|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
Farbanje plastike
Posto sam pocetnik u ovome zanima me kakva vrsta laka i koji je postupak za bojanje plasticnih povrsina kucista. Ako mi mozete ovdje objasniti ili me uputiti na neki URL bio bih vam zahvalan. *** thnx **** |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Pa bas da je i postupak otom potom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
neko je bija spominja da se baci primer, pa dva sloja boje, pa lak
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Primer obavezno (zapravo i nije bas no velika preporuka), boja normalna stvar. Dvije ruke ako se prva nije dobro na svim mjestima uhvatila. Lak za dodatnu zastitu i sjaj. Inace ne prepurucam puno slojeva sa obicnim sprejevima jer se napravi takvo sranje da stisnes malo jace na povrsinu a ono ti ostane otisak u boji. To je inace kada se ne osusi kako treba a ti sloj na sloj. Zna se desiti da se boja sama jednostavno namreska od previse slojeva. Zato dva sloja max. Mislim moze se i vise no nevidim razloga kad se moze samo usrati stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Dosta ljudi zezne stvar tako što ne stavi primer pa im nakon pol godine počne otpadat boja. Dakle, primer, pustit da se osuši, dva TANKA sloja boje (airbrush je zakon, ali se mora znati farbati : počneš špricati prije nego dođeš iznad plastike i završiš nakon što si prešao preko, uvijek u istom smjeru se farba i PUSTITI DA SE OSUŠI!!! Nestrpljenje dovodi do loših rezultata. I naravno, ako treba biti sjajan finiš, bezbojni lak ( a i manje se prlja). Nema puno filozofije, to mi je objašnjavao tip kojem je farbanje kruh, a vidio sam kako radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Jel ima neko iz osjeka a da zna di ima primera. ja kog god sam pito niko nije čuo za to. Jel se to točno tak zove? BTW primer ide i za plastiku i za metal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Imaš u svakoj trgovini bojama te Buhausu, Uradi sam-u, Pevecu i sl. Primer ti nije isti za plastiku i metal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
Trebo bi i savjet kak najlakše prebrusit metal ili plastiku. probo sam brusnim papirom, i skoror dušu ispustio, a nisam pola bočne stranice prešmirglo. Je*iga ljen sam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Nađi pravokutan komad drveta te na njegovu donju stranu položi brusni papir a prstima ga drži(na vertikalnim stranicama pravokutnika,a možeš ga i pričvrstiti rajsinglama ili sl. ) dok brusiš te ćeš tako bolje obrusiti a manje se umorit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|