprotno obrati na mene pa cu ga ja spojiti s inspektoratom pa cemo vidjeti tko je u pravu ovdje. Ovo znam i iz prakse, jer je obiteljska tvrtka (mada ja tamo neradim) zastupnik za autodijelove - preko 200 000 artikala je u pitanju, naravno i elektronicki asortiman |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako je artikan na servisu garancija se produžuje za onoliko koliko je bio na servisu. Ako uređaj novi dobiješ i novu garanciju. Evo mali primjer iz života: buraz vozio Megana i razletio se turbo (otišao motor u iberturažu i tako jedno 3minute u full gasu bez blokade dok se nije razletio- a ugasit se nije dao). Garancija istekla auto ima 120.000km (garancija pokriva 100.000 km). Znači garancija ne pokriva ništa ali se desio kvar koji se nije smio desiti. Da skratim dio štete je pokri Renault Hrvatska dio ovlašteni serviser (jer je tamo stalno servisiran) a dio kupac. + dobivena 1 g. garancije na tvornički reparirani motor (može se reći novi motor) Zaključak: ako netko drži do svog poslovanja taj će izaći kupcu u susret jer se takav kupac vrača a ne blati dalje firmu da ga je zahebala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Agent 0
|
Citiraj:
Vemulj posluje po svom viđenju zakona, vrijeme je da im se stane na kraj. Meni su isto uvalili novi proivod u zamjenu sa starom garancijom, za koji dan cu poslati prijavu u inspektorat (lijen sam bio odmah to riješiti) pa ćemo vidjeti dalje. ![]() Zanimljivo kako zakon cisto definira povrat novca, a u vemulju se prave mutavi. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
i sto to sve ima veze sa povratom novca za ispravan proizvod?
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za početak shaggy zbog ovakvih kao što si ti obožavam reklamacije, prvo i osnovno da te naučim nećemu, a to je da je KUPAC dakle osoba od 1-101 godine UVIJEK u pravu, a tvoja je dužnost kao trgovac/prodavač biti ljubazan i susretljiv, u slučaju da nisi (barem u mom slučaju) i da se odnosiš prema meni na način na koji se ne bi smio odnosit zvao bi ti šefa i dobro bi se pobrinuo da te kazni, bilo na način da ti skine s plače ili na neki drugi način. Citiraj:
Osim toga kad daješ neki proizvod on se sa bar kod čitačem memorira tako da se veže uz račun, a to je između ostalog i zbog vašeg dobavljača a ne samo zbog kupaca. Ja gdje god sam došao bez računa uz malo lijepih riječi sam dobio kopiju računa i nikakvih problema nije bilo, ali očito si ti iznad tog klinca pa ga iebeš bez prava no dobro. Citiraj:
Citiraj:
I šta da recimo neka firma kupi 20 CRT monitora, oni bi kao morali imat kutije, pa šta ti je, kakve veze kutija ima sa proizvodom osim što u njemu dolazi. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#25 |
Agent 0
|
Molim mišljenje. Ploča mi je na reklamaciji (od maxa kupljena ![]() Ovako mi je rekao prodavač, kao pod službeni stav firme. Zamjena ide isključivo za ploču, istu takvu. Ako nema iste, zamjena ide za najbližu sličnu istog proizvođača. Veli da mogu i nadoplatiti, ali glavno da je ecs. Ne treba napominjati da je izbor šugav, mogu uzeti eventualno http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010146 Biste li se vi svađali za povrat novca, prijavili ih inspektoratu(premalo je love u pitanju (imho) za takvu zajebanciju), ili jednostavno uzeli neku ECS ploču i bok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Hejter
|
Ja bi se ( a i jesam u dva navrata m i poslije drugog puta nisam vise tamo niakd zakoracio ) sa njima svadjao i natjeravao za povrat , nije bilo ugodno ali oba puta sam dobio kaj sam htio nakon malo vremena . Zasto bi uzimao nesto sto ti ne odgovara za tvoje potrebe ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Ak je ecs onda ocu ecs ili drugu plocu koju ja ocu naravno ak je skuplja nadoplatiti cu ak to nedaju onda ocu bas taj model svoj i nezanima me nista drugo. Tak je bilo sa mojom 6600 gs davali meni 6600 albatron , reko ne ocu tu svoju ili pare za 2 tjedna me nazvali dodjite po lovu i gg |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Agent 0
|
Da je više para u igri, svađao bih se. Al ovak za 500kn im tamo radim frku, a pola ih poznam. Ne znam, budem vidio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|