|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Baš gledam po forumu i nikako da nađem nekakav topik tipa: "koji medija plejer". Ima tu dosta napisanog /par određenih topika koje se drže nekih media playera ali mi se svi čine neprikladni za nekog tko ne zna u kojem smjeru bi gledao. Jednostavno previše materijala za prožvakat. Stoga sam odlučio otvorit ovaj topik za dobiti usmjerenje. Do sad sdam koristio wdtv koji je prdnuo (u zaista neverovatnoj situaciji) pa mi je danas palo na pamet da kupim nešto drugo. A kako ne znam što ,evo par misli 'što bih htio od novog media playera'... na osnovu čega mi se valjda može dat nekakav savjet. Od nove igračke očekujem da može pokrenut sve što mi može past na pamet pokrenut počevši od divxa pa sve do 3D-a ( 1.4 HDMI ) ... makar trenutno samo žvačen 720p mkv. A bilo bi dobro i da automatski prebaci output u 24p ili 23,97 ovisno o materijalu. Bilo bi dobro da stvar uz HDMI ima i component out te da postoji mogučnost korištenja oba istovremeno... Očekujem HD audio bitstream ( TrueHD and DTS-HD MA ) iz .mkv kontenjera , ili da bar to može 'otpakirat' pa izbacit LPCM. Dalje šta se zvuka tiče , nebi bilo loše da se može odabrat puštanje zvuka preko analognog izlaza ,te dig / preko coax ili opt. ili HDMIa (naravno kad to dozvoljava sami materijal). Analogni izlaz te njegova kvaliteta mi je potpuno nevažna kao i mogučnost downmiksa npr. DTSa ( koliko znam to WDTV ne može i bila je neka negativna halabuka oko toga) Bilo bi zaista poželjno da ima daljinski normalne veličine a ne kao wdtv daljinac za dicu. Naravno , želim da isti hvata bez problema / bez obzira na kut. A ne da ga moram direktvo usmjerit i ciljat senzor na uređaju. Od uređaja želim da reagira trenutno na daljnski. WDTV se nemože baš pohvaliti po tom pitanju. Na samom uređaju bi htio dovoljno mjesta za konektore na stražnjoj strani. A ne da moram turpijat konektor npr. na HDMI kabelu da bi do njega stalo nešto drugo ...ili još gore , da ne može stat ni nakon turpijanja! Dalje , ako Vivaksov CD player za 200kn može imat metalno kučište onda vjerovatno za par puta veče novce postoji nekakav mediaplayer s metalnim , možda alu. kučištem...koji ima na stražnjoj strani jasno označene konektore...a ne reljef otisak po nekakvoj plastici. A što se samih konektora tiče ,njima je mjesto na stražnjoj strani. Dobro , nije loše imat usb konektor i na prednjoj strani za nekakvo lagano spajanje jer se u svakom trenutku svakom ne nateže da spoje nešto iza. Ali sastrane? Bože sačuvaj! Baš što se mene tiče. Kad sam kod USBa ...2 USBa su malo. 3 bi mi bila puno draža. U jedan spojim disk , u drugi externu pržilicu ( želim od uređaja da mogu jednostavno pogledati DVD bez da radim sigurnosnu kopiju / prebacujem istu na HardDisc) i jedan ostane za USB stik npr ili nešto drugo. A napajenje bi puno više volio vidjet u samom uređaju / da u njega ravno ide strujni kabel a ne da ima "ciglu na žici" Volio bih na uređaju vidjet i 'prekidač/tipku' za paljenje da se uređaj može lagano restrartirat a ne ako nešto zabuca da moram odštekavat strujni kabel. Mogučnost ugradnje diska u sami uređaj mi nije potrebno. Štoviše , nepoželjno je jer takvo rješenje zasigurno s sobom povlači ventilator da se nebi sve ukuhalo. Koliko god da to bilo tiho , nije nečujno a to mi lagano smeta. Definitivno ne bih čuo taj vent za vrijeme filma ali kad se završi predstava ne želim da me nekakvi zvuk podsječa da nisam ugasio media player. Zbog istog razloga mi se ne sviđa fiksirani disk u nečem. Imam Sharkoon QuickPort Pro (koji koristim u kombinaciji s par diskova) koji stoji na sloju pjenaste gume i tanje spužve jer bez tog prenosi vibraciju diska na podlogu što je čujno. Tako da mi se nimalo ne sviđa ideja fiksne montaže diska u nešto. Ali ako neka takva stvar može raditi i bez ugrađenog diska onda ok iako ostaje problem venta. Šta se tiče same upotrebe , želim jednostavan i intuitivan meni za koji ne treba studirat upurte 3 dana .Da što manje podsječa na komp. A opet želim hrpicu opcija za konfiguriranje za nekog tko zna što radi / što mu treba. Želim mogučnost odabira subtitlova / između onih ugrađenih u film i onih dodanih. I još važnije , želim mogučnost fizički pomaknem subtitl na dno ekrana i da mogu odabrati veličinu te font istog. Uz to želim da mogu vremenski pomaknuti subtitl naprijed/nazad i poštimat to na neki jednostavan način na neku direktnu tipku a ne da možda treba 5 minuti kapanje po šumi izbornika u meniju. Želim brže premotavanje od 16x te to ide glatko a ne kao slideshow i/ili da mogu skipat po 10 ili 5 min naprijed a ne premotavat cijeli film kao kod wdtva kad želim pogledat neku scenu nakraju. Želim da podržava chaptere u .mkv kontenjeru a ne da me skip vodi na sljedeči film. I želim da pamti gdje sam stao gledat neki film kao wdtv. A kad me pita želim li nastavit gdje sam stao želim da defaultna opcija bude "DA/OK" a ne 'cancel' kao kod WDTVa kad bi prebrzim pritiskom morao premotavat cijeli film. Imam osječaj da sam nešto zaboravio ali lako dodam. Možda tražim toplu vodu / možda bilo koji uređaj može večinu stvari što tražim jer tehnologija svakim danom ide naprijed a wdtv nije baš jučer izašao na tržište pa ... Inače , znam če se odabir uređaja svesti na kompromis između par uređaja zbog ovog ili onog što mi bude važnije pa su mi nepotrebni komentari kako ne postoji to što tražim ![]() Slušam ... EDIT: ne budite škrti na riječima. Nakucajte koju rečenicu o preporučenom uređaju / koji uvjet zadovoljava od ovih stvari što bi htio od novog mediaplayera. Pretrpostavljam da to nikom nije problem jer kad mi več preporučite to i to , znate i zbog čega ste to preporučili / što taj uređaj odvaja od drugih i tako to...
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 17.12.2010. u 14:21. Razlog: dodao |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo mi je prvo palo na pamet. Treba samo potražiti reviewe ili uživo negdje pogledati/pitati vlasnike jel ima sve što tražiš http://www.protis.hr/products/detail...peg-4-hd/39035 ili ovo http://www.playondvr.com/en/
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 17.12.2010. u 01:45. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Kolega ti trazis pilu !!! POPCORN HOUR Popcorn c200 ... najjaci media player trenutno. Ako 2600 kn ne predstavlja problem ... go for it Popcorn a200 ... 1500 kn Zastupnik je Ronis Usporedni test Popcorn modela - HDtelevizija
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Je osim kaj je svaki taj popkorn plastik fantastik, grije se ko mutav i još ima zujalicu zbog diska. Da ne spominjem da su nedavno shipali A200 uređaje koji su izvodili harakiri bez ikakvog razloga. Istinabog, ima more fičura, lijep gui.No isplati li se dati 1500kn za čajna šlamperaj? ![]() Ja čekam svoj ACR PlayonHD mini, vjerojatno bude sljedeći tjedan kod mene. Nadam se da bude bar malo bolji od hvaljenog wdtv-a(koji je danas u usporedbi sa drugim uređajima, govno). Plus ono kaj me veseli je novi GUI koji uskoro dolazi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali to sad nije tema, covjek trazi top of the top ... a popcorn to je. Ovaj slabiji model Popcorn a200 neudovoljava jedino ventilatorom i plasticnim kucistem. Vent se lako stisa/zamjeni, a eBay je pun zamjenskih limenih i alu kucista. Ima ih cak i na njuskalu. WDTV mi je glupost ogranicena vremenom i prostorom, a popcorn c200 sam imao prilike udomiti i na mene je ostavio samo pozitivne dojmove. O m8di sam samo citao i mislim da ga ne treba zanemariti.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 17.12.2010. u 14:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
undercover
|
1v@ne, vidim da oba modela mogu snimati video materijal na Hard. Ta mogučnost mi nije potrebna ali ako dolazi kao bonus / dok uređaj pokriva večinu što očekujem od njega , to nije nešto što mi smeta ![]() Iamm NTR83 Na prvi pogled izgleda istog formata / proporcija Margo pakiranja za kolače. Elegancija 0 posto. Nije nu u širinu ,ni u dubinu...nekako nezgrapno. Ali to sve pada u pozadninu zbog displeja u boji na prednjoj ploči. on definitivno privlači pažnju / odvlači je od proporcija stvari. Očekivao bi da to dolazi u skupljoj klasi uređaja...a ne za 1500kn. Imao sam ideju spojit LCD monitor preko komponentnog izlaza da mogu listat kad želim poslušat nešto od muzike / da ne moram palit Tv , ali bi ovako nešto bilo sasvim dovoljno. Na drugu stranu , unutra ide disk i iza je vent za koji nisam baš dobio dojam da je tih iz dvije recenzije koje sam iskopao :prva ,druga . PlayON!DVR Prvo i jedino što mi je upalo u oko je: DTS-HD Master Audio radi uredno s trenutnim firmwareom ali ne mogu garantirat da če raditi pri budučim verzijama firm.... WTF???. Popcorn Hour a200 Iskopao recenzije , prva , druga . Prvo , to kučište mi liči na ništa , žali bože plastike koju su prešali da bi napravili to kušište. Da se mene pita , tribali su iskrcat direkt na karepovac ili napravit plastične boce. Drugo , unutra je na tom čipu kuler s ventilatorom kao ko starijih grafičkih. ![]() c200 Iskopao recenzije , 1 , 2 , 3 , 4 , E ovo je več nešto normalno. Normalni format uređaja , metalno / alu kučište . Napajanje unutra / struja ide direkt u uređaj. Mjesto za ugradnju diska te BR plejera , bez venta ali s predviđenim mjestom za ugradnju istog. Izbornici malo na kompliciranu stranu po onom što sam vidio. Granica izmedu jednostavnog te hrpetine opcija i kompliciranog , ovdje je zaista tanka. Al opet sve ok. Ono šta na prvu nije ok je opet sami dizajn uređaja. Kad god pogledam stvar iz glave mi ne izlazi kako je za dizajn očito bila zadužena tehnička služba. Mislim ono...ladica za jednostavnu ugradnju diska ? Pa to podsječa kao čisti komad nekakve informatičke opreme ...Shvačam filozoviju funkcionaslnosti ali isto se moglo napraviti malo drugačije ...da se BluRay plejer ugradi npr iznutra pa da ladica izlazi van kroz mali prorez s vratašcima na feder koja se sama otvaraju i zatvaraju. Nije nešto komplicirano tehnički za izvest a izgledalo bi daleko bolje. Drugo , taj displej. Pa tu kvalitetu disopleja očekujem na frižideru da mi očitava temperaturu smrznute kokoše a ne na uređaju od 2600kn. ![]() Apacer AL460 Jedina 2 USB konektora na prednjoj strani ? S jedne strane dizajn kao da je nekog briga a s druge se ne misli kako sve to izgleda kad naprijed stalno stoje spojena 2 kabela. Plus kad vidim taj meni odmah se sjetim onih barbika laptopa za curice / onih igračaka s malim ekranom i ograničenim funkcijama. Ima toga još o svemu ali sam komentirao stvari koje su mi prve pale na pamet. Pogledam sve to dublje...
![]() |
#10 | ||
undercover
|
Citiraj:
![]() HD Smart D1 Pročitao test HD Base 3.0 Pročitao test E u toj firmi očito imaju dizajnera ![]() Čak mi ni D1 ne izgleda loše iako je format... Ali me malo bode stražnja strana i naguženost tih konekcija. Tu bi definitivno bilo turpijanja... Base je definitivno bolji po tom pitanju a zbog formata uređaja , izgleda ozbiljnije ... Nažalost, po onom što sam vidio , imam dojam da su 'sposobnosti' te ljepota menija i svega toga skupa , bolje na tom ogavnom c200 te još ogavnijem a200 Ali cijena za Base u Ronisa / 1800kn / 300kn više od a200 nije ništa, a razlika od 800kn prema c200 daje za mislit. Isto tako ,daje za misliti tko tako sastavlja te cijenike i prema čemu jer jebalo me ako ja to kužim. Cijena prije božične akcije je bila 2,730kn . Isto kao i cijena Base s ugrađenim diskom od 1TB. Kako ? I tko bi normalan za iste novce izabrao opciju bez diska . ![]() Na akciji je i HD Prime 3.0 ( 2400kn ) koji se po letimično pogledanim recenzijama ( prva , druga) ne čini nešto drugačiji od Base ali BR plejer me ne zanima pa... Nego da se na tren vratim... Citiraj:
Na par mjesta se u tom HTPC kontekstu spominju Zotac MAG te Acer Aspire Revo 3600 . Mislio si na tako nešto? Kod to dvoje jednostavno ne vidim što je to toliko posebno / čemu halabuka. Ali moram priznat da mi je veličina / dizajn baš gula! Medo ?? ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.12.2010. u 00:17. Razlog: link |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Xtreamer za one koji samo žele gledati/slušati. S najnovijom revizijom firmwarea radi za 5. Može se ugraditi 2.5 inča HDD ili reproducirati s mreže (lokalna ili internet) ili USB diska (može i FAT32 i NTFS). http://www.svijet-medija.hr/xtreamer...28577,154.aspx Xtreamer Pro za malo žešće korisnike. Do 2x 3.5 inča HDD (maks 2TB svaki). Fino radi i kao NAS. Kupio i jako zadovoljan. http://www.svijet-medija.hr/xtreamer_pro,28576,154.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo ne bih rekao "stepenicu vise" nego "cijelo stubiste". Cuj, ne moraju to biti rijesenja temeljena na mini-ITX plocam, nVidia ION rijesenjima poput tog malog Zotac-a ili Acer-a. Mozes ti sebi sam sloziti nekakav HTPC od standardnih komponenti. Sve je stvar ukusa, ali u kojem god smijeru krenuo imati ces pregrst opcija. Neces biti "ogranicen" hardverom i softverom sto je rekao bih redovit slucaj kod linijskih playera. Medjutim, ako nisi vican cackanju, podesavanju, konfiguriranju i ako trazis rijesenje "ustekaj u struju, u TV i daj mi daljinac u ruku" odmah se u startu okani HTPC-a
![]() |
![]() |
#14 | |||
undercover
|
Citiraj:
Vjerovatno nitko nezna kako se čita Mede8er ![]() Med500x Upravo sam po Yotubu gledao "korisničko sučelje" i ... Da budem iskren , žalim tog dizajnera / tehničara koji je u svojoj glavi mislio da je dobra ideja da za bilo koji rad / učitavanje i sl. iskoči crni blok s tim logom. ![]() Pa nije valjda da ne postoje tehnički uvjeti da se nekakvo učitavanje / čekanje izvršenja neke pritisnute tipke i sl. ne može napravit s nekakvim transparentnim logom . To mi toliko kopa oči da ne vidim bilo što ostalo. Ono što sam ipak vidio me nešto previše i ne oduševljava. Mogučnost HD zvuka određuje nekakvi čip u tom plejeru (neka ++ verzija )i onaj kome je to važno mora lovat MEDU s nekakvom plavom naljepnicom na kutiji jer su biseri napravili upgrejd bez da su promjenili oznaku modela. Isto kao ona WD majmunarija s WDTVom i gen2. Što se minija tiče. Ne mogu iskopati nešto detaljno informacija pošto se najvjerovatnije radi o svježem uređaju ali po onom što sam vidio meni to izgleda kao isti ku*ac u drugom pakiranju / manjem pakiranju. Pročitao sam negdje da si kupio tu stvarčicu pa "let it rip" ![]() Btw , hvala ti za onaj Base 3.0 hint jer se dosad pokazalo kao najzanimljivija stvar. Malo me odbija što je to relativno stariji uređaj a firma nije baš rapoložena za podršku / imam dojam da su više usredotočeni na izbacivanje što više sličnih uređaja na tržište. Plus ,chapteri u .mkv kontenjeru su no go a i jotube je no go. Ovo drugo mi nije nešto važno ali s obzirom da to mogu dosta jeftinije igračke ,to nekako bode! Juzer interfejs mi u nekim djelovima djeluje kao ono što ne volim a ne volim male mape i prikaz direktorija kao kod računala. Uz to, grafički nije na istom nivou kao za onaj ogavni Popkorn koji mi se kod toga najviše svidio. Jedna od zanimljivijih stvari je ...da mu je cijena skočila za 200kn par dana nakon što si mi to spomenuo/ kad sam kuckao u ovoj temi. Vjerovatno je netko zaključio da su dali preveliki popust LOL ![]() Bio sam vrijedan pa sam malo samostalno napamet okolo lurkao ![]() čepkrajuči net zbog 3D-a / 1.4 HDMIja iskopao sam jedino WDTV Live Hub koji dolazi s 1TB diskom za nekih 1800kn ( rivju ) Ono šta nikako ne mogu shvatit je ...ako HDMI verzijuodređuje sami čip uređaja , zbog čega drugi uređaji s istim čipom imaju HDMI v1.3 ? I zbog čega nisu mogli napraviti da se unutarnji disk može zamjeniti večim ili nekako lako odstraniti da se natanka. Jer prebacit 1 TB materijala preko USBa ili mreže ...pa to je čisti mazohizam. Juzer interfejs mi je čisti kompjuterizam. Kao da gledam prazni desktop/ wallpaper i start traku na dnu ekrana. Kao jedinu pozitivnu stvar bi odvojio da mi odgovara taj tip daljinskog. Kad su play /stop i sl. na gornjoj polovici daljinskog. Korištenje takvog tipa daljnskog mi je dosta prirodnije od obrnute verzije i gimnasticiranja /lomljenja prstiju. Da ne bude kako po svemu dosad kenjam....spomenuti ču da mi se svidila jedna stvarčica. Tvix HD N1 Caffe Čak je i cijena pristupačna / 920kn SonusArta ili 800kn u Linksa. ( rivju ) U biti me oduševljava dizajn. U moru razno raznih bezličnih kutijica formata margo pakiranja od pola kile , jedna firma napravi 'valjak/ čašu'. Genijalno! Po svemu pročitanom stvarčica mi se sviđa . Do sada sam video fajlove / u naziv sam imao običaj dodati informacije o slici i npr. "u čemu je zvuk" a u folder sam dodavao custom made sličicu da znam o čemu se radi jer s hrpetinom filmova , tako sam se lakše snalazio. Tako da me oduševilo kad sam vidio kako to sve može uredno i ljepo izgledat za 800kn. Bilo bi još bolje kad bi stvar radila to automatski i kad bi postojala neka aplikacija za tu svrhu ali nemogu se imat koze i ... Ono što mi ne odgovara je izostanak DTS-MA bitstrima i činjenica da na se na sve strane spominje rušenje u kombu s mrežom. Najviše od svega mi u biti ne odgovara cijena/ prejeftin je ![]() Kako planiram riješiti pitanje mediaplayera na duže vrijeme , odvojio sam veči buđet pa mi je malo mi je uvrnuto uzet nešto te cijene. Uz to ,ako se ispostavi da mi nešto ne odgovara , prodavanje istog / kupovina nove igračke bi me koštalo dosta više nego da u startu odaberem nešto bolje :-/ Nastavljajuči tim stilom , u oko mi je upao i Tvix HD Slim S1 . ( 1400kn) ( rivju 1 , rivju 2 ) Više mi se sviđa N1 ali ovo uopče ne izgleda loše s obzirom da ima iste negativne stvari kao i svaki drugi blok uređaj. Očito firma drži do dizajna svojih proizvoda. Cjelokupni paket , iako ne savršen po onom što bi želio od novog uređaja , izgleda kao nešto što bih HTIO koristiti. Od kupovine me odbija ista stvar kao kod N1 - cijena. ![]() Da sam ograničen cijenom več znam što bi kupio... Citiraj:
![]() Po Specifikacijama se čini kao odlična stvarčica. Mjesto za 2 diska ! Bio bi još bolji da nema ograničenja za veličinu diskova spojenih preko USBa kad su popunjena 2 interna mjesta jer dođe čovjek u napast da ga napuni kad može. Citiraj:
![]() Kome se nebi bilo drago malo igrat s postavljanjem. Ali , nekako imam dojam da htpc nije igranje več posao! Drugim riječima, imam dojam da se to svodi na konstantno namještanje i kopanje po softveru a to je zadnje što želim. ![]() S kupovinom bilo je čega potrebno uložit malo truda za upoznavanje s uređajem , čitanje manuala za namještanje ,upoznavanje s menijima itd...gledano tako, zaista mi nebi bilo mrsko odvojit truda i po nekakvim upustvima postaviti nekakvi HTPC softver. Još bi mi manje bilo mrsko kad bi to napravio netko tko zna što radi jer nemam baš neki dojam da je to jednostavna stvar za nekog tko mora sve pohvatat ispočetka . Čini mi se da se to lako može pretvoriti u ogromnu frustraciju kad se dođe do nečeg što je teže riješit. Kad bi bar postojao neki idiot-proof softver s idiot-proof upustvima ![]() Par puta sam se pokušao natjerat da koristim ovaj iMON softver (iMEDIAN te poslje iMEDIAN HD) misleči se ostavit klikanja mišem ali to je toliki kupus da jednostavno nisam imao volje. Sad da se ti komentiram tvoj prvi dio. Druga stvar zbog kojeg mi je HTPC odbojan je ...kad bi god netko spominjao HTPC uvjek se radilo o nekim ogromnim kutijetimama koje su u biti kompjuter. A ogromna kutija za komp (iako polegnuta) nije nešto što bi mi bilo lijepo za vidjet pored hife. A da ne govorim o tome da je to usrani komp s hrpetinom diskovlja i svim kompjuterskim komponentama što treba imati volje odabrati do zadnjeg dijela, a i sastaviti. Zbog svega toga sam oduševljen s ova dva primjera na koja sam naletio. Pošto je to u biti računalo uopče mi nije jasno kako su uspjeli u kučište tolike veličine ugurati matičnu ploču , disk, hladnjak za procesor , grafičku i ostalo. Nevjerovatno! Pretpostavljam da je memorija integrirana kao npr. na grafičkim karticama ..a zvuk i grafika su vjerovatno opet integrirana rješenja jer to ima i kod ploča normalne veličin. Ali proc i kuler? HTPC tolike veličine najvjerovatnije ne spada u domenu ... / najvjerovatnije nije moguče složiti nešto toliko malo jer kojeg bi vraga svi inače sastavljali HTPC od dijelova za računala standardne veličine i dnevne boravke naseljavali tim 'limenim ormarima' ?
![]() |
![]() |
#15 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Ivan_Brajcic. 05.01.2011. u 04:03. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Premium
|
Citiraj:
Jebiga dugo sam u htpc vodama pa navlacim vodu na svoj mlin ![]() Ok, popeli smo se stepenicu vise i u igri ostaju gotova mini HTPC rijesenja. Pogledaj i ovo malo čudo. Jetway mini Ima ga kolega sa foruma, potrazi. Ili ovi hand made ljepotani od plexija Citiraj:
Zotac je definitivno predvodnik u tom segmentu, mada i drugi ne zaostaju po tom pitanju. Citiraj:
Kada trazic idiot-proof software onda bi ja predlozio XBMC naravno. Uputstava ima napretek, a sto je najbitnije, postoji i neumorna ekipa tu na forumu spremna uvijek uskociti kad zapne ![]() Tesko da ces u ijednom HT front end softveru naci toliko inovativnih rijesenja kao u XBMC-u. A sve je to jako jednostavno upogoniti u svega 10-ak klikova +/- eheh Evo kako to funkcionira kod mene, zanemari Sanadera ![]()
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 05.01.2011. u 11:34. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Doduše, uređaj je pomalo čudnovat, ima sve moguće ulaze (možeš digitalizirati s videokamere recimo), snimati TV program, ali TV dio je kao da ga je netko sfušao u jedno popodne (prijem programa kao na najjeftinijim TV karticama za komp). Ako ti prijemnik TV programa ne treba ili ti treba samo povremeno za tu i tamo nešto snimiti, ovo je jedan cool player koji dolazi s ekranom i ne treba ti televizor za reprodukciju glazbe. Zadnje izmijenjeno od: Ivan_Brajcic. 05.01.2011. u 14:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||||||
undercover
|
Citiraj:
Znači to nije imalo veze s Ronisom jer su oni bili samo odraz globalne promjene cijene? S 2730kn na 1800kn i onda na 2000kn . Nice. ![]() Citiraj:
Kakav je to verzija multimedia playera bez multimedijalnih mogučnosti? ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Prvo si imao Base 3.0 kojeg si prodao da kupiš Medu kojeg si prodao da kupiš XT pro ? Ili si prodao Medu da kupiš XT pro kojeg si prodao da kupiš Base 3.0 jer je zadnji poskupio nedavno? Imam kučište slično tvome HTPCu , a iako je manje , uz hifu to izgleda kao uljez. Dobro , kod mene je hrpica svega i svačega pa ne bode toliko ali da nema svega i svačega , definitivno nebi želio vidjet toliki htpc / toliko kučište. Nekakvo tanje slim kučište bi puno bolje leglo u tu sredinu ...bar za moje oko. Koliko vidim , takvih kučišta baš i nema. Što je nekako i razumljivo jer bi za takvo kučište bilo skoro nemoguče nači kuler za proc a slika bi morala biti integrirana. To nije za svakog / ljudi ne vole ograničenja pa je sasvim jasno zbog čega se večinom rade veča HTPC kučišta. Možeš potrpat svega unutra i takvo kučište preživi par promjena hardvera. Dok bi nešto slim tipa bilo potrebno poprilično planski složiti. btw, ovo mi definitivno ne izgleda loše!! Slobodno ti nastavi ... Naravno ako to može bit 'malo' te ako bi takvo rješenje zadovoljile moje prohtjeve ![]() Zar nije bilo cijelo stubište? ![]() Definitivno mi se ne traži pogodno napajanje , grafička , kučište, procesor koji se ne kuha ,kuler za isti, posebna zvučna , par tihih ventova itd. Ali ako je moguče složiti nešto malo što ima večinu toga integrirano te da bude pasivno ,onda sam otvoren za tu ideju / ne mora nužno biti gotovo HTPC rješenje. Citiraj:
Onoj multimedijalnoj čaši kave dozvoljavam da ima mane jer je 800kn. Od nečeg što košta dosta više tražim i puno više toga. A pogotovo ne želim kemijat po unutrašnjosti , lepit mala hladila i opterečivati se temperaturama i zauzečem procesora. Štoviše kad bi podesio neki HTPC nebi u nikakvom slučaju htio vidjet išta da mi govori to je kompjuter. Nakon što sam pročitao razne horor doživljaje toga ventilatora , smatram da su pretjerali s minijaturizacijom . Šteta jer mi se u biti stvar sviđa. ![]() Što se pleksija tiče ....poluprozirni pleksi nije baš moja stvar a pogotovo taj vent . Van toga ITX2 slim model mi izgleda odlično. Šteta što tako nešto nebi mogao nači u Linksa ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ok navukao si me. ![]() Citiraj:
Osobno mi to nije jedna od važnih stvari. Pogotovo jer mogu slušat isto 'preko procesora' Šta se displeja tiče ,gore u Iamm NTR83 komentarima sam rekao kako je displej jedna od onih stvari koja nebi bile loša baz zbog tog razloga..ili istovremeni component output uz HDMI da se može spojiti i manji LCD monitor.
![]() |
![]() |
#20 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Identični uređaji, isti realtekov čip, isti pcb pa čak i isti menu. MED ima nešto bolji daljinski, a oba svijetle ko betlehem i to plavom ledicom. Oba uređaja imaju mane ali to je uglavnom zbog nesposobnog realteka koji izvodi gluposti sa svojim SDK. Tako da programeri za MED i Plejon ne stignu to portati. Za plejon se sada očekuje novi firmware baziran na zadnjem SDK v4, na njemu bude i predstavljen onaj GUI 2.0 koji sam negdje gore linkao. Što se tvixa tiče, već sam linkao negdje ali cijela ta kompanija je propala i sada se pak pripajaju sa drugim kinezima. Obećavaju bolji support, no onog trenutka kad izbace nove uređaje, podrška za stare bude pala u vodu. http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=25841 (ovo im je ujedno i reklama da se pokažu u boljem svijetlu) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Lazy person
Datum registracije: Jul 2009
|
Nisam nigdje vidio da ti je netko preporucio asrock nettop. Nije prevelik, cak i solidno izgleda http://protis.hr/products/details/as...n-graphi/28434 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
pozdrav svima,eto da ne otvaram novu temu i ja kpujem kao forumas tu.. bitna mi je sto bolja hd reprodukcija i da moze pustati steroskopski 3d signal i onda na tvu side by side metodom gledati ![]() ciljam na tvix s1,ugl. preporuke za njega..ali nisam ziher da 3d pusta.. moze li mi to netko potvrditi,kupujem u petak ujutro a jos nisam ziher sta:/ popcorn a200,ne bi zbog ventilatora i kucista:/ c200 mi je malo tu mac,do 300eur nes trazim.. 15.1 dolazi a210 koji ima rijesene spomenute probleme ![]() hvala unaprijed na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Dakle, imao sam Medu, kojeg sam prodao i kupio XT Pro. Base 3.0 nikad nisam imao. Za cijenu ne pitam kad su media playeri u pitanju, ništa mi ne znači razlika od parsto kn jer je riječ o komadu hardvera koji mi služi za opuštanje, ne smije me još dodatno živcirati. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Preporuka kucnog media playera
Zamolio bih kolege da mi preporuci jedan od najboljih ili najbolji kucni media player koji bi se trebao povezati lan-om ili wlanom, da ima integrirani disk,da je lako uporabljiv jer mi je za frenda koji se ne kuzi prvise u nekakavo modanje,da ima hdmi izlaz,da podrzava sve formate a nabitnije mkv. Gledam mede8er,wd tv live elements i sl ali ne znam koji je bolji izbor. Novac nije problem jer ide na rate,ali je problem nacin placanja,posto ide na rate trebao bi se nalaziti negdje u okolici Pule, tj. najbolje LINKS. Ima li netko kakavu preporuku posto nisam osobni isprobao nijedan osim nekih 10-ak minuta mede8er? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tvix HD S1 mini Imaš da u Linksu, recenziju pogledaj na hdtelevizija. Ili Tvix HD S1 mini duo koji je isti kao i prethodni + 2 DVB-T tunera za snimanje i gledanje televizije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
WD TV live - vrlo pouzdan, imaš oficijalni i ne-oficijalni firmware, stabilno radi, spajaš mrežnim kabelom na ruter, pouzdano čita USB stik ili ext. HDD, moš ić na fejsbuk, internet radio i još neke điđe sa neta, no nema snimanja. košta oko 650 - 750 kn ovisno o mjestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ovo je popularan uredjaj,vjerojatno ce to biti izbor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ex manki1
Datum registracije: Aug 2008
|
Imam wdtv live (predzadnja generacija). Uređaj je odličan za te novce i vrti sve što sam pokušao pokrenuti. Jedina zamjerka je malo u brzini uređaja. S nakačenim diskom meni mu je dosta spor, štekav....Jel šta poboljšana zadnja verzija što se HWa tiče? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta podrazumijevaš pod 'brzinom uređaja'? Imam gore 2,5" hard i usb stick i njihovo otvaranje ide prilično brzo. Meni u par navrata nije htio otvoriti neke filmove/serije kao i neke titlove. Na MK808 nije bilo problema sa istim materijalom.
![]() |
#30 |
ex manki1
Datum registracije: Aug 2008
|
Pod sporo mislim na kretanje kroz sučelje, pretraživanje filmova na disku....itd. inače vrti filmove dobro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|