|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
xp virtualna memorija
da li mi se isplati raditi posebnu particiju za virtualnu memoriju, prvu po redu, da se smjesti tamo gdje je disk najbrži i ako da koliku bi njezinu veličinu preporučili (koji initial, a koji maximum size da nastimam u control panel->system->advance->performance...)??? ili je bolje sve ostaviti po defaultu, pa da windozi sami brinu o tome??? puno hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: xp virtualna memorija
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
aka Mali Mirko
|
Re: xp virtualna memorija
Citiraj:
- kolicina RAMa - čemu sluzi računalo (tj. koji se programi koriste) Citao sam da npr. PhotoShop nece raditi ako swap file nije neke minimalne velicine ma koliko RAM imao na racunalu. Ukratko ja sam na svojih 512 Mb RAM namjestio jos 512 Mb SWAP fajla FIXNOG, jer mi se ne svidja to da windowsi imaju kontrolu nad velicinom swapa, zvuci odlicno ali mi se to u praksi nije pokazalo dobrim, kada windowsi pozele jos 100Mb svapa pa pocnu rulati po disku 5-6 sekundi. Ovo je IMHO dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
nemoj se zamarat-default majka |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Namjesti da je VM = PMx2 (i MIN i MAX) VM - Virtual Memory PM - Physical Memory Znaci ako imas npr 512 MB RAM-a namjestis VM na 1024 (i MIN i MAX). Posebna particija je nepotrebna.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
![]() uh ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
npr Win2K + rad sa videom (rendering, capturing itd)... da bi se izbjeglo dropovanje frejmova pri snimanju videa, jedan od lijekova je bilo fixiranje donje i gornje granice VM na PMx2 da se disk ne bi zamarao tim glupostima. Kod WinXP ista stvar.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Zapravo bi bilo super kad bi imao npr. 8Gb RAMa i onda npr 1Gb iskoristio kao RAMDISK i u njemu drzao swap. E to bi bilo cool. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|