Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2008., 09:22   #1
macinec
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
nadogradnja RAM-a, i promjena grafičke... pomoć

namjeravam nadograditi komp pa imam par pitanja

prvo:
imam dva DDR RAM-a sa po 512 MB i još su mi 2 slota prazna. sad bi kupio treći DDR ram sa po 1GB. jel bi to radilo dobro, ili bi trebao kupiti još dva sa po 512MB?

drugo
imam grafičku karticu X700 SE 128 mb 128 bit, matična je Foxconn NF4UK8AA
sad bih kupio Powercolor Radeon HD4350, PCIE, 512MB DDR2, TVout, DVI
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010415

isplati li se kupiti pošto vidim da je 512 a ova prije 128 MB? cilj su mi neke od ovih zahtjevnijih igara, jer mi je na staroj javljalo da je potrebna verzija shadera 3.0 a ja imao 2.0... i koliko vidim u opisu grafičke piše da je memorija 512MB DDR2. ima li to veze sa onim DDR RAM-om iz prvog pitanja, pošto je moj DDR a tu piše DDR 2?

ps. imate li kakvu bolju preporuku grafičke do 400 kn?
hvala unaprijed
macinec je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 09:35   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za zahtjevnije igre ni 4350 nie rješenje jer je preslaba. Ispod 4670 ne bi trebao ništa uzimati, ali to probija tvoj budžet. Pitanje je kakav procesor imaš jer treba tu grafu hraniti podacima da bi razvila svoj puni potencijal.
Za tu lovu bi ti bilo najbolje da u nekom oglasniku/Tržnici nađeš polovnu 3850. IZmeđu nje i 4670 nije velika razlika u performansama, ali 3850 traži više struje i to putem 6pin PCIE konektora (koje napajanje imaš?) i više se grije.
Popuni 'Moj komp' kako treba da bi ti više mogli pomoći.
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2008., 10:30   #3
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
to je nforce4 čipset i utor je AGP za grafičku prema tome sve PC-X karte zaboravi gledaj od agp-a karti što možeš ubosti..ram uzmeš od 1gb i dovoljno će ti biti a za 400 krznaša jedino hd 2600pro u ve-milu..stoga baci oko na tržnicu i pogledaj što možeš naći za tu lovu od AGP karti..
Wizzard je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2008., 08:17   #4
macinec
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
procesor mi je AMD Athlon 3000+

koliko se meni čini ta matična ima PCI-e slot a ne AGP

http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000013
macinec je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2008., 13:18   #5
privano
Premium
Moj komp

privano's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Je , dobro ti se čini . Promjena grafičke bi bila dobra , osjetio bi ogromnu razliku , to je sigurno , ali prvo popuni Moj komp rubriku da se vidi kakvo je to tvoje napajanje i može li se opteretiti dodatno sa takvom grafom da ne bude problema . Što se tiče odnosa memorija na matičnoj i grafi , svaka radi za sebe , neće se one svađati , nemaš sa time problema samo vidi da ti na grafi bude brža mema (bolje DDR3 nego DDR2) zbog performansi grafe . RAM možeš za sada nadograditi i bez novog napajanja jer tu i nije neka ogromna razlika u potrošnji pa koliko staviš biti će bolje nego sada , a možda kasnije razmišljati o malo boljem procu .
privano je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2008., 13:27   #6
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Uz taj procesor, od novih je mozda najbolje uzeti neku GeForce 9500 ili Radeon 4650 DDR2, mislim da je sve preko toga overkill za procesor jer ce ti proc sigurno biti usko grlo za moderne igre.

Mozes ok proci ako kupis npr neku polovnu grafulju iz X19x0 serije, daju se naci za 300tinjak kn tu na trznici. Ta grafa je cisto ok za tvoj proc.

Sto se tice memorije, 1GB plocica je OK, moze se sloziti da radi u dual channelu sa 2x512
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno