|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
kako da speedtouch sam pokupi lan ip?
malo glup naslov, ali šta mogu. zanima me dali se može na speedtouchu 780wl podesit da kad ga uštekam na lan, da on sam pokupi pravi subnet? imam taj router viška, a na faksu nemamo wireless (samo u rač. prostoriji je jedan ap, ostale prostorije ništa), a u svakoj prostoriji ima lan utičnica, ali daleko su (trebalo bi mi 20 metara kabela), pa sam mislio da uštekam tog speedtoucha u utičnicu, i da on pokupi ip adresu preko dhcp-a udaljenog routera i preko wirelessa nama to proslijedi dalje, jer nam ponekad treba net na predavanju/vježbama, a ne možemo ga imat. ista stvar i u knjižnici, imaju 4 kompjutera i 4 lan utičnice, pa se ti slikaj kad dođeš s laptopom. dali je to moguće izvest sa speedtouchem ili sa se555 (imam obadva viška)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Po default-u, ne. ![]() Problem je, jasno, u integrated ADSL modem Tako neki uređaji imaju feature LAN port can be used as WAN port Ostaje nepoznato kako to napravit kod ST780. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nisam na ti s tom opremom koju daje tcom ali to je wireless ruter, zar ne? stvar je jednostavna, iskljuci njegov DHCP (taj dio obavi kod kuce ![]() ![]() Koju ce IP adresu u ovom slucaju imati sam ruter to je totalno nebitno (osim sto mu necete moci pristupiti bez da adrese podesite rucno na njegov subnet), njegova funkcija se zadrzava na razini switcha. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|