|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
Novi mid range proc
Ljudi bok! Prije par dana prdnuli mi ploca i proc (Soltek 75FRN2RL+XP1700@2400- ne znam uzrok, nije ni bitno..) i sad trazim nesto pametno, za NE previse love a opet da vrti dobro Izbor mi je pao na Albatron KX18DS Pro (500 kn - 3 god garancije! sto mi je sad nekak najvaznije, a ipak nije sljuka ploca) i Barton XP 2600+ Moje je pitanje vezano uz proc- bih li mogao za te novce (746 kn) uzeti nesto bolje, s tim da proc i neclockan bude ok ? Ne mislim ici ni lipe preko pa otpada mobile2500 i sl, nego- jel ovaj Sempron 2600+ uopce usporediv sa Bartom 2600+ ? Jel mozda XP 2400+ na 266 blizak ovom B2600+ toliko da ne trebam ici preko toga ? Drugo.. ostao mi Volcano 7+ - da li je dovoljan za Barta 2600+ ako pomislim na clockanje ? Svaki pametan savjet je dobrodosao ! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Mogao bi se ti koji put i na ICQ zakačit ![]() I nemoj škrtarit, za 50kn dobiješ nemjerljivo bolji proc (u Gami je tobože mobilac 740kn tako da čak i stari škrtac kao ti može uštedit čitavih 6kn) Kažem "tobože" jer kod njih nemoj kupovat bez da ga pregledaš triput ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
OOOO Segrooo ! long tajm nou si ![]() ma naletio je 2400+ za 400 kn, tako da ove varijante sa novim procom otpadaju.. sad da vidimo jel Albarton vrijedi ili ne... Za ICQ- kad se god pojavim tebe nema, za razliku od vremena kad si svjetlio na online ko banner, tako da izgleda da si ipak ti poškrtio nemjerljivo više.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ovako, okani se bartona 2600 jer on nije uopće oc-friendly radije uzmi obični 2500 ako već nećeš mobilca. razlika imeđu 2500 i 2600 (ne oc-anih) je neprimjetna a uštedio si 100kn. sempron nije usporediv s bartonom jer njegov pr rating načinjen usporedbom s odgovarajućim celeronom a ne s p4 (kao što je slučaj s bartonom). što se tiče ploče, radije uzmi abit nf7 ili epox nf2. thermaltake - preglasan definitivno! ovaj moj coolermaster za 95kn drži bartona (ne oc-anog) oko 40-45°c (max mi je bilo 46 ili 47) a prilično je tih, za oc neznam kakav je. eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Kao sto rekoh, uletio je xp2400+.. za plocu- sad mi je prdnula ploca mjesec dana izvan garantnog roka (od 1 god), pa mi je garancija odjednom vrlo bitan faktor ![]() Albatron, kakav god da je- a po svemu sto sam pregledao razlike su smijesne (npr. http://www.technoyard.com/hardware/m...II/page_1.html )- daje 3 godine garancije dakle, kad cu za 2 god prodavat plocu (recimo), ona ce imati jos 1 god garancije, ili npr. ako vrisne u ljeto 2007. godine odsecem se po neku drugu.. zgodno jelda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Bas sam danas malo cital revizije ploca Albatron, sve najbolje kazu o njima, i za overclock su dobre. ne bi cito al sam mislil da mi je riknula epoxica, al da ne tupim, nije... ![]() Medjutim ak ti je taj 2400+ zakljucan, onda bas i ne bu od tog neke koristi.
__________________ |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nisam ni mislio na garanciju Albatrona, nego Ve mila na Albatron plocu. Sanse da bi radili probleme s garancijom su iste kao i za bilo sta drugo, Epox ploce ili sl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hm, ovaj 2400+ mi se cini ok.. ![]() multi zalockan, ali radi na 166x15 = 2500 MHz bez problema.. prvo sam ostavio defaultan napon, pa su win nakon nekog vremena smrznuli, onda sam odma dignuo na 1,70 i sad tako vrti 3dmark loop satima.. jel to normalno za te 2400+ ili me bas pogodio pravi proc ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|